Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το σεξ ως ναρκωτικό




Η Ε. έμεινε σκεφτική, πριν συνεχίσει :

Ξέρεις τι έχω προσέξει; Ότι όταν με ζώνει το άγχος θέλω να κάνω σεξ. Νιώθω να μαζεύονται μέσα μου πιέσεις που αντί να τραβούν προς τα πάνω, αντίθετα, τραβούν προς τα κάτω και ζητούν να ξεσπάσουν, πως το εξηγείς εσύ, αυτό;

"Ακριβώς όπως το περιγράφεις εσύ" είπε η Θ. "Το άγχος προκαλεί μια συσσώρευση ενέργειας που δεν βρίσκει άλλη πόρτα εξόδου από τη σεξουαλική. Το θέμα, όμως δεν είν' αυτό. Γιατί σκάλωσες εκεί; Ξέρεις πως δημιουργείται ή καλύτερα από τι προκαλείται το άγχος;"

"Νομίζω πως ναι. Νιώθω αγχώδης πολλές φορές μόλις ξυπνήσω ή μέσα στον ύπνο μου. Όταν είμαι μόνη και βαριεστημένη, με λίγα λόγια, όταν τίποτα δεν μ' αγγίζει βαθιά. Τότε αρχίζω να αναστενάζω και να νιώθω ένταση. Βηματίζω πάνω-κάτω, μήπως και εκτονωθώ, ανοίγω το ραδιόφωνο, βρίσκω άνοστα τα τραγούδια και τα λοιπά. Και τότε έρχεται η πίεση...

"Δεν μου είπες, τελικά, ποιός είναι ο λόγος του άγχους" τη διέκοψε η Θ.

"Στο μισο-είπα, αλλά δεν πρόσεξες. Είπα ότι το άγχος εμφανίζεται όταν τίποτα δεν μ' αγγίζει βαθύτερα, όταν ζω σ' έναν ασφυκτικό κλοιό. Πόσες φορές, όταν βρίσκομαι σ' αυτή την κατάσταση, δεν θυμάμαι τους στοίχους του Σεφέρη :


Σφυρίζουν τα καράβια τώρα που βραδιάζει στον Πειραιά
σφυρίζουν ολοένα μα δεν κουνιέται κανένας εργάτης
καμιά αλυσίδα δεν έλαμψε βρεμένη 
στο στερνό φως που βασιλεύει
ο καπετάνιος μένει καρφωμένος μες στ' άσπρα και τα χρυσά


Εκείνο που με μαχαιρώνει είναι ο τελευταίος στίχος : "ο καπετάνιος μένει καρφωμένος"... Έτσι κι εγώ νιώθω καρφωμένη, καθηλωμένη, θέλω να ταξιδέψω, να κινηθώ και δεν μπορώ. Κι έτσι φουντώνει το άγχος. Το σεξ, όμως δεν υποκαθιστά το ταξίδι, γι' αυτό μετά την εκτόνωση, ξαναβρίσκομαι δεμένη στον βράχο περιμένοντας τα όρνια του άγχους να μου σπαράξουν τα σωθικά".

"Άρχισε λοιπόν να ταξιδεύεις, αφού αυτό που σου λείπει είναι το ταξίδι", την παρότρυνε η Θ.

"Μια κουβέντα είν' αυτή. Το Εσωτερικό Ταξίδι το θέλω με όλη μου την καρδιά, γιατί διαπίστωσα ότι όταν βυθιστεί κανείς κάτω από το δήθεν κενό της ανυπαρξίας, άγχος δεν υπάρχει!

Έλα, όμως, που το ξεχνάω και νάμαι πάλι σαν φελλός, να επιπλέω στην επιφάνεια!"

"Έ, τότε άσε το άγχος να σε συνετίσει. Αν δεν το αντέχεις, τι θα κάνεις, θα αναγκαστείς να κάνεις βουτιά κάτω από αυτό".

"Πες μου πως είναι το σεξ εκεί κάτω; Είναι θαύμα, έ; Σίγουρα, αφού δεν έχει άγχος. Άχ, πότε θα το ζήσω κι εγώ.. ¨Όχι το σεξ για το σεξ, αλλά το σεξ σαν μέσο που σε μεταφέρει πολύ μακρυά, στα κράσπεδα του σύμπαντος, όταν γίνεται κανάλι των πνευματικών δυνάμεων..."


Ι.Γ.220-223




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

2 σχόλια:

Love addict είπε...

Μ'άρεσε πολύ το κείμενο!
Και ξέρεις τι λένε;Μας αρέσουν αυτά που θα θέλαμε να έχουμε γράψει.
Η μόνη μου ένσταση;Θα προτιμούσα τη λέξη Έρωτας απο την λέξη σεξ.
Καλή Πρωτομαγιά!
Καλό Πάσχα! :)

elita είπε...

Αν κάποιος βιώσει την ερωτική ένωση σε αυτό το πνευματικό επίπεδο που αναφέρει η Άντζακα, τότε καταλαβαίνει το μεγαλείο των χρωμάτων του φωτός της πνευματικότητας είσαι μέσα στην ροή της Ενέργειας και αυτό έρχεται μετά από ένα στιγμιαίο θάνατο του εγώ και των αισθήσεων… Εκεί βιώνεις το μεγαλείου του Ιερού Γάμου .
Καλή Ανάσταση!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...