Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Η άνοιξη της ψυχής


Το Πάσχα αν κατανοηθεί σωστά, συμβολίζει την ύψιστη πνευματική εμπειρία, η οποία είναι η αναγέννηση της ανθρωπότητας. Δεν προοριζόμαστε να βρισκόμαστε για πάντα σε περιορισμό, σε φόβο και παρανόηση. Το σχέδιο της Πρόνοιας είναι ότι πρέπει να αφυπνιστούμε μπροστά στην αληθινή πνευματική μας φύση, να απορρίψουμε τα έργα του σκότους και να προχωρήσουμε φορώντας τη λευκή αρματωσιά του φωτός. Αυτό είναι το αληθινό Πάσχα.

Ο Ιησούς πέρασε μέσα από τη σκοτεινή νύχτα του Γολγοθά στη μεγαλειώδη ανάσταση της ημέρας του Πάσχα. Σήμερα, ο κόσμος περνά μέσα απ’ το Γολγοθά, από τον οποίο θα προβάλλει εξαγνισμένος, δυναμωμένος, εμπνευσμένος σε ένα αληθινό Πάσχα για όλη την ανθρωπότητα.

Το Πάσχα είναι επίσης η μεγάλη γιορτή για το πανηγύρι της άνοιξης. Από τότε που υπήρξαν άνθρωποι πάνω στη γη, σημάδεψαν τον ερχομό της άνοιξης με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο. Ήταν φυσικό να το κάνουν αυτό γιατί ένοιωθαν ανέκαθεν διορατικά ότι η αληθινή άνοιξη είναι η άνοιξη της ψυχής και η άνοιξη της ψυχής είναι η αφύπνιση της στο Θεό.

Το Πάσχα, αν έχει κάποια αληθινή σημασία για μας, πρέπει να έχει αυτό ακριβώς το νόημα : ότι ο χειμώνας της χωριστικότητας και των περιορισμών έχει τελειώσει. Πρέπει να έχει το νόημα ότι τώρα γνωρίζουμε ποιοι είμαστε πράγματι – τα παιδιά του ενός Θεού – και ποιο είναι το πεπρωμένο μας : η επανένωση μαζί Του.

3 σχόλια:

LAMDA είπε...

Ανάσταση!

Αναγέννηση της Φύσης από τον Θάνατο του Χειμώνα!

Ανάσταση, του πνευματικού μας εαυτού, από την σταύρωση του στην ύλη και τα πάθη του κατώτερου φυσικού μας εαυτού!

Ανάσταση ή μετενσάρκωση της "θείας" ψυχής μας!

Ανάσταση Χριστού Θεασάμενη!

Καλή Ανάσταση!

erofili είπε...

Καλή Ανάσταση σε όλους

Χριστίνα είπε...

"Ο χειμώνας της χωριστικότητας έχει πια τελειώσει"
Αμήν..
Καλή Ανάσταση σε όλους και καλό Πάσχα..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...