Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Μπορώ να σώσω τον κόσμο ;


Μια μέρα, ένας άνθρωπος περπατούσε στην ακρογιαλιά. Σε μια στιγμή κοιτάζει παρακάτω και βλέπει έναν νεαρό να σκύβει στην άμμο, να σηκώνει κάτι και πολύ απαλά να το πετά πίσω στην θάλασσα. Όταν τον πλησίασε, του φώναξε: " Καλημέρα! Τι κάνεις εδώ;"
Ο νεαρός, σταμάτησε για μια στιγμή, κοίταξε τον άνδρα και του απάντησε: " Πετάω αστερίες στην θάλασσα"

Γιατί το κάνεις αυτό; ζήτησε να μάθει ο άνδρας.
Επειδή ανέβηκε ψηλά ο ήλιος, φεύγει η παλίρροια και αν δεν τους ρίξω μέσα, θα πεθάνουν"

" Μα δεν βλέπεις οτι η παραλία είναι τεράστια και γεμάτη από αστερίες. Δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα"

Ο νεαρός άκουγε ευγενικά. Ύστερα, γονάτισε, πήρε άλλον ένα αστερία και τον πέταξε μέσα στην θάλασσα, πίσω από τα κύματα και είπε: Έκανα κάτι γι' αυτόν εδώ!"

3 σχόλια:

LAMDA είπε...

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό λέει ο λαός μας και προφανώς συμφωνεί μαζί σου αγαπητέ φίλε Delta. Σίγουρα μόνοι μας δεν είναι δυνατόν να σώσουμε το κόσμο αλλά μπορούμε με τις πράξεις μας να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στο παγκόσμιο οικοδόμημα πουτ λέγεται "ένας καλύτερος κόσμος". Ακόμη κάνοντας και το πιο απλό, να μην σκεφτόμαστε αρνητικά για εμάς και τους γύρω μας και να μην παράγουμε σκεπτομορφές κακίες.

K είπε...

Μακαρι με τα λογια και τις θεωρειες, να σωζαμε τον κοσμο. Αν δεν πεταμε "αστεριες" στη θαλασσα, δεν κανουμε τιποτα. [Ισως,μονο,μια οπη εις το υδωρ.] Και εχει και συμπληρωμα: Αν τυχη ο "αστεριας" να μην ξερει "μπανιο", τρεχα, επι πλεον, να τον σωσεις.[Με λιγοτερα λογια:Σκασε και κολυμπα,για τον αλλο.]

delta είπε...

Άρα το συμπέρασμα είναι ότι πρώτα του μαθαίνεις μπάνιο του κερατά του Αστερία και μετά τον πετάς στη θάλασσα. Κι αν δε θέλει να σωθεί και σου τραβήξει καμιά μύνηση ;
(Ρε δε πα να πνιγεί!)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...