Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Το μόνο που χρειάζομαι, είναι η αλήθεια
-->Έχω παρατηρήσει ότι από τότε που άρχισα να μελετώ τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, ότι το κάθε μάθημα ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες της ημέρας…
Το μόνο που χρειάζομαι, είναι η αλήθεια
Κάθε μέρα βρίσκομαι μπροστά στην συνειδητοποίηση, ότι το μόνο που χρειάζομαι είναι η αλήθεια..
Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως «ανεδαφικό», γιατί θα μου πείτε πως έχω και άλλες ανάγκες.
Ποιες ανάγκες έχω;
Είναι πραγματικές;
Ή απλά με κρατούν παγιδευμένη στην «ψευδαίσθηση»;
Δύσκολες ερωτήσεις. Πολύ εύκολα θα μπορούσα να απαντήσω, λέγοντας:
Χρειάζομαι χρήματα.
Χρειάζομαι δουλειά.
Χρειάζομαι τροφή και ρούχα.
Χρειάζομαι ένα σπίτι.
Και πολλά άλλα.
Και ας αφήσουμε και τα σενάρια που κάνω με το μυαλό μου για το πώς θέλω να εξελιχτούν οι καταστάσεις που ζω.
«Τι είναι σωστό να κάνω σε αυτή την περίπτωση;»
«Πως πρέπει να φερθώ σε αυτόν τον άνθρωπο;»
«Τι θα γίνει αν…»
Και τελικά σε όλα αυτά τα ερωτήματα που με βασανίζουν η απάντηση είναι:
Το μόνο που χρειάζομαι είναι η Αλήθεια.
Γιατί τίποτα άλλο δεν χρειάζομαι πραγματικά;
Που, στο όνειρο;
Η μόνη ανάγκη που πραγματικά έχω είναι να αφυπνιστώ και να γνωρίσω την αλήθεια, και έπειτα αυτόματα όλες μου οι «ανάγκες» θα ικανοποιηθούν.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαι Παιδί του Θεού και έχω πρόσβαση σε ένα Σύμπαν απεριόριστης αφθονίας και αγάπης.
Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη κυλάει στις φλέβες μου, ΕΙΜΑΙ αγάπη, ΕΙΜΑΙ τέλεια σαν τον Πατέρα μου.
Η αλήθεια είναι αυτή, αναλλοίωτη όπως πάντα, μόνο που εγώ την έχω λησμονήσει.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η ΠΡΟΘΕΣΗ και η προθυμία μου να θυμηθώ.
Αυτό είναι πανίσχυρη κινητήρια δύναμη. Το Σύμπαν ενεργοποιείται για να μου απαντήσει. Μέσα στην «τακτική» Του για να υποδείξει την αλήθεια είναι και η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μου.
Κανένας δεν μου ζητά να τα παρατήσω όλα και να πάω σε μια σπηλιά, μοναστήρι ή να πάρω τα βουνά.
Όχι.
Απλά χρειάζεται ν’ αναγνωρίσω την απόλυτη μη πραγματικότητα όλων όσων μου δείχνουν τα μάτια του σώματός μου.
Δεν έχω καμιά ανάγκη, παρά μόνο την αλήθεια.
Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει τι χρειάζομαι, και θα μου δώσει όλα όσα χρειάζομαι και δεν εμποδίζουν την πορεία μου προς το Φως. Θα ικανοποιεί τις ανάγκες μου όσο βέβαια, εγώ δεν τις χρησιμοποιώ για να χρονοτριβώ στο χωροχρόνο.
-->
Εδώ είναι κάποια αποσπάσματα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ που περιγράφουν αυτή την αλήθεια (είναι μετάφραση από το πρωτότυπο χειρόγραφο που ονομάζεται Urtext, και το βρήκα στο διαδίκτυο – τα κεφαλαία ήταν έτσι από το πρωτότυπο)

Κεφάλαιο 16, Τμήμα 2.
Καμία ανάγκη δεν θα μείνει ανικανοποίητη, αν τις αφήσεις ΟΛΕΣ στο Άγιο Πνεύμα του Οποίου η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ είναι να τις ικανοποιεί. Αυτή είναι δική Του λειτουργία, και ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Δεν θα τις ικανοποιήσει μυστικά, διότι Αυτός μοιράζεται όλα όσα δίνεις μέσα από Αυτόν. ΓΙ ΑΥΤΟ τα δίνει. Ό,τι δίνεις μέσω Αυτού είναι για όλα τα Τέκνα του Θεού, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. Άφησε σε Αυτόν την λειτουργία Του, διότι ΕΠΙΘΥΜΕΙ να την ικανοποιήσει, και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να Του ζητήσεις να εισέλθει στις σχέσεις σου, και να τις ευλογήσει ΓΙΑ σένα.
Κεφάλαιο 12, Τμήμα 6:
Ο Πατέρας σου γνωρίζει ότι δεν έχεις ανάγκη από τίποτα. Έτσι είναι στον Ουρανό. Γιατί τι θα σου χρειαζόταν στην αιωνιότητα; Στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ κόσμο ΟΝΤΩΣ χρειάζεσαι πράγματα, διότι είναι ένας κόσμος με ελλείψεις, στον οποίο βρίσκεσαι ΔΙΟΤΙ έχεις ελλείψεις. Αλλά ΜΠΟΡΕΙΣ να βρεθείς σε ένα τέτοιο κόσμο; Χωρίς το Άγιο Πνεύμα η απάντηση θα ήταν όχι. Αλλά ΧΑΡΗ ΣΕ Αυτόν, η απάντηση είναι ένα χαρμόσυνο ΝΑΙ. Και σαν Μεσολαβητής ανάμεσα στους δύο κόσμους, Αυτός γνωρίζει τις ανάγκες σου, και ΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΛΑΨΟΥΝ. Η ιδιοκτησία είναι μια επικίνδυνη έννοια αν την αφήσουμε σε σένα. Το εγώ θέλει να ΕΧΕΙ πράγματα για την σωτηρία του, γιατί η κατοχή πραγμάτων ΕΙΝΑΙ ο νόμος του. Η κατοχή ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την κατοχή είναι το βασικό δόγμα του εγώ, ένας βασικός θεμέλιος λίθος στους ναούς που κτίζει για τον εαυτό του. Και στον βωμό ΤΟΥ απαιτεί να αποθέσεις ΟΛΑ τα πράγματα που σε προστάζει να αποκτήσεις, μην αφήνοντας σου καμιά χαρά από αυτά.
ΟΛΑ όσα σου λέει το εγώ ότι χρειάζεσαι θα σε βλάψουν. Γιατί παρόλο που σε παροτρύνει ξανά και ξανά να ΑΠΟΚΤΑΣ, δεν σου ΑΦΗΝΕΙ τίποτα, γιατί ό,τι αποκτήσεις θα στο ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ. Και ακόμα και μέσα από τα ίδια χέρια που το άρπαξαν θα το αποσπάσει βίαια και θα το εκτοξεύσει στην σκόνη. Γιατί όπου το εγώ βλέπει σωτηρία, ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, κι έτσι χάνεις ό,τι και να έχεις αποκτήσει στο όνομά του. Γι’ αυτό, μην ρωτάτε τους εαυτούς σας τι χρειάζεστε, διότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, και η συμβουλή που θα δώσετε στους εαυτούς σας, θα σας βλάψει. Γιατί αυτό που ΕΣΕΙΣ νομίζετε ότι χρειάζεστε απλά θα εξυπηρετήσει μόνο για να σας δέσει στον κόσμο ΕΝΑΝΤΙΑ στο φως, και να σας καταστήσει απρόθυμους να αμφισβητήσετε την αξία που έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτός ο κόσμος για σας.
Μόνο το Άγιο Πνεύμα ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι χρειάζεστε. Γιατί ΑΥΤΟΣ θα σας δώσει όλα τα πράγματα που ΔΕΝ εμποδίζουν την πορεία σας προς το φως. Και τι άλλο θα μπορούσατε να χρειάζεστε; Μέσα στον χρόνο, Αυτός σας δίνει όλα τα πράγματα που χρειάζεται να έχετε, και θα τα ανανεώνει όσο τα χρειάζεστε. Δεν θα πάρει τίποτα ΑΠΟ εσάς, όσο το χρειάζεστε για ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο. Και όμως γνωρίζει ότι ΟΛΑ όλα όσα χρειάζεστε είναι προσωρινά και χρειάζεται να διαρκέσουν μόνο μέχρι να παραμερίσετε ΟΛΕΣ τις ανάγκες σας, και να μάθετε ότι όλες ΕΧΟΥΝ ικανοποιηθεί.
Άφησε, τότε, τις ανάγκες σου σε Εκείνον. Αυτός θα φροντίσει γι αυτές, χωρίς να τους δώσει καμία έμφαση. Ό,τι έρχεται σε σένα από Αυτόν έρχεται με ασφάλεια, διότι Εκείνος διασφαλίζει ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ ένα σκοτεινό σημείο, κρυμμένο μέσα στο μυαλό σου με το σκοπό να σε βλάψει. Κάτω από την καθοδήγησή Του, θα ταξιδεύεις ανάλαφρα και ευχάριστα, γιατί η ματιά Του βρίσκεται πάντα στο τέλος του ταξιδιού, που είναι και ο στόχος Του. Το Τέκνο του Θεού δεν είναι ένας ταξιδιώτης μέσα από ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ κόσμους. Όσο ιερή και να γίνει η αντίληψή του, κανένας κόσμος ΕΞΩ από αυτόν δεν κρατά την κληρονομιά του. Μέσα στον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ δεν ΕΧΕΙ καμία ανάγκη, διότι το φως δεν χρειάζεται τίποτα για να λάμπει ειρηνικά, και από ΜΟΝΟ ΤΟΥ, να αφήνει τις ακτίνες του να επεκτείνονται στο άπειρο με γαλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...