Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Πηγή εσωτερικής αναζήτησης μέσα απο ένα παραμύθι


Έναυσμα για αυτή την πρώτη ανάρτηση, μου έδωσε ο Delta με την ανάρτηση του, ''Ωρα για παραμύθι'. Δείτε το σαν ενα μεγάλο σχόλιο, μια αποτίμηση σκέψης.
.
Καταπληκτικό!!! Φιλε Delta!!
.
Μέσα από απλά κείμενα, παραβολές, παραμύθια, δίνονται αλήθειες, προβληματισμοί, αναζητήσεις, που απασχόλησαν όλους τους μεγάλους. Είτε είναι του Μπουκάι, του Αισώπου,του Ιησού, είτε μέσα από την λαϊκή σοφία. Ο λαός μας λέει ''πρέπει να φτάσεις πάτο για να αναγεννηθείς''. Πρέπει να κάνεις μια βουτιά μέσα σου, να ακουμπήσεις το βυθό σου, για να αναβλύσει η πηγή μέσα σου.
.
Για να αναδυθείς πιο καθαρός και πιο γεμάτος.
.
Εμείς οι άνθρωποι,οι περισσότεροι απο εμάς,νομίζουμε,ότι μέσα απο την φλύαρη ύπαρξή μας (στόμια), και τις ρητορικές εξάρσεις (πολύ επίκαιρο), μέσα απο συσσώρευση υλικών αγαθών και άλλων, αντλούμε απολαύσεις, ισάξιες μ'εκείνες που άλλοι αντλούν απ'τη σιώπη κι απ'την περισυλλογή.
.
Ο Λαμπρυγιέρ είχε πει ''είναι μεγάλη δυστυχία να μη μπορείς να μένεις μόνος ......''.
.
Είναι μια απάντηση για όλους αυτούς που τρέχουν να ξεχαστούν μέσα στο πλήθος, επειδή φοβούνται αναμφίβολα ότι δεν μπορούν να υποφέρουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.
.
Σχεδόν όλες οι δυστυχίες πηγάζουν απ'το γεγονός,ότι δεν έχουμε μάθει να μένουμε στο δωμάτιό μας παρέα με τον εαυτό μας.


Οσοι όμως αδιαφορούν για τους πόθους και τις ανάγκες τις ψυχής τους
είναι καταδικασμένοι στη δυστυχία.......
Μάρκος Αυρήλιος.. ''Εις εαυτόν''

5 σχόλια:

delta είπε...

Πολύ όμορφο, πολύ φιλοσοφημένο και περιεκτικό το μικρό αυτό άρθρο σου, φίλη Ιλύς του χρόνου. (ιλύς = λάσπη, με τον τόνο στην λήγουσα νομίζω πως είναι το σωστό, εκτός αν κάπου κάνω λάθος εγώ). Καταπληκτική επίσης η φωτογραφία με την οποία το κόσμησες.

Ένας άλλος σύγχρονος σοφός, ο Όσσο είπε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία από την επιτυχία, εννοώντας αυτό που μας είπες, ότι αν δεν φτάσουμε στον πάτο δεν είναι εύκολο να αναγεννηθούμε. Μου θύμισες τον Eckhart Tolle που αφού έχασε τα πάντα, γυναίκα, δουλειά, προσδοκίες, φιλοδοξίες, αφού όπως περιγράφει ο ίδιος, έγινε ο δυστυχέστερος άνθρωπος του πλανήτη και σκεφτόταν την αυτοκτονία, αφού απαλλάχτηκε από όλα αυτά τα εμπόδια, έφτασε στην φώτιση και έγινε ένας από τους μεγάλους σύγχρονους πνευματικούς διδάσκαλους.

Μπορούμε λοιπόν να φτάσουμε κι εμείς, είτε με τον δύσκολο τρόπο, όπως ο Tolle, είτε με τον τρόπο με τον οποίο τόσο όμορφα κλείνεις το άρθρο σου. Να εφαρμόσουμε τα διδάγματα του Ιησού Χριστού, να ακολουθήσουμε την πορεία του πηγαδιού που έφτασε στο νερό …

Σ’ ευχαριστώ πολύ.

Να είσαι καλά.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Ναι,αγαπητέ delta ιλύς είναι αυτό πουμένει στο βυθό του ποταμού από την συνεχόμενη ροή του,ότι κατακάθεται.΄Δεν υπάρχει ευκολος τρόπος,πρέπει να πονέσεις,να κοπιάσεις για να απολαύσεις τηνανάδυση.Να πέσεις για να σηκωθείς.Για να κερδίσεις την ψυχή σου πρέπει να διακινδυνεύσεις να την χάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Ιλύς του χρόνου!
Πολύ καλή η ανάρτησή σου! Έρχεται να συμπληρώσει την όμορφη ανάρτηση του Δημήτρη.
Καλή αρχή στο "Ξάνθη Φιλοσοφείν" και εύχομαι να βλέπουμε αναρτήσεις σου συχνά!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Σέυχαριστω ειρήνη μου,για τα καλά σου λογια.Ειναι χαρά μου να είμαι μαζί σας,να ακουμπώ την σκέψη σας να συμμετέχω να διαφοροποιούμε,να προβληματίζομαι,να συμφωνώ μαζί σας. Είναι μια όαση στην καθημερινότητά μας αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας των έσω μας.Εγώ,σας ευχαριστώ που είστε εδώ .Να είστε καλά!!

delta είπε...

Χαίρομαι που το βλέπεις έτσι φίλη υλίς. Με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζω κι εγώ αυτόν τον ιστότοπο. Σαν μια όαση στην καθημερινότητα μου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...