Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κρίση και Συνειδητότητα



Το πιο δυνατό τεστ για το επίπεδο της συνειδητότητας μας είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής μας όταν αυτές εμφανίζονται. Μέσα από αυτές τις προκλήσεις ένα μη συνειδητό άτομο έχει την τάση να γίνεται ακόμη πιο βαθιά ασυνείδητο ενώ αντίθετα ένα συνειδητό άτομο ακόμη πιο συνειδητό. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε μια πρόκληση για να μας αφυπνίσει ή μπορούμε να της επιτρέψουμε να μας τραβήξει σε ακόμα πιο βαθύ ύπνο κάτι που όλοι βλέπουμε γύρω μας σήμερα. Το όνειρο της ασυνειδησίας μετατρέπεται τότε σε εφιάλτη.

Αν δεν μπορούμε να ζούμε συνειδητά στο παρόν ακόμη και σε φυσιολογικές καταστάσεις, όπως όταν καθόμαστε μόνοι μας σε ένα δωμάτιο, όταν κάνουμε ένα περίπατο στο δάσος, όταν κουβεντιάζουμε με τον φίλο μας, τότε σίγουρα δεν μπορούμε να μείνουμε συνειδητοί όταν κάτι πάει στραβά, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη οικονομική κρίση, με μια απώλεια ή με την απειλή της απώλειας. Τότε μας κυριεύει ο φόβος και η άρνηση της πραγματικότητας και μας παρασέρνουν σε βαθιά ασυνειδησία.

Αυτές οι προκλήσεις της ζωής είναι οι εξετάσεις μας. Μόνο ο τρόπος που θα τις αντιμετωπίσουμε θα πιστοποιήσουν τη θέση που κατέχουμε στη σκάλα της συνειδητότητας, και όχι το πόση ώρα μπορούμε να καθίσουμε στη στάση του λωτού ή το πόσοι αγγέλοι παρουσιάζονται μπροστά μας κατά τη διάρκεια του διαλογισμού μας.



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...