Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πάμε Σαμαρίνα ;


Σαμαρίνα (Φώτο Δέλτα)

Διάβαζα για την Έλενα Μπλαβάτσκυ, την ιδρύτρια της θεοσοφικής εταιρίας η οποία συνήθιζε να έχει πάντοτε μαζί της δύο τσάντες. Είτε πήγαινε για πρωινό περίπατο, είτε ταξίδευε με το τραίνο, εκείνες οι δύο τσάντες ήταν πάντοτε μαζί της. Καθώς καθόταν στο τραίνο, έβγαζε κάτι μικρά πράγματα από τις τσάντες τις και τα πετούσε έξω από το παράθυρο.
Οι άνθρωποι ρωτούσαν: «Μα τι κάνετε εκεί;»
Κι εκείνη γελούσε κι απαντούσε: «Αυτή είναι μια συνήθεια που την έχω όλη μου τη ζωή. Αυτοί είναι σπόροι λουλουδιών. Εγώ μπορεί να μην ξαναπεράσω απ’ αυτόν τον τόπο, αυτό όμως δεν έχει σημασία. Όταν έλθει η εποχή κι ανθίσουν τα λουλούδια, χιλιάδες άνθρωποι που περνούν απ’ αυτόν το δρόμο κάθε μέρα, θα βλέπουν εκείνα τα λουλούδια, εκείνα τα χρώματα. Εμένα δε θα με γνωρίζουν, αυτό όμως δεν έχει σημασία. Οι άνθρωποι θα χαίρονται βλέποντας εκείνα τα όμορφα λουλούδια κι εγώ αν και δε θα με γνωρίζουν, θα είμαι μέρος της χαράς τους.»
Τώρα εσείς που διαβάζεται το συγκεκριμένο άρθρο, αν θεωρείται ανόητη την πράξη της Μπλαβάτσκυ, παρακαλώ μη διαβάσετε παρακάτω.



Εμείς οι λίγοι, οι παρέα των blogger της εσωτερικής αναζήτησης, αιθεροβάμονες κι ευαίσθητοι, που πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα τα ανθρώπινα μάτια μπορούν να δουν, θα σκορπίσουμε και φέτος λίγα μικρά κομματάκια από την καρδιά μας, όπως κάναμε και πέρσι στη Μακρινίτσα. Θα ενωθούμε σε μια ζεστή, αβίαστη, αληθινή αγκαλιά, θα γίνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να γιορτάσουμε την αγάπη και την ενότητα και θα ανταλλάξουμε τα αρώματα που αναδύουν οι ψυχές μας, στο μέτρο που η συνειδητότητα του καθενός μας επιτρέπει. Δεν φτάνει αυτό λέτε; Μωρέ φτάνει και περισσεύει αλλά αν προσθέσουμε ότι η συνάντηση θα γίνει στη μαγική Σαμαρίνα , στο μεγαλύτερο και πιο φημισμένο βλαχοχώρι του Νομού Γρεβενών και ολόκληρης της Ελλάδας, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων (οπότε ξεχάστε τον καύσωνα) και θα έχουμε για ξεναγό έναν από τους συντάκτες του Ξάνθη Φιλοσοφείν, τον Γιάννη Δαδαλιάρη (Vlaxos) που γεννήθηκε εκεί, τότε η πρόταση μας γίνεται πιο θελκτική.

Η πρώτη συνάντηση - Ιούλιος 2010 - Μακρινίτσα Βόλου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο και συζητήσεις στη Βάλια Κάλντα, ομαδικό διαλογισμό στα Μουτσάλια, πεζοπορία στο Σμόλικα μέσα στην καταπράσινη φύση. Το τοπίο μοιάζει να επιβεβαιώνει τη ρήση του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει» καθώς αλλάζει μορφή, χρώματα και διαθέσεις κάθε ώρα. Το βραδάκι, κουβεντούλα στην όμορφη πλατεία του χωριού, πίνοντας ντόπιο κρασί και δοκιμάζοντας τα καταπληκτικά σαμαρινιώτικα εδέσματα. Κι αν παραφάτε μη νοιάζεστε. Το νερό της Σαμαρίνας είναι το χωνευτικότερο που έχω δοκιμάσει. Θα χαρούμε να ξανασυναντήσουμε τους παλιούς και να γνωρίσουμε όσους νέους συνοδοιπόρους βρουν το κουράγιο να οδοιπορήσουν.





Η εκκλησία της Σαμαρίνας


Η ζωή είναι τόσο μαγική και γεμάτη εκπλήξεις κι ανατροπές και είναι κρίμα να την ξοδιάζουμε στην γκρίνια και τη μιζέρια.
Την συνάντηση συνδιοργανώνουν τα Εσωτερικά Μονοπάτια και το Ξάνθη Φιλοσοφείν.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ :

Το τηλέφωνό μου είναι στη διάθεση όσων νέων συνοδοιπόρων θέλουν πρόσθετες πληροφορίες.
Δημήτρης Στογιαννίδης


Δέλτα - Επίκουρος - Φώτης
(Θα ξανασυναντηθούν στη Σαμαρίνα)

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...