Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Το ψηλότερο εμπόδιο




Το όνειρό της ήταν να χτίσει το ψηλότερο βουνό. Ανόητο όνειρο θα πείτε. Εύκολο να το λες όταν το βλέπεις από απόσταση αλλά δύσκολο να το αντιληφθείς όταν ονειρεύεσαι. Δούλευε ασταμάτητα. Μετέφερε από μακριά και τοποθετούσε τον ένα βράχο πάνω στον άλλο με πολύ κόπο, μόχθο, αγωνία και άγχος και σκαρφαλώνοντας με δυσκολία, δουλεύοντας ασταμάτητα, κατάφερε να χτίσει τελικά ένα μεγαλόπρεπο βουνό με χιονισμένη κορυφή, πάνω στην οποία ανέβηκε και στάθηκε. Το όνειρο πραγματοποιήθηκε!


Τόσα χρόνια δουλειάς σκέφτηκε… Μα τώρα στέκεται στην κορυφή του πόθου της, αντικρίζοντας τους ανταγωνιστές της από δυσθεώρητα  ύψη. Μια ανατριχίλα υπερηφάνειας την διαπέρασε. Πόσο ικανή ήταν! Πόσο πειθαρχημένη και αποφασιστική! Πόσο δυνατή! Κανένας άλλος πάνω από αυτή. Η καλύτερη του κόσμου!


Τότε ήταν που άκουσε τον δυνατό εκείνο θόρυβο και η γη άρχισε να τρέμει. Μια μεγάλη ρωγμή άρχισε να δημιουργείται στη βάση του βουνού. Από εκεί που στεκόταν μπορούσε να δει το βουνό να καταρρέει. Η ρωγμή προχωρούσε με ταχύτητα προς την κορυφή. Ό,τι της πήρε μια ολόκληρη ζωή να το φτιάξει, χανόταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κι εκείνη, το μόνο που μπορούσε πια να κάνει, ήταν να παρακολουθεί τη γρήγορη εξέλιξη των γεγονότων πανικόβλητη. Παράλυτη από φόβο ένοιωσε την κορυφή να υποχωρεί κάτω απ’ τα πόδια της. Ήταν τότε, τη στιγμή που βρέθηκε στο κενό και άρχισε με ταχύτητα να πέφτει, τη στιγμή που πήρε την απόφαση ότι όλα χάθηκαν οριστικά, τη στιγμή που έσβησε και η τελευταία ελπίδα και αποδέχτηκε πλήρως τον προσωπικό της χαμό, ήταν τότε….


… εκείνη ακριβώς την τελευταία στιγμή

που κάθε φοβία  της εξαφανίστηκε 

κι έξαφνα

θυμήθηκε πώς να πετάει!



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

6 σχόλια:

Alphecca είπε...

Ευχαριστώ για την τελευταία ανάρτηση! Πολύ γλαφυρή και συγκινητική!
Ντέμης

delta είπε...

Καλημέρα Ντέμυ. Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε. Κι εμείς ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Margo είπε...

Κάποιες φορές κάνεις μια ερώτηση και λαμβάνεις την απάντηση από εκεί που δεν το περιμένεις. Εν τω μεταξύ μπήκα στο διαδίκτυο για μια μόνο στιγμή και βρήκα με μιας την απάντηση σε αυτό που με απασχολεί :)

Καλό Σαββατοκύριακο Δημήτρη μου

delta είπε...

@ Margo

Διαβάζοντας το σχόλιο σου, Μαρία μου, ταράζομαι. Κι αυτό γιατί, την τελευταία στιγμή πριν ανεβάσω το κείμενο, κάτι με έπιασε χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω, και άλλαξα τον πρωταγωνιστή από άνδρα σε γυναίκα !

Να είσαι καλά καλή μου

παναγιωτης είπε...

μια κ μιλατε για συγχρονικοτητες μηπως ειναι καιρος ν ξαναβαλετε τ θεμα για το κρισιμο πληθος των 333;
το ειδα σημερα σε μπλογκ που δεν επισκεπτομαι συχνα και οταν διαβαζα για την ωρα οραματισμου ηταν 9 ακριβως.
αν και δεν τα καλοβλεπω κατι παρομοια για καποιο περιεργο λογο, το παλεψα για 5 λεπτακια.
να 'στε καλα,
κι εμεις ελπιζω

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η επιλογή της Margo!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...