Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει στις καρδιές μας




Μάταια προσπαθείτε να αναστήσετε μια τελειωμένη υπόθεση. Η Ελλάδα μας, έτσι όπως την είχαμε γνωρίσει και μεγαλώσει μαζί της, χρεοκόπησε στις καρδιές μας. Αποτελεί πλέον έναν πτώμα που δεν μπορεί, ούτε θέλουμε να αναστηθεί.

Δεν μας αγάπησε. Δεν φρόντισε όλα τα παιδιά της. Μας εκμεταλλεύτηκε για να κερδοσκοπούν μόνο κάποιοι και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι πιο πολλοί γίναμε απόπαιδα. Μας έδιωξε, φύγαμε, ξενιτευτήκαμε στη λησμονιά, μα πάντα είχαμε στην καρδιά μας την Ελλάδα και όνειρο την...

επιστροφή. Την επιστροφή στην Ιθάκη μας.

Δεν μας σεβάστηκε. Μας γέμισε ξένους που δεν καταλαβαίνουν σε τι ιερά χώματα πατάνε. Μας σκοτώνουν σαν ζώα για λίγα ευρώ και η Ελλάδα αντί να μας προστατέψει, μας πληγώνει περισσότερο.

Σήμερα τα ευνοημένα παιδιά της, οι γόνοι τους και οι ξένοι πάτρωνές τους, αφού έβαλαν την Ελλάδα στη σκλαβιά, καλούν εμάς τα απόπαιδα και τα παιδιά μας να στεγνώσουμε τα μουσκεμένα συναισθήματά μας, να πετρώσουμε τις καρδιές μας, να στερηθούμε ακόμα και αυτά τα λίγα που μας άφησαν να αποκτήσουμε, να εξαθλιωθούμε τελείως για να αναστήσουμε τα συμφέροντά τους, τα οποία ονομάζουν σωτηρία της Ελλάδας.. Πουλάνε την ίδια την Ελλάδα στο όνομα των συμφερόντων τους και μας καλούν να το ανεχτούμε.

Όχι. Δεν δίνουμε πλέον δεκάρα για το χθες. Δεν συμμετέχουμε στα μέτρα σας. Κοιτάμε το αύριο. Και το αύριο δεν έχει ευνοημένους και απόπαιδα. Έχει ίσους ανθρώπους με ίσα δικαιώματα σε μια άλλη Πολιτεία Δημοκρατική, σε μια Νέα Ελλάδα, όπου όλοι θα παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις.

Η παλιά Ελλάδα χρεοκόπησε ήδη στις καρδιές μας και στο νου μας.

Όσα μέτρα και αν πάρετε, όλα είναι μια χαμένη υπόθεση. Απλά την ξεριζώνετε όλο και πιο πολύ από τη σκέψη μας.

Δεν συμμετέχουμε.


Εμείς θα φτιάξουμε τη δική μας Ελλάδα.





Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

4 σχόλια:

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Κια το χειρότερο Δημήτρη..είναι ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς και εν κατακλείδι δεν μας φταίει κανείς άλλος παρά εμείς για όσα επιτρεπου με στους άλλους να μας κάνουν..και αυτό..αυτή η αυτογνωσία πονάει περισσότερο και καταρακώνει την βούληση την σκέψη..την διάθεση και βουλιάζουμε..Αλλά θα μου πεις και πότε σ'αυτην την Ελλαδίτσα οι ψυχες που την κάνουν να υπάρχει, μετρούσε ο λόγος τους για την μοίρα της.. τα συνορα της..την ύπαρξη της...Και φροντίζουν ναεξουδετερώσουν την βούληση..την σκέψη..την παίδευση..στρατηγικα, αρχής γενομένης από την υποβάθμιση την σήψη..στην παιδεία..στα μιντια..τα πρότυπα που επιβάλουν(ενα πρωϊνό ήμουν σπιτι άνοιξα tv. και ΕΦΡΙΞΑΑ)δεν ξέρω..
Σε προσωπικό επίπεδο και μέσα απότην πρωτογενή βάση μας το σπίτι μας,σε προσωπικό επίπεδο π΄ρεπει να αρχίσουμε την αναδιάρθωση..αναστήλωση..σαν νιόγεννα..αλλά πωωως..όταν βάλλεσαι από παντού..ερμαια γίναμε..
την καλημέρα μου!

Margo είπε...

Σήμερα στήθηκα και εγώ στην τηλεόραση να ακούσω τις δηλώσεις διαφόρων. Είναι τόσο προφανές το ψέμα, γιατί δεν μπορούμε όλοι να το δούμε;

Όλα είναι χαμένα και μέσα τους προσπαθούμε να αυτοπροσδιοριστούμε για να μπορούμε να συνεχίσουμε. Είναι δυσβάστακτα όσα ζούμε, πόσο μάλλον όσα έπονται;

Πια θα είναι η δική μας Ελλάδα Δημήτρη; Η Ελλάδα ήταν και θα είναι η Ελλάδα της πλειοψηφίας και είναι κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολο να φτιάξουμε την δική μας. Μία μέγγενη μας σφίγγει από παντού και εμείς καλούμαστε να τη σώσουμε κι ας την έχουν ήδη κατασπαράξει.

Καλημέρα ας πω με ανάσα βαθιά

η Γοργονα mare mare είπε...

Δεν το πιστεύω ότι σήμερα έχω συζητήσει πάνω από 5 φορές με διαφορετικούς ανθρώπους το ίδιο θέμα.
Όπως και να θέλουν να γίνουμε πάντα υπάρχει στο γονίδιο μας η αντίσταση.
Θα μου πεις υπάρχει και το ΄΄ωχ!!αδελφέ΄΄ Ναι! αλλά φίλοι μου, την έχουν ψιλοπατήσει.Μας μάθαν κάτι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει, την Ιστορία μας.Κι όσο στραβά κι αν την μάθαμε, όσο κι αν δεν θυμόμαστε λεπτομέρειες, όσο κι αν θέλουν να πουν ότι οι νέοι αδιαφορούν...βαθειά νυχτωμένοι είναι....Θα ρθει η ώρα που η Ελλάδα θα ξυπνήσει ξαφνικά.Γιατί έτσι ξαφνικά ...γίνεται!!

Ας ελπίζουμε!! γιατί αν δεν το κάνουμε κι αυτό τότε.....θα παίξουμε το παιχνίδι τους ολοκληρωμένα

Σας φιλώ με αγάπη από τα βάθη του Ωκεανού μου

delta είπε...

@ ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, Margo,η Γοργονα mare mare

Ποια θα είναι η δική μας Ελλάδα; Αμείλικτο ερώτημα Μαρία μου.

Η Ελλάδα είμαστε εμείς και εν κατακλείδι δεν μας φταίει κανείς άλλος παρά εμείς για όσα επιτρέπουμε στους άλλους να μας κάνουν. Απόλυτα σωστή απάντηση Πέλα μου. Γιατί συνεχίζουμε να τους το επιτρέπουμε;

Θα’ ρθει η ώρα που η Ελλάδα θα ξυπνήσει ξαφνικά. Γιατί έτσι ξαφνικά ...γίνεται!!

Συμφωνώ γοργόνα μου. Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω. Η χώρα αυτή ποτέ δεν ανέχθηκε κανένα ζυγό.

Ο πόνος τις περισσότερες φορές οδηγεί στην αφύπνιση. Ίσως δεν πονέσαμε αρκετά ακόμη. Ίσως τελικά να πρέπει να πτωχεύσουμε και οικονομικά όπως λέει ο Αγγέλακας. Ίσως είναι μια ευκαιρία να μηδενίσουμε το κοντέρ. Να ξυπνήσουν μέσα μας αντανακλαστικά, να ζητήσουμε άλλους πολιτικούς, άλλο ήθος, άλλη Βουλή. Ίσως τελικά η Ελλάδα να μη μπορεί να αναστηθεί γιατί ποτέ δεν πεθαίνει όπως είπε ο συμπολίτης μου ο Μάνος Χατζιδάκης. Ο πόνος μας οδηγεί στην αφύπνιση. Αφού δεν μπορέσαμε να ξυπνήσουμε με τον εύκολο τρόπο θα ξυπνήσουμε με τον δύσκολο. Και υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που αρχίζουν τώρα πλέον να βλέπουν καθαρά ότι η δήθεν ζωή που τόσα χρόνια ζούσαμε δεν μας οδηγούσε στην ευτυχία, δεν μας οδηγούσε πουθενά. Πέρα από την Ελλάδα της αμαρτίας, της μίζας, της επίδειξης, της ματαιοδοξίας, του ψέματος, του βολέματος υπάρχει, ίσως στα σπάργανα, και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα αυτών που ξεπερνούν τα ευτελή, μικροεγωιστικά τους συμφέροντα και ενδιαφέρονται για το γενικότερο καλό. Αυτών που έχουν κουραστεί να ζουν μέσα στο ψέμα και αναζητούν την αλήθεια και την συλλογική ευτυχία και ευημερία. Άτομα «οδηγοί» που προσπαθούν προχωρώντας να συμπαρασύρουν κι άλλους στην ανοδική τους πορεία. Που προσπαθούν στο μέτρο που τους αναλογεί να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τους συνοδοιπόρους τους. Λίγο πολύ αυτό δεν προσπαθεί να επιτύχει και αυτή η μικρή ομάδα των bloggers «εσωτερικής αναζήτησης» τα τελευταία χρόνια; Μέσα από το επίπεδο συνειδητότητας που ο καθένας μας έχει κατακτήσει να μεταφέρει κάθε μικρή αφύπνιση στους αδελφούς του;

Η Ελλάδα δε θα αλλάξει ποτέ αν ο καθένας μας δεν προσπαθήσει να αλλάξει τον εαυτό του. Αν ο καθένας μας συνεχίσει να εκλέγει απατεώνες πολιτικούς με βάση το προσωπικό του συμφέρον. Αν ο καθένας μας παρακολουθεί με απάθεια να καταστρέφουν την χώρα του και δεν αντιδράσει.

Γιατί συνεχίζουμε να τους το επιτρέπουμε;

Θα’ ρθει η ώρα που η Ελλάδα θα ξυπνήσει ξαφνικά. Γιατί έτσι ξαφνικά ...γίνεται!!

Κάτι σαν να αρχίζει να κινείται…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...