Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Όχι στην πείνα

Κοίταξε την εικόνα.

Το ξέρω, είναι πολύ σκληρή.

Δεν αντέχεις να τη βλέπεις. Ούτε κι εγώ.

Είναι όμως η πραγματικότητα. Ένα μικρό κοριτσάκι πεθαίνει από ασιτία. Ναι ! , είναι κοριτσάκι από την Αιθιοπία, αν και έχουν μείνει μόνο τα κοκάλα του, και το φύλο δεν ξεχωρίζει πια.
.
Θα μπορούσε να είναι το παιδί σου. Είναι σίγουρα μια αδελφή ψυχή που φεύγει με απορία στα μάτια. Θα πρέπει κι αυτό να έχει μια μάνα που αγωνιά. Θα πρέπει κι αυτό να έχει επιθυμίες, ελπίδες κι όνειρα για μια ζωή που δε θα ζήσει. Αφού έπρεπε να τελειώσει τόσο νωρίς το ταξίδι του, γιατί ξεκίνησε ;

Και αναρωτιέμαι ακόμη… Πόσες φορές δεν κυνήγησα τον πεντάχρονο γιό μου να πιει το γάλα του και στο τέλος αναγκάστηκα να το πετάξω ; Πόσες σόδες χρειαζόμαστε για να συνέλθουμε μετά από ένα γιορτινό γεύμα ; Πόση τροφή πετάμε λόγω της Ευρωπαϊκής Αγροτικής πολιτικής ; Ποιος μας έδωσε το δικαίωμα να μοιραζόμαστε έτσι τον κόσμο ;

Τώρα όμως μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που συζητήσαμε στο μάθημα προσφοράς. Γιατί τι νόημα έχουν τα όμορφα άρθρα και οι φιλοσοφικές συζητήσεις, αν δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη όσα λέμε, αν δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ;

Ευχαριστώ τον φίλο web-star που μου προώθησε το παρακάτω μήνυμα.

Στείλτε SMS τη λέξη ΑΑ στο 19454

Κάθε 6" ένα παιδί στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου πεθαίνει από την πείνα όταν στον κόσμο υπάρχει άφθονη τροφή για όλους μας.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου, δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και συνεισφέρουμε ουσιαστικά στέλνοντας με sms ένα μήνυμα ζωής και φωνάζοντας "όχι στην πείνα".

Τα έσοδα θα διατεθούν για την καταπολέμηση της πείνας.

Προωθήστε αυτό το μύνημα στους φίλους σας!
.
Έχουμε 14 ημέρες για να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Ζητήστε από τους φίλους σας να στειλουν SMS και να προωθήσουν κι εκείνοι το μήνυμα ελπίδας.

Η δράση υποστηρίζεται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind. Κόστος SMS 1.19€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
ActionΑid Ας δώσουμε τέλος στην φτώχεια, μαζί

Δείτε κι εδώ :

http://www.actionaid.gr/sms

Πόσα μηνύματα λέτε να στείλουμε ; Πόσα μηνύματα χρειάζονται για να πούμε όχι στην πείνα ; Πόσο κοστολογείται τέλος πάντων αυτή η ζωή στον ανεπτυγμένο κόσμο ;

Ένα πακέτο τσιγάρα, είναι τρία μηνύματα και γλιτώνουμε τα πνευμόνια μας. Δυο ποτά σε ένα μπαρ είναι δέκα μηνύματα και γλιτώνουμε τις μπόμπες και τον πονοκέφαλο της άλλης μέρας. Και μπορεί τελικά να σώσουμε μια ζωή. Μία ανθρώπινη ζωή.

Αρκει να σκεφτείτε ότι 10 € αρκούν προκειμένου να αγοραστούν βιβλία για ένα ολόκληρο σχολείο στην Αιθιοπία.

Πόσα μηνύματα λέτε να στείλουμε ;

Η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να βοηθήσουμε εύκολα, να δείξουμε αληθινή, άδολη αγάπη, χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα και χωρίς να το μάθει κανένας.

Κανένας είπα ; Ξέχασα τον ανώτερο εαυτό μου, αυτή την φωνή που κάθε βράδυ με ελέγχει και διαπιστώνει αν πέρασα την μέρα μου άσκοπα ή όχι.

Βοηθήστε να διαδοθεί αυτό το μήνυμα.

Young lady begging with his baby brother on the streets of Pushkar, Rajasthan.


10 σχόλια:

delta είπε...

Αν κάποιες φόρες μετά την αποστολή μηνύματος, πάρετε απάντηση ότι δεν είναι δυνατή η αποστολή του, ξαναπροσπαθήστε. Πιθανόν να οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή.

WEB-STAR είπε...

Μερικές φορές φίλε Δημήτρη αναφέρουμε σε κουβέντες ή ακούμε άλλους ότι "ελα μωρέ τι μπορεί να γίνει", "άραγε τα χρήματα πηγαίνουν εκεί που πρέπει;".
Θα πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από κάπου και να γίνει μια αρχή. Να ακουστεί μια φωνή. Να ταραχθούν λιγο τα νερά.
Δε μπορούν να γίνουν όλα τέλεια από την αρχή.
Αλλά και εμείς να μη το κάνουμε μηχανικά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε βαθειά μέσα μας. Μπορεί αυτό το 1.19€ να μην είναι ποσό για κουβέντα(για κάποιους) αλλά θα πρέπει να γίνεται όχι γιατί είναι μικρό το ποσό και "ας το κάνω δε βαριέσαι".
Το ποσό στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μετρά. Αυτό που μετρά είναι μια αυθόρμητη κίνηση προς τον συνάνθρωπο, η οποία αν γίνει από την καρδιά μας τότε δεν έχει να κάνει με τα χρήματα που στέλνει ο καθένας αλλά με την νοοτροποία της βοήθειας σε ένα μεγάλο προβλημα που μπορεί να περάσανε και οι δικοί μας γονείς και ίσως να περάσουν και τα παιδιά μας.

Αυτά....

LAMDA είπε...

Μπράβο ρε Web star, σκοπός δεν είναι να το κάνουμε επειδή το 1ευρώ ή τα 10 ευρώ δεν είναι σημαντικό ποσό αλλά επειδή το νιώθουμε, το θέλουμε οπότε και το κάνουμε συνειδητά, αλλά επειδή από το "Ολότελα καλή και η Παναγιώτενα" που λέει και ο λαός μας, ας το κάνει ο καθένας για τον λόγο που νομίζει μπας και σωθεί κανένα παιδάκι εκεί κάτω από την πείνα και τη δίψα, γιατί ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκτός από την πείνα και τα εμβόλια είναι και αυτό του πόσιμου νερού.

Ευχαριστώ και τους δυό σας WEB STAR και Δημήτρη για το θέμα που αναπτύξατε και προωθήσατε.

Ανώνυμος είπε...

Πόσες ώρες και λόγια σπαταλούνται καθημερινά για αμπελοφοφίες που δεν φαίνεται να έχουν άλλο στόχο και αποτέλεσμα από το πως θα εντυπωσιάσει ο ένας τον άλλον μας ...Συνοστισμός..
Ένα ή δύο δευτερόλεπτα για ένα μύνημα μέ μόνο δυό γράμματα.
Ποιός θα από όλλους όσους "φιλοσοφούν " στα βλογγ και διαμαρτύπονται από τον καναπέ τους, θα κάνει την υπέρβαση?

LAMDA είπε...

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο φίλε fractalx. Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι του blog έστειλαν το μύνημα και το προώθησαν σε φίλους και γνωστούς. Αλλά τα σχόλια και το blogarisma σε διαφόρα φιλοσοφικού περιεχομένου blog (και κυρίως σε αυτό το φιλοσοφικό καφενείο) δεν νομίζω ότι γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού αλλά περισότερο για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Πίστεψε με εγώ προσωπικά έχω ωφεληθεί πολύ από τα σχόλια των διαφόρων φίλων ακόμα και αν διαφωνώ με κάποια από αυτά.

Άλλωστε φιλισοφικό καφενείο είμαστε. Από το να παίζουμε τάβλι, χαρτιά και να αργοσχολούμαστε χαζέυοντας την τηλεώραση και βλέποντας dvd καλύτερο το blogαρισμα πιστεύω.

delta είπε...

Η θεωρία έχει αξία όταν γίνεται πράξη.

Ο fractalx πάντως νομίζω ότι αναφέρθηκε συγκεκριμένα σ' αυτούς που "άπρακτοι" προσπαθούν θεωρητικολογώντας από τον καναπέ τους απλώς να εντυπωσιάσουν.

delta είπε...

Όσον αφορά την παρατήρηση του Web star νομίζω ότι σε μια τέτοια προσπάθεια που στηρίζεται από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την actionaid, είναι υπερβολικό να είμαστε καχύποπτοι. Μάλλον κάποιοι επιμένουν να βρίσκουν δικαιολογίες για την απραξία τους.

Το 1,19 μπορεί να είναι λίγο αλλά δεν σε περιορίζει κανένας να στείλεις τον ανάλογο αριθμό μηνυμάτων με το ποσό που θέλεις να διαθέσεις σ' αυτή την προσπάθεια.

Θα συμφωνήσω με τον Λάμπρο ότι στην προκειμένη περίπτωση ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Καλό είναι να προσφέρουμε συνειδητά και αυθόρμητα από την καρδιά μας, αλλά προέχει να σώσουμε καμιά ψυχούλα παραπάνω ...

LAMDA είπε...

Δεχομαι την διευκρίνηση σου σχετικά με το σχόλιο του FRACTALX φίλε Δημήτρη, που ομολογώ δεν το σκέφτηκα από αυτή τη σκοπία!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του ¨ξανθη Φιλοσοφείν" δυστυχώς δεν έκανα την διευκρύυνιση ότι το σχόλειό μου με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο δεν αφορούσε το blogg αυτό. Ήταν μιά γενική διαπίστωση από την αίσθηση που έχω εισπράξει κάνοντας βόλτες στα διάφορα blogg Όλοι λένε,λένε ,λένε,
Επί του πρακτέου ουδείς λόγος. Τουναντίον θέλω να συγχαρώ αυτό το blogg που δίνει την δυνατότητα του "πράττειν" και όχι μόνο του "φιλοσοφείν" Συγνώμην που δεν ήταν ξεκάθαρο το σχόλιό μου και παρερμηνεύτικε.

LAMDA είπε...

Sorry, βρε Fractalx και εγώ έπρεπε να το δω με πιο ευρύ πνεύμα. Με πιάνει καμιά φορά και εμένα η στενομυαλιά!

Να είσαι καλά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...