Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Η πρόκληση του 2012



Με μια καινούργια μέρα ηλιόλουστη, φωτεινή, χαρούμενη, εντελώς διαφορετική από τη χθεσινή, ξεκίνησε το 2012. Ο άνθρωπος του 2012 πρέπει αν θέλει να επιβιώσει να αναπτύξει την ικανότητα να αφομοιώνει καινούργιες καταστάσεις κάθε μέρα, επειδή ο κόσμος αλλάζει με τρομακτική ταχύτητα.. Πρέπει να μάθει να αντέχει και να προσαρμόζεται στις αλλαγές. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Αν η πρόκληση αυτή γίνει αποδεκτή, θα βοηθήσει τρομερά στην ανύψωση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνειδητότητας. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει δύο επιλογές. Είτε θα γίνει εντελώς νευρωτικός και θα αρχίσει τα αντικαταθλιπτικά χάπια για να μη καταρρεύσει είτε θα μεταμορφωθεί κάτω από την μεγάλη πίεση. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε πίσω. Τα εξωτερικά ερεθίσματα θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Θα δεχόμαστε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες και η ζωή μας θα αλλάζει με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς. Και θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα να μαθαίνουμε, να αφομοιώνουμε καινούργια πράγματα, καινούργιες καταστάσεις, να προσαρμοζόμαστε.

Η στροφή προς τα μέσα για την ανάκτηση του κέντρου μας σ’ αυτό τον κόσμο της μεταβλητότητας και της πληροφορίας και ο καθημερινός διαλογισμός ώστε να αφομοιώνονται τα νέα στοιχεία κρίνονται τόσο πολύ απαραίτητα σήμερα ώστε είναι σχεδόν ζήτημα ζωής και θανάτου. Ακόμη και η αλλαγή ενός μοναδικού ανθρώπου μπορεί να επιφέρει μια σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της νέας συνειδητότητας που παλεύει να εδραιώσει τις ρίζες της ώστε να μεταμορφώσει τον κόσμο μας προς το καλύτερο.



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

8 σχόλια:

Leviathan είπε...

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Εύχομαι ότι καλύτερο για το 2012 για σένα και αυτούς που αγαπάς! Υγεία, αγάπη, ηρεμία! Πολλά πολλά φιλιά και να περνάς υπέροχα! :)

Margo είπε...

Ας γίνει ο διαλογισμός "μόδα" και η πνευματικότητα επιδημία!
Το 2012 μοιάζει με ταξίδι που υπόσχεται τρικυμίες και φουρτούνες, αν όχι τυφώνες. Καλή δύναμη σε όλους.
Υγεία πάνω απ' όλα!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Kαλή χρονιά με καλές σκέψεις και πράξεις!!! Δημιουργικότατη για σένα!!!

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

σε τούτο το σύμπαν ακινησία σεν υπάρχει
ακόμα κι όταν πιστεύουμε πως εσωτερικά στεκόμαστε άπρακτοι, στ' αλήθεια, ή προς τα κάτω πάμε ή προς τα πάνω
και ναι έχεις δίκιο, έφτασε η ώρα που συνειδητά πρέπει να αποφασίσουμε την κατέυθυνση που θέλουμε να βαδίσουμε

ευχή για μια χρονιά που σε πείσμα των καιρών θα μας κάνει σοφότερους!!!

delta είπε...

@ Leviathan

Υγεία, αγάπη, ηρεμία και περισσότερη συνειδητότητα φίλε μου Leviathan.

Να είσαι καλά

delta είπε...

@ Margo

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται Μαρία μου. Αν είμαστε πνευματικά όντα που επιδέχονται βελτίωση πως περιμένουμε αυτή να πραγματοποιηθεί αν δε βιώσουμε δυσκολίες και αν δεν τις υπερβούμε ;

Καλή δύναμη

delta είπε...

@ paraskevi malouxou

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Παρασκευή μου.

Εύχομαι ολόψυχα μέσα στο 2012 να ανακαλύψεις αυτό που αναζητάς.

delta είπε...

@ μιά φορά κι ἕναν τρελλό...

Τίποτα δεν μένει στάσιμο λοιπόν Ελένη μου. Ίσως η εξέλιξη (ή η οπισθοδρόμηση) να είναι αργή και να μην την αντιλαμβανόμαστε. Θα το καταλάβουμε αν συγκριθούμε με αυτόν που κατοικούσε σ’ αυτό το κορμί πριν από επτά χρόνια. Ίσως να μην τον αναγνωρίζουμε. Η συνειδητότητα είναι ο μόνος τρόπος να επιταχύνουμε την διαδικασία.

Από την ψυχή μου σου εύχομαι ότι εσύ νομίζεις καλύτερο για σένα και τον Κώστα για τη νέα χρονιά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...