Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.



Ευχαριστώ τον Πατέρα μου για τα δώρα Του σε μένα।
Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό।


Άκου ένα παράδοξο..
Όταν παραδώσεις την ζωή σου στον Θεό να την καθοδηγεί, όταν «σταθείς ακίνητος», όταν «δεν κάνεις τίποτα»….η ζωή σου γίνεται πιο δραστήρια από ποτέ.!
Το καθετί μέσα στο χωροχρόνο το έχεις φορτώσει εσύ με σύμβολα και σημασίες. Σε όλα τα πράγματα που νομίζεις ότι βλέπεις έχεις αποδώσει και κάποιο νόημα που θα έχει για σένα. Στα πρώτα μαθήματα λέει ότι εσύ έχεις δώσει σε ό,τι βλέπεις την σημασία που έχει για σένα.
Οι πιο πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το να μην κάνεις τίποτα ή το να μένεις ακίνητος σημαίνει ότι είσαι τεμπέλης, αδρανής, νωθρός ή βαριέσαι.
Γι αυτό κι εσύ όταν διαβάζεις «μείνε ακίνητος», «περίμενε να σου συμβούν πράγματα», να έχεις το νου σου να μην τους αποδίδεις την σημασία που είχες μάθει στο παρελθόν.
Άφησε το νου σου ανοιχτό για να δεχτεί την σημασία που θα σου δώσει Αυτός που σε καθοδηγεί.
Αυτό σημαίνει σταμάτα να κάνεις σχέδια και προγραμματισμούς. Σταμάτα να ψάχνεις για ανθρώπους να θεραπεύσεις και ν’ αλλάξεις. Σταμάτα να παίζεις την δική σου παράσταση. Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο ένα μέρος που να σε βοηθά να εκπληρώνεις κάποια λειτουργία που θα βοηθά τους άλλους ανθρώπους.
Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι!
Υπάρχεις μόνο εσύ που εκπληρώνεις την λειτουργία που σου έχει δώσει ο Θεός.
Και το παράδοξο είναι ότι έτσι θα βοηθήσεις πραγματικά και τους «άλλους» ανθρώπους.
Άρα το σημερινό μάθημα είναι πολύ σημαντικό: «Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό». Θυμήσου ότι δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι να θεραπεύσεις ή να βοηθήσεις, θυμήσου την ευγνωμοσύνη σου, ευχαρίστησε τον Πατέρα σου για τα δώρα Του σε σένα….. και μετά θα μπορέσεις να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους.
Ναι, έχεις δίκιο, είναι παράδοξο!
Δεν υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν και σε χρειάζονται να τους θεραπεύσεις. Υπάρχεις μόνο εσύ που ευθυγραμμίζεις το νου σου με τον Θεό, ΚΡΑΤΑΣ ΜΟΝΟ Ό,ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, και θυμάσαι ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι πραγματικός. Θυμήσου ότι ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δείξεις λίγη προθυμία να ακολουθήσεις τον Ιησού.
Και αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Άγιο Πνεύμα/ο Ιησούς θα αρχίσει να δουλεύει μέσα από σένα, και θα συνειδητοποιείς ότι «δεν κάνεις τίποτα» άλλο από το να ακολουθείς την ροή.
Το σώμα σου γίνεται ένας τέλειος φορέας επικοινωνίας για τον Θεό.
Αρχίζεις να βλέπεις το φως να περνά από σένα και να φτάνει στους άλλους. Στην αρχή μπορεί να σοκαριστείς. Αυτή είναι η πραγματική υπηρεσία. Να βασίζεσαι απόλυτα στον Θεό. Απελευθερώνεις τα δικά σου σχέδια, και αφήνεις το Άγιο Πνεύμα να δουλέψει μέσα από σένα.
Και η ζωή εδώ γίνεται ένα χαρούμενο παιχνίδι.
«Είναι το τελευταίο μας χαρούμενο παιχνίδι πάνω στην γη.»
Όταν συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να ρυθμίζει τα πράγματα, να κάνει σχέδια και προγραμματισμούς για το μέλλον, σταμάτα. Κάνε ένα βήμα πίσω. Πάρε μια βαθιά αναπνοή. Θυμήσου τον Θεό. Και κάνε την ερώτηση: Πατέρα, τι θα ήθελες Εσύ να κάνω; Τι θα ήθελες να πω; Που θα ήθελες να πάω;
Κι έπειτα φύγε από την μέση. Μην ανακατεύεσαι!! Κι αν κάτι χρειάζεται να γίνει, γίνεται από το Άγιο Πνεύμα για σένα. Αυτός κάνει τα πάντα. Ρυθμίζει όλες σου τις υποθέσεις αν Τον αφήσεις.
Να σκέφτεσαι σε όλη την διάρκεια της ημέρας: ‘Η ζωή μου είναι δική Του και την καθοδηγεί’.
Μπορεί να μην σε καθοδηγήσει να κάνεις κάτι σοβαρό. Μπορεί να μην σε στείλει να «βοηθήσεις» κανέναν ή να θεραπεύσεις κάποιο δυστυχισμένο. Μπορεί να σε καθοδηγήσει να παίξεις με τις γάτες σου, να πας μια βόλτα, να ξεκουραστείς ή να διαβάσεις ένα βιβλίο.
Το σημαντικό είναι να μην κολλάς στα σχέδιά σου. Να είσαι ελαστικός και έτοιμος για αλλαγές.
Να μη σε ενοχλεί όταν τα σχέδιά σου ματαιώνονται.
Χαλάρωσε και μην είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου. Πέρνα τις μέρες σου με ευγνωμοσύνη και αγάπη.
Ο τρόπος να βοηθήσεις και τους άλλους είναι να μένεις συνδεμένος με την Πηγή σου, που είναι ο Θεός.
Έτσι θα είσαι πάντα χαρούμενος. Τα δώρα θα ρέουν προς εσένα. Θαύματα θα αρχίζουν να συμβαίνουν, και θα συνειδητοποιείς ολοένα και περισσότερο την σημασία του σημερινού μαθήματος:
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.»
Ευχαριστώ τον Πατέρα μου για τα δώρα Του σε μένα.
Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό.

4 σχόλια:

ANAZHTHΣH είπε...

Υπέροχο κείμενο , μίλησε στην ψυχή μου...Θα μπορούσε να μου πει κάποιος φίλος σε ποιον ανήκει;
Ευχαριστώ.

jiotabk είπε...

Άκου ένα παράδοξο..
Όταν παραδώσεις την ζωή σου στον Θεό να την καθοδηγεί, όταν «σταθείς ακίνητος», όταν «δεν κάνεις τίποτα»….η ζωή σου γίνεται πιο δραστήρια από ποτέ .ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΤΟ ΒΙΩΝΩ ΑΟΥΤΟ ΕΠΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ.. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΞΑΝΘΗ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ ΒΚ ΓΙΩΤΑ

delta είπε...

…να μην κολλάς στα σχέδιά σου…

…να είσαι ελαστικός και έτοιμος για αλλαγές...

…πέρνα τις μέρες σου με ευγνωμοσύνη και αγάπη…

…ο τρόπος να βοηθήσεις και τους άλλους είναι να μένεις συνδεμένος με την Πηγή σου…

Αλήθειες που όταν βιωματικά επαληθευτούν μετατρέπουν την ζωή μας εδώ στη γη σε ένα χαρούμενο παιχνίδι.

Καλό βράδυ

Χριστίνα είπε...

Καλησπέρα φίλοι μου και σας ευχαριστώ..
Και για να απαντήσω στην ερώτηση της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, το κείμενο αυτό είναι δικά που σχόλια στα μαθήματα 123 και 124 από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...