Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Μάθημα Αυτοπεποίθησης

Όταν κάποιος δεν έχει αυτοπεποίθηση δεν μπορεί συνήθως να αποδώσει, σε οτιδήποτε καταπιάνεται, αποτελεσματικά ή σωστά. Δεν θα είναι καλός υπάλληλος, επιχειρηματίας, επιστήμονας, καλλιτέχνης, πολιτικός ή δάσκαλος, ούτε θα είναι ο καταλληλότερος πατέρας, μητέρα ή σύζυγος. Η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητη για την επιτυχία σε οποιονδήποτε στόχο σκοπεύει κανείς. Ο διαλογισμός αυξάνει την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου, καθώς αυτός έρχεται σε επαφή με εσωτερικές ενέργειες, οι οποίες βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα του και δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί. Έτσι όσο πιο πολύ διαλογίζονται οι άνθρωποι, τόσο πιο πολύ αποτελεσματικοί γίνονται, οποιονδήποτε ρόλο κι αν παίζουν. Όταν βιώσουμε την εσωτερική μας πληρότητα, τότε οπλιζόμαστε με το απαραίτητο θάρρος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε πρόκληση της ζωής μας.

Μια τέτοια στιγμή σύνδεσης με τον εσωτερικό του εαυτό πρέπει να βίωσε ο πρωταγωνιστής της αληθινής μας ιστορίας.

Ο 36χρονος πωλητής κινητών Paul Potts της φωτογραφίας είναι χοντρούλης, ασχημούλης και με απελπιστικά στραβά δόντια. Καμιά σχέση με το πρότυπο των σημερινών τραγουδιστών. Τα προβλήματα αυτά της εμφάνισης του, του δημιουργούσαν το πρόσθετο πρόβλημα της έλλειψης αυτοπεποίθησης, όπως θα τον ακούσεται να λέει. Παρ’ όλα αυτά, βρήκε την εσωτερική δύναμη να τα ξεπεράσει όλα, και να λάβει μέρος στο "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", γιατί το όνειρό του πάντα ήταν να γίνει τραγουδιστής της όπερας. Μπόρεσε να εμφανιστεί μπροστά στη δύσκολη και απαιτητική αυτή επιτροπή (μέλος της οποίας και ο "ξινός" Σάιμον Κάουελ) και να τους πει ότι θα τραγουδήσει όπερα. Οι πιο πολλοί από την επιτροπή και από το κοινό τον κορόιδεψαν, τον αποδοκίμασαν και περίμεναν να δουν ένα θέαμα αστείο.

Όταν άρχισε να τραγουδάει, πολλοί δάκρυσαν, άλλοι έμειναν άφωνοι, άλλοι με το στόμα ανοιχτό ...

Η ερμηνεία του στο Nessun Dorma άφησε όλους, κοινό και επιτροπή, άναυδους !

Λίγες εβδομάδες μετά, το σόου τελείωσε, και ο Ποτς ανακηρύχθηκε πανηγυρικά νικητής και "Σταχτοπούτα" της Βρετανίας. Υπέγραψε μια συμφωνία ενός εκατομυρίου λιρών με τη δισκογραφική εταιρία του Κάλοου, ενώ το single του "One Chance" τώρα βρίσκεται στο νούμερο ένα των charts της Αγγλίας. Ήδη παραγωγοί από το Χόλυγουντ ενδιαφέρονται να μεταφέρουν την ιστορία του στη μεγάλη οθόνη.
.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

10 σχόλια:

korinoskilo είπε...

δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι αυτοι οι αταλαντοι κριτες ... εχουν τετοιο υφακι ....

γιατι πρεπει καποιος να πληρει τα δικα τους προτυπα εμφανισης για να εχει ταλεντο....

ως συνηθως συμβαινει το αντιθετο....

ειδικα στην οπερα... ποιος ηταν κουκλος... ο παβαροτι? η καλλας?


οσο για το θεμα της αυτοπεποιθεσης... καλο θα ηταν να συμβαδιζει με την αυτοεκτιμηση .. την οποιοι πολλοι δεν εχουν και ο τυπος την εχει


την καλημερα μου

Apprentice-BJ είπε...

Καλημέρα αγαπημένε μου delta,

Έχει λίγο καιρό που έπειτα από την παρότρυνση τη δική σου και του Lamda, μπαίνω περισσότερο τακτικά σε εάν χώρο από τον οποίο μάλλον δε θα έπρεπε να λείπω ποτέ.
Η αναγκαστική απουσία μου για ένα μεγάλο διάστημα ήταν μάλλον αναπόφευκτη. Όμως, η αθόρυβη παρουσία μου αυτές τις μέρες στον ηλεκτρονικό αυτό χώρο μου έδωσε δύναμη.
Ταπεινότητα (Αναφέρομαι στους 2 τενόρους) και αυτοπεποίθηση με 2 παραδείγματα που δεν επιτρέπουν και πολλά σχόλια παρά μια αγνή μίμηση μέσα από 2 καταστάσεις τελείως αντίθετες. Για την ταπεινότητα "σιγή", ενώ για την αυτοπεποίθηση "ισχυρό κρότο" σε μια κατεστημένη πραγματικότητα..

Να έχετε όλοι μια όμορφη μέρα.

WEB-STAR είπε...

Φίλε Δημήτρη καλημέρα, πολύ καλή η ιστορία. Αλλά θα ήθελα να πω ότι πολλές φορές προβάλλεται ένα American dream σε όλα αυτά και κυνηγώντας το όνειρο χάνουμε την ώρα την ημέρα το μήνα το χρόνο και στο τέλος τι; Από την άλλη δε λέω, φυσικά και θα πρέπει να έχουμε στόχους και σκοπό και φιλοδοξίες αλλά φαντάσου να περιμένεις μια ζωή να δεις ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Στη διαδρομή αυτή θα μπορούσα να πω ότι μπορεί να γίνει κάποιος κοινωνός της άποψης «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (π.χ. Αναβολικά για αθλητές) ή να περάσει μια ζωή και να μη γίνει τίποτα και να είναι ένα «τίποτα».
Άραγε χρειάζεται κάποιος την αναγνώριση ή την επιτυχία για να καταλάβει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και ότι η αξία δε μετριέται με μια επιβράβευση σε ένα τηλεπαιχνίδι.
Κάθε χρόνο στατιστικές δείχνουν ότι αυτοί που τυχαίνουν στις λοταρίες σε λιγότερο διάστημα από ένα χρόνο βρίσκονται σε δεινότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που ήταν πριν κερδίσουν. Πολλοί παίχτες τηλεπαιχνιδιών όπως και πολλοί καλλιτέχνες οι οποίοι ξεχάστηκαν αυτοκτόνησαν ή ζουν στα περασμένα μεγαλεία.
Μήπως όλα αυτά τελικά γίνονται για να μας δώσουν μια ακόμα από τις πολλές προσδοκίες που μας έχουν γεμίσει το κεφάλι ότι είμαστε ξεχωριστοί σε κάτι, το πόσο έξυπνοι και δημιουργικοί είμαστε και ότι θα γίνουμε διάσημοι και πλούσιοι. Ακόμα δεν υπάρχει το συνωμοτικό ότι εμείς είμαστε για κάτι μεγάλο αλλά μας φάγανε στην στροφή βάση σχεδίου.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν έχω χάσει την πίστη μου στον άνθρωπο και πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και έχει τα χαρίσματα για μεγάλα πράγματα αλλά πρέπει να δούμε ποια είναι πραγματικά αυτά και να μην ψάχνουμε μόνο ότι λάμπει.
Αυτά…..

delta είπε...

@ korinoskilo

Από ότι καταλαβαίνω μάλλον κάποιο συγκεκριμένο ρόλο τους αναθέτει η παραγωγή, με σκοπό να ανεβάσουν την θεαματικότητα. Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος …

Απλώς κάποιοι μπαίνουν βαθιά στο πετσί του ρόλου τους.

Στον συγκεκριμένο υποψήφιο βέβαια έδειξαν φανερά ότι δε συμβάδιζε με τα πρότυπα που αναζητούν και έβγαλαν όλη την μικρότητα τους.

Όταν όμως άρχισε να τραγουδάει …

Πόσο πιο όμορφος έδειξε τότε !

delta είπε...

@ Apprentice-BJ

Συνοδοιπόρε και φίλε μας

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως αν καταφέρεις να «δουλέψεις» την αυτοπεποίθηση σου όσο έχεις δουλέψει την ταπεινότητα σου, θα ανέλθεις αρκετά ψηλότερα στην εξελικτική κλίμακα.

Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψες πολύ και γι’ αυτό μαζί με τον φίλο Λάμδα σε παροτρύναμε να επιστρέψεις.

Η επιστροφή σου λοιπόν σίγουρα θα κάνει την μέρα μας πιο όμορφη.

delta είπε...

@ WEB-STAR

Σαφώς και δεν είμαι υπέρ αυτών των τηλεοπτικών θεαμάτων και των προτύπων που δημιουργούν -εύκολος πλουτισμός, δόξα. (Οι μισοί Έλληνες θέλουν σήμερα να γίνουν ή να κάνουν τα παιδιά τους τραγουδιστές)

Το ερώτημα είναι άλλο όμως.

Αξίζει κατά τη γνώμη σου αυτός ο άνθρωπος να γίνει τραγουδιστής της όπερας ή όχι ;

Αν πράγματι αξίζει όπως φαίνεται, δε θα ήταν κρίμα λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης, εξαιτίας της εμφάνισής του, και λόγω λανθασμένων προτύπων που κάποιοι δημιουργούν σήμερα, να μην δοκιμάσει ;

Roadartist είπε...

Σίγουρα θα ήταν κρίμα..
Μα η ζωή έχει όμως χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις.. Σπάνια θριαμβεύει και αναγνωρίζεται κάποιος μόνο λόγω του ταλέντου του.. Εννοώ ότι η 'προώθηση' παίζει πολύ σημαντικό ρόλο... Και είναι πολύ άδικο..

delta είπε...

@ Roadartist

Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες

Σήμερα αν δεν έχεις τα media να σε σπρώξουν δεν μπορείς να προχωρήσεις. Γι’ αυτό γίνανε της μόδας τα talent show με τους κακιασμένους ατάλαντους κριτές. Δημιουργούν αστέρια σε μια νύχτα που μετά από λίγο διάστημα επιστρέφουν σαν μετεωρίτες κάτω από το χώμα. Ότι απότομα ανεβαίνει, το ίδιο γρήγορα γκρεμίζεται. Νόμος της φύσης.

Όταν όμως κάποιος έχει αληθινό χάρισμα και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, δύσκολα νομίζω θα πέσει.

PISTOS788 είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!

LAMDA είπε...

Τρομερό το άρθρο φίλε Δημήτρη! Συμφωνώ μαζί σου για τους ρόλους των παρουσιαστών στην παραγωγή άλλωστε και εμείς έχουμε αντίστοιχους στα δικά μας σόου! Βέβαια κάτι που αναγνωρίζω σε όλους αυτούς τους βόρειους είναι το ότι ενώ στην αρχή ήταν καυστικοί όσο δεν πήγαινε μετά αναγνώρισαν την αξία του διαγωνιζόμενου (στην ελλάδα το ΕΓΩ και η μικρότητα υπερισχύει της αντικειμενικότητας περισσότερο από έξω)! Στην αυτοεκτίμηση τώρα, είναι ένα θέμα που καλλιεργείται όπως λές αλλά είναι πολύ εύκολα τα πράγματα αν εμείς σαν γονείς διαπεδαγωγίσουμε έτσι τα παιδιά μας ώστε να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να εκπληρώνουν τα όνειρά τους, αλλά από την άλλη να μάθουν να μην γίνουν φιλάρεσκοι, εγωιστές και υπερόπτες. Ξέρεις δεν απέχει πολύ η αυτοεκτίμηση από την αλαζονεία!

Φίλε Αppendice BJ, χαίρομαι πολύ σε διαβάζω, μου έφτιαξες την μέρα και την εβδομάδα!

Φίλε web star ξέρεις ότι δεν μου "πάνε" γενικώς όλα αυτά τα reality αλλά από την άλλη αναγνωρίζω το γεγονός ότι δίνουν την δυνατότητα σε κάποιους να προβάλλουν τα ταλέντα τους και να βελτιωθούν σε κάποιους τομείς που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να το κάνουν! Ας μην ξεχνούμε ότι αρκετοί που πρόσφεραν κάτι σημαντικό σε αυτό τον πλανήτη το έκαναν γιατί σε κάποια στιγμή της ζωής τους (στην αρχή της καριέρας τους ή των σπουδών τους) κάποιος άλλος πίστεψε σε αυτούς και τους πρόσφερε κάποιες ευκαιρίες!

Καλή μέρα!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...