Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Όταν θεραπεύομαι δεν θεραπεύομαι μόνος μου
Όταν θεραπεύεσαι είναι αδύνατον να θεραπεύεσαι μόνο εσύ.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή ο κόσμος που βλέπεις εκεί έξω δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι ξέχωροι από σένα που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα που εσένα δεν αγγίζουν. Ούτε εσύ υποφέρεις μόνος σου, ούτε οι έγνοιες σου είναι ξεχωριστές από τους άλλους.

Ο κόσμος είναι απλά μια σκέψη. Μία σκέψη που περιέχεται μέσα στο μυαλό σου. Δεν υπάρχουν στέρεα σώματα. Δεν υπάρχει παρελθόν και μέλλον. Ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση. Είναι μια ολογραφική αντανάκλαση των σκέψεων που κάνεις για τον εαυτό σου και τον κόσμο. Δεν βρίσκεται εκεί! Και καθώς θεραπεύεις τις δικές σου σκέψεις ενοχής, ασθένειας, κατηγόριας, άμυνας, επίθεσης, τότε και ο κόσμος θεραπεύεται μαζί σου.

« Η ασθένεια είναι μια απόσυρση από τους άλλους, ένα αποκλεισμός της ένωσης. Γίνεται μια πόρτα που κλείνει σε ένα διαχωρισμένο εαυτό, που τον κρατά απομονωμένο και μόνο.»

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.

Τόσο απλό!

Όταν είσαι ασθενής, η λύση είναι να αρχίσεις να κινείς την ενέργειά σου προς τους άλλους αδελφούς σου. Να νιώσεις ότι είσαι ένα με αυτούς.

Να συγχωρείς. Ποτέ δεν είναι αρκετές οι φορές που το λέμε αυτό!!

Ναι. Τις πιο πολλές φορές, τώρα τουλάχιστον, δεν θα την νιώθεις την συγχώρεση. Δεν θα την θέλει όλο σου το είναι. Θα είναι, κατά κάποιο τρόπο, μόνο «εγκεφαλική». Αυτό είναι επόμενο αφού ο νους σου είναι «προγραμματισμένος», τόσο καιρό να χρησιμοποιεί την οπτική του κόσμου.

Δεν πειράζει όμως! Το Άγιο Πνεύμα το γνωρίζει αυτό και το μόνο που Του χρειάζεται για να ενεργοποιήσει την συγχώρεση, είναι η προθυμία σου. Η πρόθεσή σου να συγχωρέσεις. Και ας είναι μόνο «εγκεφαλική» στην αρχή. Το μόνο που ζητά Εκείνος είναι να Τον αφήσεις ν’ αντικαταστήσει τις πικρίες με θαύματα. Και θα έρθει και η στιγμή που το θαύμα της θεραπείας – της συγχώρεσης – θα καταλάβει κάθε κύτταρο της ύπαρξής σου.

Και θα θεραπεύεσαι καθώς Τον αφήνεις να σε διδάξει να θεραπεύεις.

Τι είναι η ασθένεια και από πού προέρχεται;

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ. Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ.

ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ.

Ο φόβος είναι λοιπόν που χρειάζεται θεραπεία. Αυτή είναι η ασθένεια που πρέπει να κοιτάξουμε.

Μαθαίνεις να κινείς την ενέργειά σου. Μαθαίνεις να την επεκτείνεις. Δεν την κρατάς πια εγκλωβισμένη μέσα στο σώμα σου. Την αφήνεις να ξεχυθεί από μέσα σου. Αυτό είναι η θεραπεία.

Ζήτησε να θεραπευτείς. Ζήτησε να γνωρίσεις το Θέλημα του Θεού. Ζήτησε να το δεις.

ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ..

1 σχόλιο:

delta είπε...

Όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο οξυγόνο, πίνουμε το ίδιο νερό, περπατούμε , ζούμε στο ίδιο έδαφος, δουλεύουμε στην ίδια μικρή κοινωνία της πόλης μας.

Δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε εσύ αποκομμένοι από τις υπόλοιπες ψυχές του πλανήτη.

Γιατί τότε νιώθουμε αποκομμένοι; Γιατί να φοβόμαστε , να μισούμε και να μην αγαπάμε;

«Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ.
Ο φόβος είναι λοιπόν που χρειάζεται θεραπεία. Αυτή είναι η ασθένεια που πρέπει να κοιτάξουμε.»

Ο φόβος χρειάζεται θεραπεία …

Το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος αλλά ο φόβος.

Η αγάπη και το μίσος είναι ισχυρά συναισθήματα που μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα. Υπάρχουν φορές που αγαπάμε εκείνο που μισούμε και μισούμε αυτό που αγαπάμε.

Όταν όμως νιώθεις φόβο δεν νιώθεις αγάπη. Όταν δεν υπάρχει αγάπη στην ζωή σου έχεις υποκύψει στο Εγώ και έχεις εγκαταστήσει τον Φόβο εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται η Αγάπη. Έχεις αφήσει το Εγώ να αντικαταστήσει τον Θεό.

Αντίθετα, όταν ανακαλύψεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα που υπάρχει μέσα σου και λέγεται αγάπη και το αφήσεις να αναβλύζεις, όταν γίνεις η αγάπη, ο φόβος παύει να υπάρχει.

Σ’ ευχαριστούμε Χριστίνα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...