Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τόγκλεν για τον εαυτό μας - Διαλογισμός


Το τόνγκλεν είναι μια θιβετιανή βουδιστική άσκηση για την καλλιέργεια της συμπόνιας. Στον οραματισμό τόνγκλεν δέχεστε με ανοιχτή καρδιά τα βάσανα των άλλων και τους προσφέρετε, ανιδιοτελώς, όλη σας την αγάπη, τη χαρά και την ευεξία. Είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε το τόγκλεν από τον εαυτό μας.


Ασκούμε το διαλογισμό αυτό εισπνέοντας τις δυσκολίες και τον πόνο και εκπνέοντας χαρά και αγάπη. Παίρνουμε με την εισπνοή, αφήνουμε με την εκπνοή. Εισπνέουμε τα δικά μας αντιφατικά συναισθήματα και το αρνητικό μας κάρμα, ενώ εκπνέουμε τη συμπόνια και την αγάπη για τον εαυτό μας.


Προετοιμασία


Ανιχνεύουμε και παραδεχόμαστε τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.



Άσκηση


Καθόμαστε σε στάση διαλογισμού σε ένα ήσυχο μέρος. Εναλλακτικά μπορούμε να ασκηθούμε οπουδήποτε και οποτεδήποτε θέλουμε.


Εστιάζουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε .Αν νιώθουμε στεναχώρια ή αν είμαστε αγχωμένοι για τα χρήματα, φέρνουμε το πρόβλημα στην πλήρη συνειδητότητά μας.


Εισπνέουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες μέσα στην καρδιά μας. Οραματιζόμαστε τις δυσκολίες μας να διαλύονται και να μεταμορφώνονται. Τώρα τα βλέπουμε να αναβλύζουν με την εκπνοή μας ως χαρά και ευτυχία, λάμψη και γενναιότητα.


Ασκηθείτε στο τόγκλεν με την ελπίδα να διορθώσετε τη στάση σας και να επαναφέρετε τον εαυτό σας στην πληρότητα. Συνεχίστε να εκπνέετε και να εισπνέετε, δουλεύοντας με τον ίδιο τρόπο πάνω στην αναπνοή σας για όση ώρα θέλετε.



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...