Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Αγάπη έχει μια πλευρά που λαβώνει

 


Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Αγάπη είναι συναίσθημα, ηπιότητα, τρυφερότητα, γλυκύτητα ή επικοινωνία. Κι όμως, το φως της Αγάπης έχει την ιδιότητα να καταφέρνει βίαια και ισχυρά ρήγματα στη σκοτεινιά των ανθρώπων, ρήγματα που αυτοί τα ερμηνεύουν σαν σκληρότητα, τραχύτητα, οργή, απονιά, σαν πλήγματα ενάντια στην τρυφερή αισθαντικότητά τους. Κι όμως αυτή ακριβώς η «τραχύτητα», είναι μια πλευρά Αγάπης, που παίρνει τη μορφή της «επίθεσης» ενάντια στο σκοτεινό, αδρανές, αντιδραστικό στοιχείο μέσα τους.Η Αγάπη, λοιπόν, έχει μια πλευρά που λαβώνει, σαν βέλος, σαν σπάθη, σαν ρομφαία. Λαβώνει τον δράκο, το κτήνος, το φίδι, όπως ο Αι-Γιώργης λάβωσε και σκότωσε το δράκο. Η Αγάπη φέρεται αυστηρά, επιθετικά, μαχητικά στον σκοτεινό παράγοντα και μαλακά και τρυφερά στον φωτεινό. Αλλά οι άνθρωποι, βουτηγμένοι καθώς είναι στον σκοτεινό, εγωκεντρικό παράγοντα, απαιτούν  τρυφερή μεταχείριση του εγωκεντρισμού τους. Και αυτό το λένε αγάπη. Αν η Αγάπη επιτεθεί σ’ αυτόν, τότε δεν την αναγνωρίζουν για Αγάπη. Δεν βλέπουν ότι ζουν στο ψεύτικο, ούτε ότι η Αγάπη δεν ανέχεται το ψεύτικο, ότι ο σκοπός της είναι να το χτυπά και να το διαλύει όπου το συναντήσει. Θυμάμαι τον Χριστό και τη δόνηση της ιερής οργής που τον κατέκλυσε όταν κατηγορούσε του υποκριτές Φαρισαίους, ή όταν έδιωχνε τους εμπόρους από τον Οίκο του Θεού.  


Σοφία Άντζακα  Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...
4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η εκδηλωση του υποτιθεμενου θεανθρωπου ΓΙΑΤΙ δεν ειναι κατακριτεα και ειναι εκδηλωση αγαπης ;;;
Εκδηλωση αγαπης προς τον ναο ειναι ;;
Εχει καποια ιεροτητα ο ναος ενος μισανθρωπου θεου που εχει σφαξει-καψει-πνιξει χιλιαδες (στην παλαια διαθηκη)και προτιθεται για καποια σφαλματα που εκανες κατα την γηινη ζωη σου, διαρκειας το πολυ 100 χρονια, να σε σον χειροτερο εχθρο του να σε βασανιζει αιωνιος !;!;
Και γιατι ο σατανας να βασανιζει τους δικους του ;;;
Αλλα αν εισαι καλο παιδι θα σε στειλει στην 10παλσια χρυση ιερουσαλημ !!!
Ας μην πω την γνωμη μου !

Ανώνυμος είπε...

Η Αγάπη φέρεται αυστηρά, επιθετικά, μαχητικά στον σκοτεινό παράγοντα και μαλακά και τρυφερά στον φωτεινό.

slaldimov είπε...

et c'est le secret de l'amour..on ferle les yeux sur les défauts de l'autre.. ( elle et moi )
et sur ceux des autres, par courtoisie, délicatesse, et miséricorde ( théologiquement parlant qu'importe notre religion, car toute religion prêche l'amour de l'autre " et c'est un musulman qui parle "")

GIORGOS είπε...

Η αγάπη δεν είναι συναίσθημα!
Ή μάλλον δεν είναι μόνο συναίσθημα.
Η αγάπη θέλει και λογική!
Η αγάπη θέλει και συνείδηση!
Η αγάπη δεν εκβιάζεται.
Η αγάπη δεν εξαπατάται.
Η αγάπη δεν ξεπουλιέται.
Η αγάπη δεν εξαγοράζεται.
Είναι αδύνατον ν' αδιαφορήσεις για την αγάπη, και να συνεχίσεις να είσαι άνθρωπος!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...