Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Τα σχόλια που εξαφανίστηκαν ...

Για κάποιο περίεργο λόγο δύο σημαντικά σχόλια, δύο καλών φίλων και συντακτών του Ξάνθη Φιλοσοφείν, στην ανάρτηση "τα σκυλιά γαβγίζουν αυτούς που δεν γνωρίζουν" εξαφανίστηκαν. Ευτυχώς κρατώ αντίγραφα στο mail μου κι έτσι δε θα χαθούν δυο χρήσιμες απόψεις και δε θα πάει τζάμπα η αναβολή μιας βόλτας στον ήλιο ...

Παραθέτω την συζήτηση από την αρχή

FIRESTARTER

(Να μη δώσετε τα άγια στους σκύλους κι ούτε να βάλετε τα μαργαριτάρια σας μπροστά στα γουρούνια, μη τυχόν και καταπατήσουν τα μαργαριτάρια σας με τα πόδια τους και αφού γυρίσουν σας δαγκώσουν)

Εχω ενα προβληματισμο.Ενας πνευματικος ανθρωπος μπορει να κρινει και να πει ''αυτος ειναι σκυλος,αυτος ειναι γουρουνι ειναι κατωτερος απο εμενα και δεν θα μοιραστω την αληθεια μου μαζι του η θα υποδυθω οτι ειμαι καποιος αλλος ωστε να μην υποστω συνεπειες;

Τα αγια και τα μαργαριταρια δεν εχουν ιδιοτητες της υλης και ετσι δεν υποκεινται σε καμμια φθορα. Αντιθετως γεμιζουν δυναμη,ερωτα αυτον που τα φερει.Καθε ανθρωπος που αφυπνιζεται διαλαλει την ενοτητα.Η ενοτητα ομως δεν αφορα μονο τους καλους αλλα και τους ''κακους''.

Καθε στιγμη που ζουμε ειναι ενα δωρο του Συμπαντος,καθε ανθρωπος που βρισκεται στο μονοπατι μας ειναι αυτος που χρειαζομαστε και ειμαστε αυτο που χρειαζεται εκεινος για την εξελιξη μας στο μεγαλο γηινο σχολειο.

"ουκ έστιν άνδρί άγαϋ'φ κακόν ούδεν ούτε ζώντι οϋτε τελευτήσαντι."
Ο καλός άνθρωπος δεν παθαίνει τίποτα κακό, ούτε ζωντανός ούτε και νεκρός.
Απολογία Σωκράτους

'Ολα γινονται για καλο, ωστε να μας βοηθησουν στο ''ταξιδι της επιστροφης''.

Μπορουμε να ειμαστε νανοι,γιγαντες η οτι αλλο θελουμε, μα οταν απολυσουμε τα ενδυματα του νου τοτε μονο η εμπιστοσυνη και η αληθεια θα περπατανε στη γη φορεις της ενοτητας πηγες Φωτος και Αγαπης.

''Ο σωστος ο Ανδρας κανει ενα κυκλο προστασιας γυρω απο την οικογενεια του,Ο ανωτερος ανθρωπος φτιαχνει εναν μεγαλυτερο κυκλο που περιλαμβανει και τα αδερφια του. Υπαρχουν ομως και καποιοι Ανδρες που ο κυκλος που φτιξαν αγκαλιαζει ολο τον κοσμο.''
Απο την ταινια 10000 π.χ.

Ολα ειναι Τωρα Ολα ειναι Φως και το σκοταδι ειναι Φως.

Ευχαριστω :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

IANIS

Καλησπερα φιλτατε firestarter!

Ας μου επιτραπει να το θεσω ως εξης: Ποιος είναι αυτος που ρωτα ?

Είναι η ιδια ποιοτητα ενεργειας που θετει τον αρχικο προβληματισμο «εχω ένα προβληματισμο…», με την ποιοτητα της ενεργειας που δηλωνει:

Ολα ειναι Τωρα
Ολα ειναι Φως
και το σκοταδι ειναι Φως.

Είναι η ιδια ποιοτητα? Είναι η ιδια?

«Ο καλός άνθρωπος δεν παθαίνει τίποτα κακό, ούτε ζωντανός ούτε και νεκρός»
Ο.Κ.

Αυτή είναι η αληθεια του Σωκρατη από το συγκεκριμενο επιπεδο συνειδητοτητας που βρισκοταν εκεινη την στιγμη.

Αν όμως αυτή την αληθεια την υιοθετησει καποιος, ενω δεν είναι η δικη του βιωματικη αληθεια, μονο και μονο υποδυομενος και υποκρινομενος έναν Μεγαλο όπως τον Ιησου, τον Σωκρατη, κτλ., ξερετε τι θα του συμβει?.

Ότι θα συνεβαινε σε μια κοινη λαμπα, αν την συνδεατε σε μια ταση 220 volt, χωρις μετασχηματιστη. Απλα θα την καιγατε!!

«Ολα γινονται για καλο, ωστε να μας βοηθησουν στο ''ταξιδι της επιστροφης''». Συμφωνω απολυτα.

Δεν είναι οι συνθήκες - καταστάσεις που είναι αρνητικές, κακες, αλλά η αντίληψη-προοπτική μας για αυτές.
Οι συνθήκες, καταστάσεις, περιστασεις είναι σχετικές, γιατί στην ουσία, δεν υπάρχει καμία πραγματικότητα, αλλά απλά η υποκειμενικη αντίληψη-προοπτική της πραγματικοτητας από μας. Όλα είναι σχετικά.
Κάθε γεγονός στη ζωή μας, άσχετα εάν το αντιλαμβανομαστε ώς θετικό ή ώς αρνητικό, είναι πράγματι θεία χάρη σε δράση. Κάθε γεγονός, επιδιώκει να μας επιστρέψει στην ουσία του ποιοι είμαστε.

Μέσα στο Θεό δεν υπάρχει λάθος. Το λάθος είναι ότι πιστεύουμε ότι υπάρχει λάθος. Το σφάλμα είναι ότι πιστεύουμε ότι υπάρχει σφάλμα.

Και αυτό είναι ένα μεγάλο σφάλμα που γεννιέται μέσα από ένα νου που ζει μέσα σε σφάλμα. Οι μνήμες όμως δεν καθαρίζονται… Οι πεποιθησεις πάντα παραμένουν, υπάρχουν. Αυτό που αλλάζει είναι : από πού αποφασίζουμε να κοιτάμε τις ίδιες μνήμες.

Οι μνήμες είναι περιφέρειες, είναι ερεθίσματα γύρω από το Κέντρο. Και το που είναι αυτό το κέντρο, είναι η δική μας απόφαση. Μπορουμε να δουμε τα πάντα γύρω μας ως τέλεια, υπέροχα, σημαντικά και θεϊκά πλασμένα, αν επιλέξουμε να σταθουμε σ’ αυτό το σημείο μέσα στη συνειδητότητά μας. Μπορουμε να δουμε και ακριβώς το αντίθετο σε όλο του το μεγαλείο, αν σταθουμε στο αντίστοιχο σημείο. Και μπορουμε να σταθουμε σε πάρα πολλά σημεία μέσα στη συνειδητότητά μας που αποτελούν μια χημεία του ενός και του άλλου - λίγο από το ένα, λίγο απ’ το άλλο… Αυτό είναι το πιο προσφιλές ακόμα στην ανθρωπότητα…

«Μαγκια», είναι να μπορεσει να σταθει κανεις σε εκείνο το σημείο της συνειδητότητάς του, που ο ιδιος αποφασίζει ότι του ταιριάζει καλύτερα, τον κάνει κι αισθάνεται πιο πλήρης με το δικό του εαυτό.

Προσωπικα, από το επιπεδο συνειδητοτητας που βρισκομαι αυτή την στιγμη , αν παραμυθιαστω και υποκριθω ότι «και το σκοταδι είναι φως » , λιαν επιεικως εχω βαλει το δακτυλο στην μπριζα…

Οντας ο εαυτος μου και μονο ο εαυτος μου, χωρις να υποδυομαι ρολους Μεγαλων, που δεν είναι δικες μου βιωματικες αληθειες, λεω ότι σκοταδι είναι η απουσια φωτος. Και αντι να το πολεμαω, κοιταω να τραβηξω την οποια κουρτινα, μπας και μπει λιγο φως…

Οσον αφορα τον Λογο του Ιησου Χριστου, είναι φρονιμο να εχουμε υπ’οψιν μας, ότι μιλουσε παντα μεταφορικα, και είναι εξαιρετικα δυσκολο ενας νους πεπερασμενος να αποφυγει μια τεραστια συγχυση, όταν προσπαθει να προσμετρησει το απειρο χρησιμοποιωντας μεζουρα…

Υ.Γ. Ηταν τοσο ουσιαστικοι και …δελεαστικοι οι συλλογισμοι σου που με απορροφησαν τελειως σε …εκτενεις συλλογισμους, και ενώ ετοιμαζομουν για βολτα στον ηλιο, μολις τωρα συνειδητοποιω ότι ..παει ο ηλιος για σημερα!

Να εισαι καλα!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

FIRESTARTER

Καλησπερα σας

Οχι φιλε Γιαννη δεν ειναι η ιδια ποιοτητα. Ειναι ο προβληματισμος ενος νου στην προσπαθεια του να βοηθησει και αλλες ψυχες στην κατανοηση του ''δρομου'' σε ενα φιλοσοφικο καφενειο.Η ποιοτητα που μιλαει για το Φως και το σκοταδι προτιμα να σωπα στην αγκαλια του συμπαντος

''«Μαγκια», είναι να μπορεσει να σταθει κανεις σε εκείνο το σημείο της συνειδητότητάς του, που ο ιδιος αποφασίζει ότι του ταιριάζει καλύτερα, τον κάνει κι αισθάνεται πιο πλήρης με το δικό του εαυτό. ''

Να βολευτει δηλαδη.Τοτε καποιος υποκειμενικα και εγωιστικα εχει προσεγγισει την Αληθεια χανοντας το βιωμα της Ενοτητας που ειναι καθοριστικο για την αφυπνιση του σε ενα καινουργιο εαυτο.

''Προσωπικα, από το επιπεδο συνειδητοτητας που βρισκομαι αυτή την στιγμη , αν παραμυθιαστω και υποκριθω ότι «και το σκοταδι είναι φως » , λιαν επιεικως εχω βαλει το δακτυλο στην μπριζα…''

Μα γιατι να υποκριθεις και να παραμυθιαστεις;Την βιωματικη μου αληθεια μοιραζομαι μαζι σας,το οριο κατανοησης και εκφρασης του νου μου και να σου εξηγησω συντομως:Οτι αισθανομαστε οτι βλεπουμε ειναι δονησεις,συχνοτητες τα ανθρωπινα οργανα συλεγουν τις πληροφοριες τις στελνουν στο εγκεφαλο και αυτος οτι χρειαζεται το κραταει και το αναπαραγη.δεν βλεπουμε με τα ματια αλλα με το νου.Υπαρχουν ανθρωποι που βλεπουνε ηχους και ακουνε εικονες για παραδειγμα(συναισθησια).Το φως που συναντανε ανθρωποι που εγκαταλειπουν τα εγκοσμια δεν ειναι απο τον Ηλιο.Φως ,σκοταδι προβολες ενος δυαδικου νου.Περα απ΄'αυτη την αντιληψη συνανταμε το Εν.

http://www.veoh.com/collection/SympanS01/watch/v1313193ABWGBcdJ

''Οντας ο εαυτος μου και μονο ο εαυτος μου, χωρις να υποδυομαι ρολους Μεγαλων, που δεν είναι δικες μου βιωματικες αληθειες, λεω ότι σκοταδι είναι η απουσια φωτος. Και αντι να το πολεμαω, κοιταω να τραβηξω την οποια κουρτινα, μπας και μπει λιγο φως…

Δεν υπαρχει κουρτινα..

''Οσον αφορα τον Λογο του Ιησου Χριστου, είναι φρονιμο να εχουμε υπ’οψιν μας, ότι μιλουσε παντα μεταφορικα, και είναι εξαιρετικα δυσκολο ενας νους πεπερασμενος να αποφυγει μια τεραστια συγχυση, όταν προσπαθει να προσμετρησει το απειρο χρησιμοποιωντας μεζουρα…''

Δεν εξεταζω τον λογο του αλλα γραπτα που ταξιδεψαν 2000 χρονια και αναρωτιεμαι αν οντως τα ειχε πει ετσι γιατι δεν μου ''κολλανε''Ξερεις, επειδη η ιστορια οι παραδοσεις επηρεαζονται απο το φαινομενο ''το σπασμενο τηλεφωνακι'' καλο ειναι να εξεταζουμε την τροφη μας και ας εχει πιστοποιηση.

''Η αμφισβήτηση είναι η αρχή της σοφίας. Σωκρατης''

Υ.Γ Ο πνευματικος Ηλιος ποτε δεν δυει,ανακαλυψε τον.

Σ ευχαριστω :)

------------------------------------------------------------------------------------------------
IANIS

Τι πιο γλυκο αλλα και συναμα απιστευτα δυσκολο να «Αφεθεις » και κατ’επεκταση να βολευτεις στην αγκαλια της Υπαρξης, στην αγκαλια του Θεου! Απιστευτα ευκολο και βολικο είναι να βολευτεις στο συστημα (οικονομικο-πολιτικο κτλ.).

"Αφίεσθε Ημών", ελεγε ο Δημοσθενης. Να αφήνεστε γλυκά στον Εαυτό σας όταν υπάρχει ή ανάγκη της διάκρισης και αυτός θα σας δίνει πάντα την απάντηση μέσα από την καρδιά σας.

Η «πιστοποιημενη τροφη» πραγματι είναι ένα θεμα. Η δικη μου εκτιμηση και ερευνα ως φιλυποπτου και όχι ως καχυποπτου, με οδηγησε στην αυθεντικοτητα των υπαρχοντων με την σημερινη τους μορφη κειμενων. Βεβαια προκυπτει προβλημα… όταν σ’ένα κειμενο, ας πουμε 100 σελιδων, αφαιρεις επιλεκτικα προτασεις από την αρχη, από την μεση η από το τελος, οποτε από τις 100 σελιδες στο τελος μενουν 60!....Οι.. .60 σελιδες είναι μεν αυθεντικες, αλλα το συνολο του κειμενου σ’αυτην την περιπτωση επιδεχεται παρερμηνειων….

Να εισαι καλα. Σ’ευχαριστω. Αφιεσθε ημων!

3 σχόλια:

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

@ firestarter

Τι πιο γλυκο αλλα και συναμα απιστευτα δυσκολο να «Αφεθεις » και κατ’επεκταση να βολευτεις στην αγκαλια της Υπαρξης, στην αγκαλια του Θεου! Απιστευτα ευκολο και βολικο είναι να βολευτεις στο συστημα (οικονομικο-πολιτικο κτλ.).
"Αφίεσθε Ημών", ελεγε ο Δημοσθενης. Να αφήνεστε γλυκά στον Εαυτό σας όταν υπάρχει ή ανάγκη της διάκρισης και αυτός θα σας δίνει πάντα την απάντηση μέσα από την καρδιά σας.

Η «πιστοποιημενη τροφη» πραγματι είναι ένα θεμα. Η δικη μου εκτιμηση και ερευνα ως φιλυποπτου και όχι ως καχυποπτου, με οδηγησε στην αυθεντικοτητα των υπαρχοντων με την σημερινη τους μορφη κειμενων. Βεβαια προκυπτει προβλημα… όταν σ’ένα κειμενο, ας πουμε 100 σελιδων, αφαιρεις επιλεκτικα προτασεις από την αρχη, από την μεση η από το τελος, οποτε από τις 100 σελιδες στο τελος μενουν 60!....Οι.. .60 σελιδες είναι μεν αυθεντικες, αλλα το συνολο του κειμενου σ’αυτην την περιπτωση επιδεχεται παρερμηνειων….

Να εισαι καλα. Σ’ευχαριστω. Αφιεσθε ημων!



@ Delta
Δημητρη, ειμαι ψιλοασχετος με θεματα ασφαλειας στα μπλογκς, αλλα μου κανει εντυπωση ότι μετα την επισημανση του firestarter , τα σχολια ηταν αποθηκευμενα και τα εκανα κοπυ για να μην τα χασω, αλλα όταν πηγα να τα κανω παλι αναρτηση, το συστημα μου εβγαζε «λαθος». Το αξιοπεριεργο είναι ότι μετα την αναρτηση μου «τα βρηκα αποθηκευμενα», εξαφανιστηκαν και από την…αποθηκη. Αντε μετα να δεχτω την αποψη του firestarter ότι δεν υπαρχει …κουρτινα!!!

delta είπε...

@ IANIS & FIRESTARTER

Εγώ δεν τα πρόλαβα καν τα σχόλια αποθηκευμένα

Τα έκανα copy paste από το mail μου στα σχόλια της ανάρτησης «τα σκυλιά» και πάλι δεν τα δέχτηκε το σύστημα. Οπότε αναγκάστηκα να τα κάνω νέα ανάρτηση.

Τι να πω ; Αν και δε μ’ αρέσει να είμαι καχύποπτος αρχίζω να προβληματίζομαι.

Το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν έγινε από κανέναν από τους διαχειριστές. Δεν υπήρχε λόγος εξάλλου να γίνει κάτι τέτοιο.

Υ.Σ. 1 : το νέο σχόλιο σου Γιάννη τοποθετήθηκε και στο αρχικό κείμενο

Υ.Σ. 2 : σας ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ. Μου δώσατε αρκετή «τροφή για σκέψη» όπως θα έλεγε ένας άλλος φίλος.

Κωστας είπε...

Παντα Εμεις το Φως και η Σκια,
Ταξιδιωτες με τον Ιδιο Προορισμο.

Να στε καλα :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...