Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Για τους πολιτικούς και τους υποψήφιους…


Κάποια στιγμή ένας πολιτικός πλησίασε τον Όσσο. Είχε μεγάλο πρόβλημα αυτός ο πολιτικός γιατί δεν είχε ειρήνη και ζήτησε την βοήθεια του Όσσο. Ήταν τόσο απαιτητική η δουλειά του και είχε τόσο ανταγωνισμό και τόσο άγχος που δεν μπορούσε να βρει ησυχία. Έπρεπε να είναι πάντοτε έτοιμος να πολεμήσει τους αντιπάλους του και να αποκρούσει τους εχθρούς του. Έπρεπε να είναι ο πρώτος ανάμεσα σε πολλούς και σίγουρα ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει. Για να τα καταφέρει όμως, έπρεπε να έχει ειρήνη μέσα του. Έτσι ζήτησε τη βοήθεια του δασκάλου. Ξέρετε τι του απάντησε ο Όσσο που κατηγορήθηκε από πολλούς ότι έδινε σάνυας πολύ εύκολα. Ο Όσσο κατηγορήθηκε από Ινδούς ότι δεχόταν δυτικούς μαθητές που δεν ήταν έτοιμοι ή κατάλληλοι γι’ αυτό τον δρόμο. Αυτός λοιπόν ο δάσκαλος που χάριζε το σάνυας εύκολα, απάντησε αρνητικά στον πολιτικό. Του είπε ότι δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Του είπε : «Διδάσκω το μη εγώ. Ο μόνος τρόπος να σε βοηθήσω είναι να εγκαταλείψεις την πολιτική. Η μανία σου να ασχολείσαι με την πολιτική σου φέρνει μεγάλη δυσαρμονία. Αν θέλεις να σε βοηθήσω να γνωρίσεις την ειρήνη, πρέπει να σταματήσεις αυτό που κάνεις». Ο πολιτικός πήγε στο σπίτι του, συνεχίζοντας τη ζωή του και το πολύτιμο όνειρό του. Το σίγουρο είναι ότι δεν γνώρισε ποτέ του την ειρήνη.



Τους συναντώ παντού τις τελευταίες μέρες. Έχουν την τιμητική τους βλέπετε. Πλησιάζουν οι εκλογές. Για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό της πόλης μας, για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, λένε. Το "εγώ" τους όμως φωνάζει τόσο δυνατά, στους περισσότερους τουλάχιστον, που δεν μπορώ να ακούσω τίποτα από όσα προσπαθούν να μου πουν. Αν λέγανε «για το καλό της τσέπης μου» ή «για να αποδείξω ότι υπάρχω», «για να τονώσω τον εγωισμό μου, θα εκτιμούσα την ειλικρίνειά τους, θα κατανοούσα την ανάγκη τους και μπορεί να τους ψήφιζα. Έτσι οδηγήσαμε μια χώρα στο γκρεμό. Κι ακόμα πέφτουμε…

Καλή επιτυχία !

.

.

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

7 σχόλια:

Nath είπε...

Καλημέρα Δέλτα....!!!

Συμφωνώ με το κείμενο και το Εγώ που κρύβεται πίσω από τους πολιτικούς (αλλά και όλους του υπόλοιπους...δηλαδή εμάς...).
Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι.
Αν πιστεύουμε ότι η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ως δια μαγείας, νομίζω ότι μάλλον κάνουμε λάθος, το παρών μας είναι αυτό που είναι και για να διαφοροποιειθεί θα χρειαστεί άνθρωποι σαν και εμάς να εργαστούμε ο καθένας σε χώρο της "επιλογής του" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτό δεν αλλάζει ότι το Εγώ αποφασίζει για τον χώρο της επιλογής μου. Δηλαδή αν αποφασίσω να κάνω διαλογισμό γιατί εκεί είμαι καλή.... το εγώ μου το αποφασίζει, και προσωπικά δεν το θεωρώ κακό, διότι αν είμαι καλή μπορώ και να προσφέρω και κάτι.

Αν ένας άνθρωπος θέλει να ψαχτεί στην πολιτική δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει και κάτι. Το παιχνίδι είναι σκληρό, αυτό το γνωρίζουμε όλοι και οι περισσότεροι που μπαίνουν σε αυτό χάνονται...όμως πάντα υπάρχει η περίπτωση να βγει και κάτι καλό...ακόμα και αν είναι για τη γειτονιά μου...ή την πόλη μου.

Για μένα η λέξη κλειδί στις φράσεις του Οσσο είναι η λέξη "μανία". Οπουδήποτε υπάρχει "μανία" και "εμμονή" είναι πολύ έντονο το προσωπικό στοιχείο και η πίστη ότι είμαι κάτι που στην πραγματικότητα δεν είμαι (τουλάχιστον...ακόμα...)

Αν όχι όλα, τα περισσότερα πράγματα που έχω επιλέξει να κάνω τα κάνω για να αποδείξω μέσα μου ότι υπάρχω, να βιώσω δηλαδή την ύπαρξή μου, άρα πολλές φορές κάνω πραγματα για να τονώσω τον εγωισμό μου, και ας μην το καταλαβαίνω.

Μπορώ να κάνω/επιλέξω κάτι και ταυτόχρονα να έχω συνείδηση ότι δεν είμαι αυτό αλλά απλά μαθαίνω από αυτό?
Αν μπορώ (δύσκολο πολύ...) ότι και αν επιλέξω να κάνω, θα το κάνω όπως χρειάζεται να γίνει.

Ευχές λοιπόν σε όσους αποφάσισαν να μπουν στο ρινγκ της πολιτικής...από τα πιο δύσκολα ρινγκ της πάλης του εγώ με την ψυχή...συνήθως κερδίζει το εγώ...όμως ολοι περιμενουμε και ελπίζουμε για την ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Χρόνια Πολλά Δέλτα!!!!!!

Margo είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Δημήτρη μου, αυτές τις μέρες μάλιστα που τους βρίσκω παντού να χαμογελάνε ψεύτικα και να υποκρίνονται τους σωτήρες, μου αφήνουν μια πολύ άσχημη αίσθηση. Λύπη.. Πρώτη φορά στο νησί σε εκλογές και αναγκάζομαι να τους βλέπω παντού μπροστά μου, ακόμη και στις κηδείες, τα μνημόσυνα, τους γάμους τις βαφτίσεις.. βλέπεις εδώ δεν έχουμε λαϊκή.. και περνάνε όλοι με τη σειρά, μα όλοι! Να σημειώσω πως αυτοί που δεν ακολουθούν την συνηθισμένη οδό θα τους ψηφίσουν ελάχιστοι!

Θα σου πω εδώ τα χρόνια πολλά αλλά θα προσπαθήσω να στα πω και ακούγοντας τη φωνή σου:)
Σε φιλώ

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου Δημήτρη μου,χρόνια πολλά!
Να ζεις πάντα μεσ΄τη χαρά,την ευτυχία,την αρμονία!
Όσο για τους πολιτικούς,ούτε που θέλω να τους ξέρω,ούτε να τους βλέπω μπροστά μου,θέλω.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Να ψηφίζω δεν με βλέπω πάντως.

Iptamenos Ollandos είπε...

Ευχές για την ονομαστική εορτή σου Δημήτρη και από εμένα.

Σωστή η ανάρτηση για το εγώ των πολιτικών. Ωστόσο εμένα ο νους μου σκέφτεται το εγώ που ξεπουλάνε τόσο φτηνά οι ψηφοφόροι...

ANAZHTHΣH είπε...

Χρόνια πολλά φίλε μου, φωτεινός να είναι ο δρόμος σου.

Sissi Soko είπε...

Νομίζω ότι κανείς δεν έχει την πνευματική αποστολή να γίνει πολιτικός (εξουσία) πάνω στη γη, αλλά όλοι μας θέλουμε να έχουμε κάποια ανάμιξη με τα κοινά. Αν γινόταν αυτή η ρημάδα η
άμεση δημοκρατία
θα ήμουνα ευχαριστημένη.
Ή το να προσφέρεις στον Δήμο σου είναι άλλο πράγμα από την "μεγάλη" πολιτική.

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Ζουμε τη δημοκρατια της απατης, το πολιτευμα του κομματικου φασισμου. Μπροστά στη « δημοκρατια » του σημερα, η Ρώμη του Καλιγούλα μοιάζει με φιλανθρωπικό τσάι ενάρετης ενορίας…

Kαι αξιοποιωντας την…πασα στον Οσσο:

"Παπαδες και πολιτικοι : η θανατηφορα συνωμοσια", ελεγε ο Οσσο. Ανατρεχοντας κανεις στην ιστορια, οι πολιτικοι και οι παπαδες συνεχως συνωμοτουσαν, συνεργαζονταν χερι-χερι.

« Ο πολιτικος εχει την πολιτικη εξουσια, ο παπας εχει την θρησκευτικη εξουσια. Ο πολιτικος προστατευει τον παπα, ο παπας ευλογει τον πολιτικο και ετσι οι μαζες γινονται αντικειμενο εκμεταλλευσης. Οι πολιτικοι εχουν καταστρεψει τον ανθρωπο δημιουργωντας μια ζωη, οσο το δυνατο περισσοτερο, αναξιοπρεπη, γιατι η δυναμη τους εξαρταται από την σκλαβια σου. Το πιο δυσκολο εργο για μενα είναι να σε κανω να συνειδητοποιησεις ότι αυτοι οι ανθρωποι – εν γνωσει τους η όχι, αυτό δεν εχει σημασια- εχουν δημιουργησει αυτό τον κοσμο».

Να χαιρεσαι το ονομα σου Δημητρη;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...