Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εγώ Είμαι Αυτό Που Είμαι.


Μηνύματα που χρειάζεται να θυμομαστε συνεχώς  και αδιαλλειπτως.


Τρεις απλές αλλα ουσιαστικες εν-θυμίσεις:

Να φέρoμαστε ο ένας στον άλλον με τον μεγαλύτερο σεβασμό. Να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον σε κάθε ευκαιρία που έχουμε και να εν-θυμουμαστε πως είναι ένα όμορφο παιχνίδι. Να παίζουμε όμορφα μαζί.

Να βλέπεις και να δέχεσαι τον εαυτό σου ακριβώς όπως είναι και όχι όπως θάπρεπε ή όπως θα ήθελες να είναι.

Όταν εμπιστεύεσαι τον Εαυτό σου, είσαι στην κυριολεξία ανίκητος.



                              



Ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη ότι εσύ είσαι ο δημιουργός, για οτιδήποτε συμβαίνει ή θα συμβεί στη ζωή σου.

Να είσαι πάντα ειλικρινής και έντιμος με τον εαυτό σου.

Το επιτρέπω και αποδέχομαι, είναι οι μαγικές λέξεις που χρειάζεται να έχεις στο στόμα σου, για ολόκληρη την πορεία της εξέλιξής σου.

Η εσωτερική εργασία , γίνεται περισσότερο με την καρδιά και το συναίσθημα και πολύ λιγότερο με το μυαλό.







Ξεφόρτωσε. Δεν χρειάζεται να είσαι άλλο πια ο «καλός Σαμαρείτης». Επέτρεψε και στους άλλους να κάνουν τον δρόμο τους με τον τρόπο που έχουν επιλέξει και έχουν σχεδιάσει, χωρίς να τους φορτώνεσαι και να λύνεις τα προβλήματά τους πιστεύοντας ότι τους βοηθάς.

Δεν χρειάζεται να είσαι άλλο πια «το καλό παιδί», για να σ' αποδέχονται και να σ' αγαπάνε οι άλλοι, αποδέξου κι αγάπησε εσύ τον εαυτό σου.






Για ν' αγαπήσεις τον εαυτό σου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τον αποδεχθείς ακριβώς όπως είναι, χωρίς να τον κρίνεις.

Το παιχνίδι της Γης στηρίζεται στην χειραγώγηση και στον έλεγχο. Έχουν βάλει κανόνες στην ζωή σου και όλοι σου λένε τι να κάνεις και πώς να το κάνεις, η οικογένεια, το σχολείο, η εκκλησία, η πολιτεία κ.λ.π. Μην ακούς κανένα, να κάνεις μόνο αυτό που νιώθεις κι αυτό που θέλει ο εαυτός σου.

Να είσαι αρχηγός του εαυτού σου και κανενός οπαδός.  Να μην ακολουθείς κανένα και να μην χαρίζεις την ενέργειά σου (την δύναμή σου) σε κανέναν.







Πέταξε την δανεισμένη γνώση που σε αναγκάσανε να καταπιείς αιώνες τώρα και άκουσε τις δικές σου αλήθειες.

Χρειάζεται να είναι κανείς δάσκαλος για τον εαυτό του και μαθητής του εαυτού του, δεν υπάρχει αυθεντία, υπάρχει μόνο κατανόηση.






 

Δεν χρειάζεται ν' αποδείξεις σε κανέναν τίποτα.  Ο Θεός είναι πλήρης στην ολότητά του κι εσύ είσαι Θεος επισης.

Να είσαι συνειδητός στο «εδώ και τώρα», γιατί είναι ο αληθινός συμπαντικός χρόνος. Έτσι το παρελθόν και το μέλλον (ο γραμμικός χρόνος της Γης), χάνει την ευκαιρία να παρεμβάλλεται μέσα από την σκέψη και ψυχολογικά  και σταματάει να σε μπερδεύει και να σου προκαλεί προβλήματα και ανησυχίες.

Δημιούργησε ένα κέντρο μέσα σου (εάν σε διευκολύνει βάλτο στο καρδιακό κέντρο ή στην καρδιά) και συνδέσου με τον Ανώτερο Εαυτό σου.  Είναι ο Θεός που είσαι. Δώστου το τιμόνι του Εαυτού σου και ζήτησέ του να σε καθοδηγεί.

Να θυμάσαι:  Σκοπός του εσωτερικού σου δρόμου είναι να μάθεις ν' αγαπάς τον Εαυτό σου.







Απαραίτητο  εργαλείο  της Νέας Ενέργειας είναι  η αναπνοή.  Αναπνέοντας βαθιά μπορούμε ν' αλλάξουμε την ενέργεια μέσα μας, μπορούμε να ηρεμήσουμε, μπορούμε ακόμα και ν' απελευθερώσουμε τους περιορισμούς και τις πεποιθήσεις μας. Ετσι απλα.








Δεν είναι ευκολο να θυμηθεί κανεις για ποιο λόγο έχουμε δηλώσει να ζήσουμε αυτή την ανθρώπινη εμπειρία.

Οι Αγγελικες οντοτητες  βλέπουνε της δυσκολίες που περνάμε. Αν ήταν δυνατό  να μετακινήσουν το πέπλο για ένα μόνο λεπτό και να δουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, θα ήταν μαγικό και η ζωή θα ήταν πολύ εύκολη για μας. Το πρόβλημα είναι ότι αν το εκαναν, οι περισσότεροι θα επιστρέφανε στην Εστία και δε θα μπορούσαμε να παίξουμε το παιχνίδι. 

Έχουμε συμφωνήσει να βάλουμε το πέπλο και να παριστάνουμε τον άνθρωπο, προχωρώντας ολόγυρα και βρίσκοντας τον δρόμο μας. Είμαστε αυτοί που τόλμησαν να βγάλουν τις φτερούγες τους και να είμαστει τωρα εδώ στον πλανητη γη,  έχοντας μιαν ανθρώπινη εμπειρία. Να ευχόμαστε την ομορφότερη ανθρώπινη εμπειρία που μπορουμε να έχουμε.






Το να δούμε ποιό ε
ίναι το δίκαιο κα
ι όχι τι μας συμφέρει,  αυτό είναι γενναιότητα!

Να μην "κολλάς" την αδυναμία των άλλων, να εργάζεσαι για την δική σου ανοσία.


Η αντίφαση γεννά σύγκρουση, αγώνα- αυτός ο αγώνας σπαταλάει ενέργεια. Αν δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίφαση, έχετε την υπέρτατη ενέργεια για να μετασχηματίσετε τον εαυτό σας.





Μια κριση στην ζωη μας μπορει να εμφανιστει με πολλες μορφες. Ειτε σαν απωλεια, ειτε σαν απορριψη, ειτε σαν αποδοχη αρνητικης ενεργειας από τους αλλους, ειτε σαν αρρωστια ψυχικη η σωματικη, κ.ο.κ.

Η πρώτη επαφή με την κριση,  μας κάνει σμπαράλια. Νιωθουμε σαλταρισμενοι, φρικαρισμενοι , εξουθενουμενοι , συντετριμενοι, θυμωμενοι,  κ.ο.κ.

Με την  δεύτερη επαφη, αρχιζουμε και παιρνουμε μικρες η μεγαλες δοσεις από αυτό που λεμε καταθλιψη. 

Από την τρίτη και πέρα κάθε κριση είναι το σκαλοπάτι της μοναδικότητάς  μας.




19 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Πολύ ολοκληρωμένο θέμα..

δέν του λείπει τίποτα..

κι ακόημ μετά την θλίψη, έρχεται η κατάθλιψη, που σημαίνει κατά της θλίψης..

μετά, συνηθίζεις και δέν σε επηρεάζει η θλίψη..
όταν βρείς τον Εαυτό σου, τον γνήσιο και αυθεντικό, δέν φοβάσαι ΤΙΠΟΤΑ!

καλό βράδυ :)

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Καλο ξημερωμα Τασο :)

delta είπε...

Κάθε φράση που χρησιμοποίησες είναι πολύτιμη και μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για διαλογισμό φίλε Γιάννη. Η ανάληψη ολοκληρωτικά της ευθύνης μας για τον κόσμο που έχουμε δημιουργήσει και δημιουργούμε κι όχι η μετάθεσή της σε άλλους είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την εσωτερική μας μεταμόρφωση. Το να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι χωρίς να τον κρίνουμε συνεχώς και χωρίς να τον συγκρίνουμε με οποιονδήποτε άλλο είναι επίσης σημαντικός παράγοντας στο να τον αγαπήσουμε και να τον αλλάξουμε.

Καλημέρα να έχουμε

Sissi Soko είπε...

Μας μαθαίνουν όλα τα πρέπει του κόσμου και κανένα θέλω.

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Kαλη μερα ολη μερα Δημητρη:)

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Ετσι ακριβως ειναι Νικολα, μας επιβαλλουν ολα τα πρεπει και αγνοουμε ολα τα θελω...

Nath είπε...

Καλησπέρα IANI!

Πολύ ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις πάνω στην επαφή με την κρίση!

Ομολογώ ότι με προβλημάτιζε πολύ (εδώ και αρκετό καιρό) το θέμα της "κρίσης" και τα επακόλουθα που έχει.

Γράφεις "Από την τρίτη και πέρα κάθε κριση είναι το σκαλοπάτι της μοναδικότητάς μας".
Το εννοείς ακριβώς? Και τι συνθήκες και συναισθήματα επικρατούν καθώς ανεβαίνει κάποιος αυτά τα σκαλοπάτια?

Καλό απόγευμα σε όλους!

vlaxos είπε...

Και όμως τα πράγματα είναι τόσο απλά! Πολλές φορές αναρωτιέμαι όταν ακούω ανθρώπους να προσπαθούν να καταφέρουν την γαλήνη μέσα τους την πληρότητα, την ηρεμία στον λόγο τους χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξεις μέσα σου, να αγαπήσεις και να σεβαστείς αυτό που είσαι, τα πάντα εμπερικλείονται μέσα μας. Είναι η ομορφιά της αυτογνωσίας και της επίγνωσης που κερδίζουμε σε κάθε γνωριμία με την ύπαρξη μας, την υπόστασή μας σε κάθε λογική ή παραλογή μας πράξη. Αναγνωρίζοντας έτσι τους άλλους σε εμάς και στους άλλους τον εαυτό μας. Γνωρίζοντας και κατανοώντας τι πραγματικά είμαστε, το ρόλο μας εδώ. Η ζωή είναι όμορφη αλλά γίνεται ακόμα πιο όμορφη όταν κατανοείς ότι Εσύ είσαι αυτό που Είσαι : -)
Την καλησπέρα μου IANIS : -)

delta είπε...

Βλέπω και χαίρομαι ότι σιγά σιγά αρχίσαμε να μαζευόμαστε. Κι επειδή το διήμερο πλησιάζει δεν φαντάζομαι να απουσιάζουν από το Βόλο τρία blogs μαζεμένα… Για προσέξτε καλά γιατί με μια μου μόνο σκέψη -«στην πυρά»- κάηκε η μαρμελάδα σου φίλε Γιάννη ! Και αν δε με πιστεύετε ρωτήστε και την φίλη μου την Πέλα :

http://ilystouxronou.blogspot.com/2010/06/blog-post_28.html

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

φίλε IANIS,αυτή η εξαίρετη κατάθεση εδώ..με ακουμπάει ιδιαίτερα..
Δεν ΄ξέρω,,συμπαντική ενέργεια..
δυναμική έλξης..που λέει η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ εδώhttp://feneritti.blogspot.com/2010/04/blog-post_25.html
διάβασε το σχόλιό μου εκεί για να καταλάβεις τι εννοώ..
Το κομμάτι που παραθέτεις για τις κρίσεις..
το έχω βιώσει και στις 3 αναφορές σου πολύ έντονα..
(αυτό ακριβώς συζητουσαμε με την Πεταλούδα όταν έγινε το συμβάν με την μαρμελαδα..:)..TYXAIO; δεν νομιζω..(η παράλληλη σκέψη)

Κοίτα δεν θα τα πούμε όλα από εδώ..ας αφήσουμε και κάτι για το βουνό των Κενταύρων..εε;

@delta
με διασύρεις κανονικά...ε;
για να σε εξευμενίσω θα σου φέρω ένα ολόκληρο βάζο απο μια υπέροχη μαρμελάδα..όχι τίποτα άλλο να μετουσιώσουμε την πυρά της σκέψης σου σε γαλήνια ύδατα..
Αλλά."φοβού τους δαναους και δώρα φέροντες" χα..χα..
Καλή αντάμωση!!

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Καλα βρε παιδια, εδώ καθημερινα καιμε τονους «λαδια, μπουζια, πιστονια, μπουλονια και φλαντζες», στην… μαρμελαδα θα κολλησουμε τωρα?!!

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

@ vlaxos

" Εγώ ειμί ότι Εγώ ειμί. Ο X ειναι ο X επειδη ειναι ο X. Εγώ Είμαι Αυτό Που Είμαι. Εσύ είσαι αυτό που Είσαι . Είμαι αυτος που είμαι, τέλος πάντων. Εισαι? Να εισαι! Ει"

Tο πιο εκκεντρικο πραγμα ( και συναμα εξαιρετικα δυσκολο) που μπορεις να κανεις είναι να εισαι ο εαυτος σου, ελεγε ο Οσσο. Αν το καλοσκεφτει κανεις, η δηλωση «Εγω Ειμι», περιεχει εξαιρετικη Δυναμη, Γνωση και Ευφυια…

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

@ Nath

το «ουδέν κακό αμιγές καλού» εχει καθολική ισχύ και στις…κρισεις. Ειτε μας αρεσει ειτε όχι, ειτε είναι επωδυνο ειτε όχι - αποτελει νομο για την ζωη στην τριτη διασταση - το εναυσμα για αφυπνιση από τον ληθαργο, να γινεται μεσα απο…κρισεις. Οι κρισεις είναι ο καταλυτης για αναθεωρηση θεσμων, πεποιθησεων, νοοτροπιων.

Στην αρχη λεμε ότι περναω μια φαση, ένα λουκι, μια κριση, αντε μια κρισαρα. Καποια στιγμη οι κρισεις συμβαινουν με τοσο γρηγορους ρυθμους που δεν προλαβαινεις να αντιληφτεις ότι σου συμβαινει μια κριση (και φυσικα να νιωσεις αναλογα συναισθηματα: φοβος, πανικος, ανασφαλεια, διεγερση, ανησυχια κτλ.)

Φτανεις σε ένα σημειο που δεν μπορεις να πεις ότι βιωνω μια κριση, αλλα το ότι ειμαι η ιδια η κριση! Ε! τοτε είναι που αρχιζει και αλλαζει κατι…Για πρωτη φορα η…μαζοχα δινει την θεση σε μια πρωτη γευση της Μοναδικοτητας…

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Για την ιστορια...
το "Όταν εμπιστεύεσαι τον Εαυτό σου, είσαι στην κυριολεξία ανίκητος", το ειχε πει ο Δον Χουαν σε καποια φαση στον Καστανεντα.

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Εννοειται οτι το..."Η αντίφαση γεννά σύγκρουση, αγώνα- αυτός ο αγώνας σπαταλάει ενέργεια. Αν δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίφαση, έχετε την υπέρτατη ενέργεια για να μετασχηματίσετε τον εαυτό σας", κανει μπαμ απο μακρια οτι ειναι Κρισναμουρτικο!

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

@ ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Πελα, φερε μαρμελαδες αλλα οχι για τον delta...εχει γενεθλια! την Παρασκευη και περα απο τις ...μαρμελαδες που θα φερει!, κερναει αβερτα!( Ειμαι και μαρτυριαρης!)

Sissi Soko είπε...

Η αντίθεση είναι παιχνίδι όχι αληθινή σύγκρουση.

delta είπε...

Χα χα χα :-)) Ώστε και μαρτυριάρης…

Είμαι σίγουρος φίλε Γιάννη ότι η ημερομηνία της συνάντησης ήταν δάκτυλος του Φώτη. Από τον χειμώνα το σχεδίαζε το έγκλημα. Κάποιο άχτι πρέπει να μ’ έχει που πήγα να του φάω το καράβι…

Φώτης είπε...

Αχ, βρε Γιάννη!
Τα μαρτύρησες όλα, ρε φίλε!!!

Δεν πειράζει, άλλωστε φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι το ήξεραν από πέρσι, όταν το ανακοίνωσε ο Δημήτρης στο Ξάνθη Φιλοσοφείν.

@ Αξιότιμε συγκυβερνήτα,
οφείλω να σε διαβεβαιώσω πως η ημερομηνία της συνάντησης ήταν ολωσδιόλου συμπτωματική!
Να σου υπενθυμίσω πως στις μεταξύ μας συζητήσεις (τότε τον Μάρτιο, που πρωτοέπεσε η ιδέα) ήμασταν ανάμεσα στο προηγούμενο Σαβ/κο (26-27/06) και στο ερχόμενο και τελικά αποφασίσαμε από κοινού να συναντηθούμε στις 2 ΙΟΥΛΙΟΥ!!!
(Τυχαίο;...Δε νομίζω!!!)

Πάντως το κέρασμα, αδερφέ, δεν το γλιτώνεις!
(Αν δεν είχα καταπνίξει εκείνη την απόπειρα ανταρσίας εν τη γενέσει της, σιγά μη συναντιόμασταν μεθαύριο!
Θα μου το είχες φτάσει στην Παταγονία το πλεούμενο!...)

Φιλιά και καλή αντάμωση!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...