Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Κέντρα Ενέργειας και διάνοιξή τους


Η ψυχή του ανθρώπου όπως είπαμε έλκει από την Θεία Πηγή τόση ενέργεια όση της επιτρέπει το δυναμικό της. Η ροή αυτής της ενέργειας από τον ουράνιο χώρο στον ανθρώπινο χώρο γίνεται μέσω των κέντρων ενέργειας. Ο άνθρωπος θέτοντας σε λειτουργία τα κέντρα ενέργειάς του εντάσσεται στον ουράνιο χώρο. Επιτρέπει στους ουρανούς να κυλήσουν μέσα του.

Τα κέντρα της ενέργειας του ανθρώπου λοιπόν λειτουργούν σαν αγωγοί μετάβασης. Είναι αυτονόητο όμως πως οι φαρδύτεροι αγωγοί διοχετεύουν περισσότερη ενέργεια στη δική τους κατεύθυνση, αφήνοντας λιγότερη ενέργεια για να διοχετευθεί μέσω των άλλων κέντρων. Αν όμως οι άλλοι αγωγοί είναι λεπτότεροι ή εντελώς κλειστοί και ταυτόχρονα η πίεση ενέργειας είναι ελάχιστη, τότε οι λεπτότεροι αγωγοί θα εξακολουθούν να αδρανούν, ή θα λειτουργούν υποτυπωδώς.



Αυτή η σχέση, κατά κανόνα, λειτουργεί ως εξής: Τα κατώτερα , τα υλικά κέντρα υπερλειτουργούν. Απορροφούν ενέργεια, την οποία αφαιρούν από την συνολική ενέργεια του ατόμου. Τα ανώτερα κέντρα υπολειτουργούν η αδρανούν εντελώς. Η ύπαρξή μας είναι το σύμπαν σε μικρογραφία. Αποτελούμαστε από ενέργεια, συγκεντρωμένη γύρω από τα επτά κέντρα ή τσάκρας. Εκείνο που είναι απολαυστικό για τα κατώτερα κέντρα ή τα διεγείρει, δεν είναι το ίδιο με αυτό που είναι απολαυστικό για τα ανώτερα. Όσο πιο ψηλά ανεβάζουμε την ενέργεια της ζωής μέσα από την υλική μας ύπαρξη, τόσο πιο εξυψωμένη γίνεται η συνειδητότητά μας. Η πρόκληση είναι να υψώσουμε την ενέργειά μας, τη ζωτική μας δύναμη, στο ύψιστο δυνατό σημείο κάθε στιγμή για να μπορέσουμε να εξυψωθούμε και να βιώσουμε την ενότητα με το Σύμπαν.
.

Ο άνθρωπος βέβαια δεν γνωρίζει τον τρόπο να έλξει και να μεταλλάξει ενέργεια. Η ενέργεια που απομένει είναι ελάχιστη. Δεν μπορεί να εκπορθήσει να κλειστά του κέντρα εκ των έσω. Αν τώρα προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν να ζητούν βοήθεια εκ των Άνω, τότε έχουμε μια στάσιμη εικόνα ανθρώπου, του οποίου λειτουργούν τα κατώτερα κέντρα, και υπολειτουργούν ή είναι κλειστά τα ανώτερα. Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται.




Ο τρόπος που μπορεί ο άνθρωπος να αποτελματωθεί από αυτή την κατάσταση είναι ο εξής:
1ο) Να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας μειώνοντας την λειτουργία των αγωγών των κατώτερων κέντρων.

2ο) Να μεταλλάξει την ενέργεια που κέρδισε με αυτό τον τρόπο, σε ενέργεια υψηλότερης ποιότητας.

3ο) Να την κατευθύνει διττά. Δηλαδή : α) Προς τα ανώτερα κέντρα του για να διευρύνει τους αγωγούς και β) προς τα Άνω, ζητώντας βοήθεια. Η αίτηση βοήθειας θα του φέρει την έλξη Φωτός, που θα διευρύνει και θα φέρει κάθαρση στους υψηλούς αγωγούς.




Η τελική διάνοιξη των κέντρων γίνεται πάντοτε εκ των Άνω. Ποτέ δεν έρχεται όμως χωρίς την απαραίτητη εκ των έσω προετοιμασία. Αν η διάνοιξη επιβαλλόταν εκ των Άνω, ανεξάρτητα από την προετοιμασία και την αίτηση του ανθρώπου, θα ήταν σαν να παραβιαζόταν η Ελεύθερή του Βούληση. Η Ελεύθερη Βούληση κατευθύνει τις υπάρχουσες δυνάμεις του ανθρώπου. Αυτές βέβαια από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να διανοίξουν τα Κέντρα Ενέργειάς του. Όταν ο εσωτερικός χώρος καθαρθεί και προετοιμαστεί και ο άνθρωπος ζητήσει πρόσθετη βοήθεια τότε η Θεία Αρχή αφυπνίζει τον Θείο Σπινθήρα που ο άνθρωπος φέρει μέσα του, κι Εκείνος ενεργεί. Διευρύνει τα ανώτερα κέντρα έλκοντας Φως και διοχετεύοντάς στο σ’ αυτά.



Ο ίδιος ο άνθρωπος, με τις δικές του επιλογές, γίνεται τότε Θεός και φέρνει τους Ουρανούς μέσα του. Φέρνει το «Είναι» του, μέσα από τα Κέντρα Ενέργειας, να ενταχθεί στην Ουράνια κατάσταση.

Φέρνει, τέλος, τον Θείο Εαυτό του να ταυτιστεί με τον Ένα, τον μοναδικό Θεό.




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...
.
.
.
.
.


6 σχόλια:

ANAZHTHΣH είπε...

"Όταν ο εσωτερικός χώρος καθαρθεί και προετοιμαστεί και ο άνθρωπος ζητήσει πρόσθετη βοήθεια τότε η Θεία Αρχή αφυπνίζει τον Θείο Σπινθήρα που ο άνθρωπος φέρει μέσα του, κι Εκείνος ενεργεί."
Αμήν!
Καλό φθινόπωρο!

delta είπε...

Θα γίνει Όλυ μου !

Καλή Κυριακή να έχουμε

Sissi Soko είπε...

Συγνώμη Δέλτα, αλλά πάλι ΠΡΕΠΕΙ δλδ ΘΕΛΩ να διαφωνήσω, χωρίς να είμαι ανοιχτή σε αλλαγές στην γνώμη μου.
ΔΕν είναι κύριο ανθρώπινο ενεργιακό κέντρο το κέντρο του Ηλιακού πλέγματος; Δλδ του Ωφάλου;

delta είπε...

@ Sissi Soko

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη όταν διαφωνείς. Είναι χαρά μου να ακούω αντίθετες γνώμες. Αλλά που διαφωνείς ; Φυσικά είναι κύριο ενεργειακό κέντρο το κέντρο του ηλιακού πλέγματος το κέντρο που σχετίζεται με την δύναμη της θέλησης του ανθρώπου. Για την ακρίβεια και τα επτά κέντρα είναι κύρια. Υπάρχουν βέβαια και πολλά δευτερεύοντα κέντρα που δεν είναι τόσο σημαντικά. Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος καθοδηγεί την επιθυμία μας να κατακτήσουμε την εξουσία, την αναγνώριση και την θέση στην κοινωνία, να ξεχωρίσουμε από τους άλλους, να πετύχουμε τους στόχους, να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να αποδεχτούμε τους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς.

Καλή σου μέρα

Margo είπε...

Έχει γίνει σπουδαία δουλειά και από τους δυο σας Δημήτρη μας μένει τώρα να τα κατανοήσουμε και να τα κάνουμε πράξη, βήμα βήμα κάπου θα φτάσουμε.
Χρειάζεται χρόνο και είναι σημαντικό να βρούμε για κάτι τόσο σημαντικό..
Τη καλημέρα μου

delta είπε...

@ Margo

Καλημέρα Μαρία μου.

Σ' ευχαριστώ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...