Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ






Η ευτυχία μου, η «σωτηρία» μου, προέρχεται από μένα. Δεν έρχεται από πουθενά αλλού. Δεν έρχεται από κάποιον άλλο άνθρωπο. Δεν έρχεται από τα χρήματα. Δεν έρχεται από τους φίλους και την οικογένεια. Δεν οφείλεται σε εξωτερικές καταστάσεις.
Η ευτυχία προέρχεται από μένα. Είναι μια απόφαση που παίρνω για τον εαυτό μου. Είναι μια επιλογή.
Θέλω να είμαι ευτυχισμένη.. και είμαι.
Τόσο απλό.
Αν θέλω να πέσω στην μαυρίλα μπορώ να βρω ένα σωρό λόγους.
Δεν έχω λεφτά, η οικογένειά μου δεν με καταλαβαίνει, στην κοινωνία επικρατεί χάος, η οικονομική κρίση, η βία και ένας ατέλειωτος κατάλογος από «εξωτερικούς» παράγοντες.

Αλλά αντί να επικεντρώνομαι σε τέτοιες ιδέες, επιλέγω να είμαι χαρούμενη.
Μήπως αν αρχίσω να είμαι δυστυχισμένη θα λυθούν τα προβλήματα του κόσμου;
Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Θα έχω συμβάλλει στην διαιώνιση του χάους και όλων των κοινωνικών προβλημάτων, αφού αυτά δεν είναι άλλο από αντανάκλαση της κατάστασης του μυαλού μου.
Επιλέγω να ζήσω την ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ αντί ν’ ανησυχώ για όλα αυτά που «φαίνεται» ότι συμβαίνουν γύρω μου, ή γι αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν, ή γι αυτά που μπορεί να συμβούν στο μέλλον.
Στρέφω τα μάτια μου στον Ουρανό και ρωτώ τον Θεό τι χρειάζεται να κάνω. Μου έχει ζητήσει να είμαι το φως του κόσμου.
Μου έχει ζητήσει να είμαι χαρούμενη.
Παίρνω, λοιπόν, την προσοχή μου από το χάος και ρωτώ πως μπορώ να βοηθήσω.
Κρατώ τα μάτια σταθερά στον Ουρανό. Υψώνομαι πάνω από το πεδίο της μάχης. Χρειάζεται κάποια εξάσκηση για να το πετύχω αυτό, αλλά μόλις «πάρω το κολλάει» είναι το πιο εύκολο και ευχάριστο πράγμα που μπορώ να κάνω.
Έχω την δύναμη να είμαι ένα φωτεινό σημείο μέσα στον σκοτεινό κόσμο κάποιου άλλου. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει αν είμαι επικεντρωμένη στη δυστυχία.
Δεν μπορεί να είμαι φωτεινή όταν είμαι επικεντρωμένη στο σκοτάδι.
Δεν γίνεται να είμαι χαρούμενη όταν είμαι λυπημένη.
Δεν θα κρύβω το φως μου πίσω από αμφιβολίες και ανασφάλειες ή ατέλειωτες ανησυχίες.
Δίνω την υπόσχεση στον εαυτό μου και στον Θεό – που είναι το ίδιο- να ακτινοβολώ το εσωτερικό μου φως και να επεκτείνω την αγάπη σε αυτόν τον κόσμο.
Γι αυτό βρίσκομαι εδώ.
Όχι για να συμμετέχω στο χάος.

4 σχόλια:

Sissi Soko είπε...

Ο άνθρωπος είναι πάνω στον κόσμο για να βοηθάει το Θεό να νικήσει το νόμο της εντροπίας...

delta είπε...

«Η ευτυχία προέρχεται από μένα. Είναι μια απόφαση που παίρνω για τον εαυτό μου. Είναι μια επιλογή.
Θέλω να είμαι ευτυχισμένη.. και είμαι.
Τόσο απλό.»

Εγώ θα έλεγα Χριστίνα μου ότι η συνειδητοποίηση ότι η ευτυχία είναι καθαρά δική μας επιλογή δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό πράγμα για όλους. Μπαίνει στη μέση ο νους που θέλει να κάνει τα δικά του και μπερδεύει την κατάσταση.

Να’ σαι καλά

LAMDA είπε...

Το κακό είναι ότι οι διάφορες αρνητικές καταστάσεις επιδρούν ψυχοσωματικά πάνω μας με αποτέλεσμα οι ορμόνες του οργανισμού μας εκείνη τη στιγμή και αρκετά αργότερα να μας επηρεάζουν αρνητικά! Φαντάσου πόσο εύκολο είναι να είμαστε ευτυχισμένοι όταν χαθεί κάποιο προσφιλές μας πρόσωπο, πόσο μάλλον ξαφνικά και αν είναι και νέος! Είναι δύσκολες καταστάσεις για τον Άνθρωπο ώστε να συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή "την περιπέτεια της Ζωής" και να αποκτήσει τέτοια επίγνωση της στιγμής ώστε να λειτουργήσει ψυχικά και νοητικά με τον τρόπο που περιγράφεις! Βέβαια όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο που λες όντως θα γίνουμε το Φως του Κόσμου!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...