Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

Osho - ΑΓΑΠΗ -

Είναι τόσο δύσκολο ν' αγαπά κανείς αληθινά.
Μόνο όποιος έχει κατακτήσει ένα ικανό βαθμό αυτογνωσίας μπορεί ν' αγαπήσει πραγματικά.

Αγάπη σημαίνει ν' αφήνετε στον άλλο την ελευθερία να μπορεί να είναι ο εαυτός του, κάθε στιγμή του κοινού σας δρόμου και να είστε επίσης ικανοί να φτάνετε μια τέτοια εσωτερική ωριμότητα που να μη φοβάστε ότι θα μειωθεί το συναίσθημα και το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλο.

Αγάπη σημαίνει να επιθυμείτε την χαρά του αγαπημένου.. χωρίς να χρειάζεται να βάζετε θέματα και χωρίς να προσδοκάτε τίποτε σαν αντάλλαγμα.

Η αγάπη είναι η ποιότητα της ύπαρξης, που αν υπάρχει, τότε κερδίζουν όλοι όσοι την πλησιάζουν... εραστής, φίλος, γιος ακόμα κι ένας άγνωστος.

Θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί, μόνο και μόνο, γιατί μας αρέσει αυτό το "μαζί", αλλά πολύ συχνά μένουμε με τον άλλο, επειδή νοιώθουμε άσχημα "χωρίς" αυτόν. Μόνο αν νικήσουμε το φόβο της μοναξιάς, θα είμαστε ικανοί για την αγάπη. Μόνο αν αγαπήσεις την μοναξιά, κάθε λεπτό που ζείς με τον άλλον.. γίνετε μια επιλογή αγάπης.

Η Αγάπη είναι ένα ολοζώντανο λουλούδι, αν το κλείσεις σ' ένα γυάλινο βάζο πνίγεται και πεθαίνει, τότε για να το κρατήσεις "ζωντανό" το μεταμορφώνεις σε πλαστικό συνθετικό λουλούδι, αλλά δεν είναι πια λουλούδι, είναι μόνο ένα κομμάτι πλαστικό. Ένα αληθινό τριαντάφυλλο, αντιμετωπίζει όλους τους κινδύνους ενός πραγματικού φυτού, εκτίθεται στον ήλιο, στον άνεμο και στη βροχή...

Η αγάπη είναι ένα σπάνιο λουλούδι. Είναι σπάνιο, επειδή μπορεί να συμβεί μόνο όταν δεν υπάρχει φόβος. Ποτέ πριν. Αυτό σημαίνει ότι η αγάπη μπορεί να συμβεί μόνο σ’ένα βαθειά πνευματικό άτομο. Το σεξ γίνεται με όλους. Οι γνωριμίες γίνονται με όλους. Όχι όμως και η αγάπη.Όταν δεν φοβάσαι, όταν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, τότε μπορείς ν’ ανοιχτείς, τότε μπορείς ν’ αποσύρεις όλα τα σύνορα. Και τότε μπορείς να προσκαλέσεις τον άλλο να μπει μέσα σου, μέχρι το μεδούλι σου. Και μην ξεχνάς ότι, αν αφήσεις κάποιον να σε διαπεράσει βαθειά, τότε και εκείνος θα σ’ αφήσει να τον διαπεράσεις, επειδή όταν αφήνεις κάποιον να μπει μέσα σου, δημιουργείται εμπιστοσύνη.Όταν δεν φοβάσαι, χάνει και ο άλλος το φόβο του.

Να σκέφτεσαι λοιπόν σαν να μην υπάρχει παρελθόν, και να σκέφτεσαι σαν να μην υπάρχει μέλλον. Ετούτη η στιγμή είναι ό,τι έχεις. Να φέρεσαι σαν να είναι αυτή η στιγμή το παν και βρες τη λύση: Πώς να μετασχηματίζεις την ενέργειά σου σε ένα φαινόμενο αγάπης, αυτή τη στιγμή.Εκείνο που έχει σημασία είναι το να είσαι στο εδώ και τώρα. Βρες το δρόμο σου. Αν μπορέσεις να τον βρεις με μία σχέση, πολύ ωραία. Αν δεν μπορέσεις να τον βρεις με τις σχέσεις, τότε βρες τον με την μοναχικότητά σου. Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι. Αγάπη σημαίνει να βρεις το δρόμο σου με τις σχέσεις και διαλογισμός να τον βρεις με τη μοναχικότητά σου. Αγάπη και διαλογισμός. Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι.Να αισθανθείς ποιος σου ταιριάζει. Τότε βάλε όλη σου την ενέργεια, και προχώρησε σ’ εκείνο τον δρόμο.

2 σχόλια:

K είπε...

Αγάπη απολυτη=Απολυτη Ελευθευρια=Απολυτος Ίσος με Όλους και Ολα=Απολυτα Ενιαιος=Απολυτη Ενωση=Απολυτη Ενότητα των Παντων=ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ''ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΟΝΤΑ''=ΘΕΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

LAMDA είπε...

Ο Αληθινός ορισμός της αγάπης βρίσκεται σε αυτό που έκανε ο Ιησούς Χριστός. Όντας Θεός, ενσαρκώθηκε σε Άνθρωπο, με φθαρτό σώμα γεμάτο πάθη, αδυναμίες, πόνο. Ένιωσε τους πνεύμονες του να καίγονται όταν ανέπνευσε για πρώτη φορά μόλις γεννήθηκε (η πιο επώδυνη εμπειρία του ανθρώπου λένε οι γιατροί), πόνεσε, ταλεπωρήθηκε, σταυρώθηκε και αφού λυτρώθηκε με τον Θάνατο Αναστήθηκε ξανά στο ίδιο του Σώμα (για όσους πιστέυουν στην μετενσάρκωση, η ψυχή επανέρχεται σε διαφορετική ζωή και σώμα όχι στο ίδιο που πέθανε και μετά από τρεις μέρες όπως έκανε ο ΧΡΙΣΤΟΣ ως αληθινός ΘΕΟΣ) μόνο και μόνο για να μας διδάξει την ΑΓΑΠΗ. Όταν φθάσουμε στο σημείο να μπορούμε να πονέσουμε, ταπεινωθούμε, σταυρωθούμε και πεθάνουμε για τον συνάνθρωπό μας τότε θα έχουμε νιώσει την Αγάπη. Όλοι οι υπόλοιποι απλά Ποθούμε, Ερωτευόμαστε, Θέλουμε, και ίσως είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα παραπάνω επιλεκτικά!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...