Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ: Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΟΜΗ


Ποια είναι η δομή του Σύμπαντος;
Μοιάζει καθόλου με την δομή της κοινωνίας μας;
Μήπως θα έπρεπε να πάρουμε ιδέες για την «ιδανική κοινωνία»;
Σίγουρα η δομή του Σύμπαντος είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου παρόλο που η επιστήμη έχει προοδεύσει πολύ και έχει αποκαλύψει πολλά.
Ποια είναι η ιδανική, η «φυσική» δομή;
Από πού άραγε θα μπορούσαμε να πάρουμε πληροφορίες;
Μήπως από το σώμα μας που δεν είναι άλλο από ένας μικρόκοσμος του Σύμπαντος;
Από το σώμα μας, που η βιολογία του είναι ένας «χάρτης» της δομής του Σύμπαντος.

Η ανθρώπινη κοινωνία κάθε άλλο παρά «φυσική» δομή έχει. Βασίζεται στις ιεραρχικές δομές της εξουσίας και του ελέγχου.
Όλες, μα όλες οι κοινωνίες, όλοι οι πολιτισμοί, όσο εξελιγμένοι και δημοκρατικοί και να είναι, η δομή τους είναι βασισμένη στις ιεραρχικές αξίες. Πάντα επικεφαλής βρίσκεται αυτός που έχει τα περισσότερα και κάτω κάτω βρίσκεται αυτός με τα λιγότερα. Αυτός είναι ο τρόπος που είναι οργανωμένη η κοινωνία πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Αυτό, όμως, δεν αντικατοπτρίζει καθόλου τον τρόπο που λειτουργεί το Σύμπαν και μαζί με αυτό και η Φύση.
Το Σύμπαν και η Φύση δεν έχουν καμία σχέση με εξουσία και έλεγχο.
Το Σύμπαν επικεντρώνεται στην Αγάπη και στην πρόθεση. Στην απόλυτη ενότητα των πάντων. Εδώ δεν παίζουν ρόλο οι αποστάσεις. Αυτοί που απέχουν περισσότερο από το κέντρο δεν σημαίνει πως διαθέτουν και τα λιγότερα όπως συμβαίνει στην δική μας την κοινωνία.

Θα μοιραστώ μαζί σας μια μεταφορική ιστορία, που διάβασα στο δεύτερο βιβλίο του Κρύωνα, «Μη σκέφτεστε σαν άνθρωποι».



Μεταφορική ιστορία του Χεριού. Θα σας παρουσιάσω τώρα τη μεταφορική ιστορία που σας υποσχέθηκα προηγουμένως, γιατί η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι μέσα από την κυτταρική δομή σας υπάρχουν ενδείξεις για το πώς είναι δομημένο το Σύμπαν! Θέλουμε να φανταστείτε ότι ανακρίνετε τα κύτταρα του ίδιου σας του χεριού. Παρότι φαίνεται παράξενο, θα μπορούσαν να σας απαντήσουν με πνευματική σοφία και βιολογική ακρίβεια και να σας δώσουν την αλήθεια. Μπορεί, λοιπόν, να ρωτήσετε το χέρι σας. Ποιος είσαι; «Είμαστε το χέρι σου, ένας ειδικός. Είμαι ένας μηχανικός και υπηρετώ το όλον» (Παρατηρήστε τον ενικό και τον πληθυντικό, είναι σημαντικό). Σε ποιον ανήκεις; Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το χέρι ανήκει στο μπράτσο, τα κύτταρα του χεριού σας λένε: «Δεν ανήκω στο μπράτσο. Βοηθάω το σύνολο. Γιατί χωρίς εμένα το όλον δεν θα μπορούσε εύκολα να τραφεί. Θα ήταν δύσκολο επίσης να σηκωθεί ή να κάτσει. Αυτό που είναι καλό για το σώμα είναι καλό και για μένα.» Ποιος είναι ο διευθυντής σου; Ποιο είναι το αφεντικό; «Δεν έχουμε κανένα. Γιατί αυτό που είναι καλό για το σύνολο είναι καλό και για το χέρι. Δεν υπάρχει επανάσταση, γιατί μέσα στην οργάνωση υπάρχει αγάπη, ισορροπία και κατάλληλη πόλωση ανάμεσα στα μέρη». Ποιος σε δημιούργησε; «Στο ίδιο κυτταρικό και ατομικό επίπεδο της δομής μου υπάρχει ενέργεια. Δεν είμαστε πάντοτε ένα χέρι. Κάποια μέρα θα σταματήσω να είμαι χέρι. Και ίσως κάποια μέρα θα ξαναγίνω χέρι πάλι. Η ενέργεια δεν καταστρέφεται και επομένως πάντοτε ήμουνα και πάντα θα είμαι αυτή η ενέργεια. Το όλον δεν αλλάζει και ο αριθμός των μερών παραμένει πάντα ο ίδιος» Αυτό είναι το χέρι σας που μιλάει! Πολύ σοφό για ένα χέρι Είσαι ευτυχισμένος; «Ναι. Έχουμε μια σχέση αγάπης με τα περιβάλλοντα μέρη. Δεν υπάρχει αρνητικό, δεν υπάρχει επανάσταση και δεν υπάρχει ακαταλληλότητα. Είμαστε ισορροπημένοι ( ή πάντα στη διάθεση της εξισορρόπησης).» Μετά, μπορεί να ρωτήσετε το χέρι μια ερώτηση παγίδα. Μπορεί να ρωτήσετε: Πες μου για την διαμάχη που υπάρχει μέσα σου! ……(Γνωρίζοντας πολύ καλά για τα αμυντικά συστήματα του οργανισμού σας, για τον σκοπό των αντισωμάτων και τις μάχες για ανοσία και για τον αγώνα που σας έχουν πει ότι συνεχώς εκδηλώνεται μέσα στις φλέβες σας). Αλλά το χέρι θα σας χαμογελάσει και θα πει: «Είναι κατάλληλο για το ανθρώπινο σώμα να κινείται ελεύθερα πάνω στη Γη ανάμεσα στις αρρώστιες και στα μικρόβια, ανάμεσα στα βακτήρια που μπαίνουν μέσα στο σώμα, που μπορεί να φαίνεται παράξενο. Αλλά κατάλληλα, το ισορροπημένο σώμα έχει την αμυντική διάταξη να τα ουδετεροποιεί, να γυρνάει το αρνητικό σε θετικό, να εξισορροπεί τον εαυτό του, να αφομοιώνει. Δεν υπάρχει καμιά διαμάχη. Πρόκειται για μια μετάλλαξη, μια κατάλληλα εξισορροπούσα αφομοίωση. Δεν υπάρχει καμία μάχη. Βρίσκομαι σε ειρήνη». Αυτές είναι οι ερωτήσεις που ρωτάτε τη βιολογική σας πλευρά και αυτές είναι οι απαντήσεις που παίρνετε………. -

5 σχόλια:

delta είπε...

Σ’ ευχαριστώ πολύ Χριστίνα. Πολύ διδακτική η ιστορία σου. Το χέρι μας, το σώμα μας είναι από τη φύση τους σοφά. Όλα τα όργανα του σώματος λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και με το περιβάλλον που βρίσκονται όπως ακριβώς κατ’ αναλογία λειτουργεί το σύμπαν με τους πλανήτες, τους ήλιους κλπ. Σε ένα υγιές σώμα ο συγχρονισμός των οργάνων του είναι τέλεια ρυθμισμένος.
Ο νους είναι εκείνος που δημιουργώντας άγχος, θυμό, μίσος κλπ ανατρέπει την ισορροπία του σώματος και το αρρωσταίνει. Τα περισσότερα προβλήματα υγείας οφείλονται στο ότι έχουμε απομακρυνθεί από το σώμα μας …

LAMDA είπε...

Πολύ διδακτικό άρθρο Χριστίνα!

Σκέφτομαι πόσο διαφορετική θα ήταν η κοινωνία μας και καλύτερη βέβαια αν βασιζόταν στις ίδιες αρχές. Κάπου διάβασα ότι αν πιστέψουμε ότι δεν έχουμε κάποιο λόγο να βλάψουμε τον γείτονα και αυτός εμάς τότε αυτόματα θα εξαλειφθεί το 99% των δεινών μας.

Χριστίνα είπε...

@ delta

ναι, έχουμε απομακρυθεί από το σώμα μας (με την σωστή του έννοια) και αυτό γιατί έχουμε ξεχάσει την πραγματική μας Φύση που είναι ένα κομμάτι του Σύμπαντος και λειτουργεί με τους Νόμους Του. Αν το θυμόμασταν αυτό οι ασθένειες του σώματος δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης..

Χριστίνα είπε...

@ LAMDA

Σίγουρα, το Σύμπαν μας δίνει πολλά μαθήματα ζωής..και πράγματι όλα μας τα δεινά οφείλονται στις σκέψεις μας..αν το συνειδητοποιήσουμε η ζωή μας θα γίνει πολύ διαφορετική..

platonas είπε...

Καλό το άρθρο και οι περαιτέρω αναλύσεις. Σας ευχαριστώ παιδιά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...