Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Όταν ακούω τις βαθύτερές μου ανάγκες, η αληθινή ικανοποίηση είναι κοντά


Σε μια τόσο ευμετάβλητη εποχή η ψυχή μας επιθυμεί βαθιά τη γαλήνη του νου και τη γλύκα στην καρδιά... Ό τρόπος όμως που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε αυτές τις ιδιότητες είναι λάθος. Εύκολα & γρήγορα, όπως εύκολη και γρήγορη έχουμε καταντήσει τη ζωή μας. Δε θέλουμε να κουραστούμε, δε θέλουμε να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, δεν έχουμε την απαραίτητη υπομονή.Με μια τέτοια συνειδητότητα καταλήγουμε εύκολα & γρήγορα... χρεωμένοι.
Χρεωμένοι σε μια σειρά συνηθειών, εθισμών ή σε άτομα, που μέχρι να έρθει ο λογαριασμός, μας κάνουν να νιώθουμε ομορφιά και ασφάλεια. Όταν όμως στηρίζουμε την ευτυχία μας σε εξωτερικές συνθήκες κι αυτές αλλάξουν τι γίνεται; Ξεκινούν οι διαμαρτυρίες: " εκείνος φταίει... τα γονίδιά μου φταίνε... τι να κάνω ... οι καταστάσεις είναι τέτοιες...οι συγκυρίες βλέπεις"Χρειάζεται να δημιουργήσουμε λίγο χρόνο, στην διάρκεια της μέρας, για να αφουγκραστούμε την καρδιά μας. Να ηρεμήσουμε και να βεβαιωθούμε ότι την ακούμε βαθιά... Ας την ακούσουμε να μας περιγράφει την φύση των επιθυμιών μας, ας την αφήσουμε να μας πει για όλες εκείνες τις συνήθειες και τις προσκολλήσεις που μας κλέβουν το χρόνο... τη ζωή μας.

Ίσως τότε να μας ρωτήσει.... "τι ψάχνεις πίσω από ένα τσιγάρο στ' αλήθεια...;"
...γαλήνη του νου και την ελευθέρωση του, γιατί κάθε φορά αναπνέω βαθιά...
"τι ψάχνεις πίσω από τόσες γνώσεις και αναλύσεις"...σοφία και δύναμη...
"τι ψάχνεις πίσω από τα γλυκά και τις σοκολάτες..."...αγάπη, γλύκα και τρυφερότητα ...."τι ψάχνεις πίσω από τις διαμάχες και τα επιχειρήματα..." ...τη φιλία και την δύναμη.

...."τι ψάχνεις πίσω από αυτόν τον άνθρωπο..."
...να ξεκινήσει επιτέλους η ζωή μου, η ευτυχία
.
Μπορεί τελικά να την ακούσουμε να μας ρωτά :
δεν τα έχεις ήδη όλα αυτά ψυχή μου;
.
Αντί να τα ψάχνουμε όλα εκεί έξω ας μάθουμε να ακούμε τις επιθυμίες μας
ως κραυγή για να γυρίσουμε πίσω...
.
…πίσω εκεί στην αληθινή μας φύση..."
.

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

1 σχόλιο:

Fotis είπε...

Ναι, φίλε, θεωρητικά το ξέρουμε ότι ΗΔΗ τα έχει όλα αυτά η ψυχή μας, όμως τις περισσότερες ώρες της ημέρας απωθούμε αυτή τη μεγάλη αλήθεια (τη μόνη ίσως αλήθεια...) και γινόμαστε παράλογα απαιτητικοί και μίζεροι...

Από εμάς εξαρτάται το πόσο κοντά είναι η ικανοποίησή μας...

Φτάνει μόνο μια στροφή / μεταστροφή της συνειδητότητάς μας...και το θαύμα θα μας αποκαλυφθεί!...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...