Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Μια μονάχα ευχήΗ ζωή είναι απρόβλεπτη, υπέρτατα άμεση, χωρίς παρελθόν, χωρίς μέλλον, χωρίς σκοπό, χωρίς ιστορία, χωρίς στόχο, ώστε είναι εγκληματικό να καταστρώνουμε σχέδια ή να προσκολλούμαστε σε σκέψεις. Γρήγορα θα έλθει η ζωή και θα τα ανατρέψει όλα. Η ζωή είναι απόλυτα παρούσα κάθε στιγμή αρκεί να είσαι εκεί για να τη ζήσεις. Τι περισσότερο χρειάζεσαι για να νιώσεις πλήρης και ευτυχής; Να είσαι εκεί κάθε στιγμή και να την ζήσεις. Να μη προσπαθείς να φυλακίσεις τις στιγμές που χαρακτηρίζεις ως όμορφες (γιατί στην προσπάθεια σου να τις φυλακίσεις εκείνη τη στιγμή τις χάνεις) ούτε να προσπαθείς να αποφύγεις τις στιγμές που θεωρείς άσχημες.


Η ζωή έχει τις συνεχείς κινήσεις του φιδιού και σίγουρα θα πονέσει όποιος θελήσει να χαράξει ευθεία, αντί να προσαρμοστεί στη δική της κίνηση. Κανένας δε μπορεί να προβλέψει τίποτα με ακρίβεια και βεβαιότητα αφού η ζωή είναι απροσδόκητη και καταστρέφει τα υπολογισμένα σχέδιά μας. Επομένως δεν χρησιμεύει σε τίποτα το συνεχές, αυτοαμυντικό ρεύμα της σκέψης που στοχεύει στην ασφάλεια και τη μονιμότητα. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ζει από στιγμή σε στιγμή, να είναι παρόν με όλο του το είναι και να προσαρμόζεται με ευλυγισία, με ταχύτητα και με ζωντάνια σε κάθε κίνηση της ζωής.


ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ !


Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ευχή!!

Margo είπε...

Καλή προσαρμογή! Ειδικά τώρα που όλα μεταβάλλονται τόσο δραματικά. Δοκιμαζόμαστε κάθε μέρα φίλε Δημήτρη.

Χρόνια πολλά!

Φώτης είπε...

Πολύ πρωτότυπη ευχή!
Χρόνια πολλά, αδερφέ μου!
Να περάσετε όμορφα και να είστε πάντα ευλογημένοι!
Φιλιά στη Βάσω και στα παιδιά!

delta είπε...

Καλά Χριστούγεννα και καλή προσαρμογή στη νέα χρονιά καλοί μου φίλοι!

Να είστε καλά.

WEB-STAR είπε...

Αγαπημένε μου Δημήτρη Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και από μένα.
Σε όλη αυτή την μιζέρια των καιρών που προσωρινά την έχουμε βαφτίσει κρίση, θα ήθελα να θυμίσω τα λόγια της Μαρίας Αντουανέτα στους εξεγερμένους φτωχούς και αβοήθητους Γάλλους. Αφού δεν έχουν να φάνε ψωμί ας φάνε παντεσπάνι.(Φυσικά μετά από χρόνια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν λόγια δικά της, αλλά σημασία δεν έχει).
Κάπως έτσι λοιπόν και εμείς σαν σύγχρονες «Αντουανέτες» ερχόμαστε και μιλάμε πολύ χωρίς αυτά που λέμε να υποδηλώνουν πραγματική δουλειά είτε στο υλικό επίπεδο έιτε στο πνευματικό, γιατί βοήθεια δεν είναι μόνο να δώσουμε λεφτά σε κάποιον να περάσει δύο μέρες με ψωμί και φαγητό, αλλά ούτε να του αραδιάσουμε δέκα στείρες φιλοσοφίες τις οποίες θα προσπεράσει εύκολα.
Γιαυτό θα ευχηθώ φέτος τα λόγια να γίνουν επιτέλους πράξη γιατί όπως λέει και ο Καζαντζάκης η πιο τέλεια μορφή της αγάπης είναι το βίωμα, η πράξη.

Φιλιά σε όλους και καλή χρονιά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...