Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Το Νερο εχει Συνειδητοτητα και Μνημη.


Ευχαριστω τον αγαπητο Δημητρη (delta) που με το ουσιαστικο και περιεκτικο αρθρο του, ( http://nekthl.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html ) μας παρουσιασε τις τελευταιες επιστημονικες μελετες, ερευνες-μαζι με τις ψυχολογικες τους προεκτασεις - σχετικα με την συνειδητοτητα του νερου. Θελησα να καταθεσω καποια στοιχεια αλλα η εκταση τους ξεπερνουσε την συντομη μορφη ενός σχολιου, οποτε κατεληξα σ’αυτή την αναρτηση.

Φυσικα και το νερο έχει μνήμη. Όπως ο άνθρωπος, έτσι και τα στοιχεία της φύσης έχουν τη δική τους μνήμη, πάνω στην οποία καταγράφονται πληροφορίες από εξωγενεις παράγοντες. Το νερό μας λέει να κοιτάξουμε βαθύτερα μέσα μας. Όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη του νερού, το μήνυμα που μας δίνει είναι απίστευτα ξεκάθαρο και διαυγές. Το σώμα μοιάζει πολύ με σφουγγάρι και αποτελείται από τρισεκατομμύρια κάμερες - είναι τα κύτταρα που περιέχουν νερό. Η ποιότητα της ζωής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του νερού γύρω μας.

Κάθε οργανισμός διαθέτει ένα ενεργειακό σώμα ηλεκτρομαγνητικής υφής που περιέχει το φυσικό σώμα, το οποίο αποτελεί και μια προστατευτική «πανοπλία». Αυτό το ενεργειακό σώμα είναι που ονομαζουμε αιθερικό πεδίο. Διακρίνουμε δυο μεγέθη στο αιθερικό πεδίο κάθε ζώντος οργανισμού. Την ένταση του αιθερικού πεδίου που χαρακτηρίζει τον βαθμό ζωντάνιας του και την ποιότητα του αιθερικού πεδίου, τους λεγομενους «χρωματισμούς».

Το νερο είναι ενας ζωντανός οργανισμός και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, διαθέτει αιθερικό πεδίο. Σχετικά πρόσφατα η επιστημη απέδειξε οτι το νερό έχει την ιδιότητα να λειτουργεί σαν υγρό μαγνητόφωνο, διότι μπορεί να δέχεται, να αποθηκεύει και να στέλνει ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις. Σ’αυτήν την ιδιότητα του νερού ν’ αποθηκεύει πληροφορίες, βασίζεται η παρασκευή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, και των ιαμάτων του Bach .

Όμως αυτή η ιδιότητα του νερού λειτουργεί και ανάστροφα. Έτσι αν καθαρίσουμε με το τελειότερο φίλτρο βρώμικο νερό και στο νερό που θα πάρουμε δεν υπάρχουν οι μολυντές που το καθιστούσαν βρώμικο, παρ’ όλα αυτά στα κύτταρά μας θα μεταφερθεί η πληροφορία ότι εμείς πίνουμε βρώμικο νερό. Η πληροφορία ότι το νερό αυτό είναι βρώμικο παραμένει και μετά τον καθαρισμό του και μεταφέρεται στα κύτταρά μας.

Κατι αναλογο συμβαινει με πρωην καπνιστες που εχουν διακοψει το καπνισμα για πολλα χρονια, εχουν τελειως αποτοξινωθει και δεν υπαρχει ιχνος ουσιων του καπνου στον οργανισμο τους. Παρολα αυτά εχουν ακομη την επιθυμια για καπνισμα η πολλες φορες το ξαναρχιζουν. Και αυτό γιατι η μνημη των ουσιων του καπνου παραμενει ζωντανη στα κυτταρα.

Στις ημέρες μας βιωνουμε μια καθολική μόλυνση του νερού σε όλα τα επίπεδα, από τα υδροφόρα στρώματα που μολύνονται από τα ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα, τα πόσιμα αποθέματα νερού, με την όξινη βροχή, τα χημικά και τη ραδιενέργεια, έως την θάλασσα, τα ποτάμια και τις λίμνες. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 72% από νερό, όση περιεκτικότητα νερό έχει και ο πλανήτης γη. Οι φυσικές τροφές που καταναλώνουμε, φρούτα και λαχανικά αποτελούνται και αυτές κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους από νερό.

Συνεπώς αφού το νερό έχει μολυνθεί, το ίδιο θα έχει συμβεί και στις φυσικές τροφές που καταναλώνουμε, που περιέχουν νερό. Συνεπώς και για τον άνθρωπο που πίνει το μολυσμένο νερό άμεσα ή έμμεσα με τις τροφές, εμφανίζεται μια πτώση του ανοσοποιητικού, με συνέπεια να δημιουργούνται προϋποθέσεις για ασθένεια. Αυτό το οποίο συμβαίνει όταν πέφτει το ανοσοποιητικό είναι ότι υπάρχει μείωση της ποιότητος του αιθερικού πεδίου, δηλαδή έχουν αλλοιωθεί ή λείπουν χρωματισμοί.

Δεδομένου ότι το νερό έχει την ιδιότητα της λήψης, καταχώρησης και μετάδοσης ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων, όσο το νερό είναι εμπλουτισμένο με τις περισσότερες από τις δονήσεις (ιδιοσυχνότητες) των φυσικών στοιχείων και των ενώσεων τους, τόσο θα μπορεί να μεταφέρει αυτά τα ιχνοστοιχεία στους ζώντες οργανισμούς τους οποίους συντηρεί, μια και είναι το απαραίτητο συστατικό όλων των έμβιων όντων για να υπάρχουν στην ζωή.

Ετσι, αν είχαμε την δυνατότητα να πίνουμε νερό εμπλουτισμένο με τις ιδιοσυχνότητες όλων των φυσικών στοιχείων και των ενώσεων τους που υπάρχουν στην φύση (αθάνατο νερό), θα μπορούσαμε να αποκαθιστούμε τους χρωματισμούς του αιθερικού μας πεδίου που φθίνουν ή ελλείπουν, και φυσικα θα αποφεύγαμε κάθε ασθένεια. Ομοια, αν με το νερό αυτό (αθάνατο νερό) ποτίζαμε τα λαχανικά και τα οπωροφόρα δένδρα μας, τα λαχανικά μας και τα φρούτα μας θα αποκτούσαν κορυφαία γεύση γιατί θα είχαν όλα τα ιχνοστοιχεία που χρειάζονταν παίρνοντάς τα από το νερό.
Σήμερα είναι σχετικά δύσκολο να βρει κανείς φυσικό νερό, του οποίου το αιθερικό σώμα να είναι εμπλουτισμένο με πάρα πολλές ιδιοσυχνότητες. Όσο περισσότερες ιδιοσυχνότητες των φυσικών στοιχείων (144) και των ενώσεων τους περιέχονται στο νερό, τόσο πιο κοντά πλησιάζουμε προς αυτό που αποκαλούμε «αθάνατο νερό».

Νερό του οποίου το αιθερικό πεδίο περιέχει όλους τους χρωματισμούς ή ιδιοσυχνότητες, μπορεί να ενισχύσει όχι μόνον το αιθερικό πεδίο των φυτών, όταν τα ποτίζουμε με αυτό το νερό, αλλά και το ανθρώπινο αιθερικό πεδίο. Το αποτέλεσμα που έχουμε είναι ότι πίνοντας νερό ενεργοποιημένο και καταναλώνοντας φυσικές τροφές που έχουν ποτιστεί από αυτό το νερό, ισχυροποιούμε το αιθερικό μας σώμα και ενισχύουμε καθοριστικά την άμυνά μας σε ασθένειες.

Πως όμως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το νερό, ώστε να εμπλουτισθεί με όσο γίνεται περισσότερες δονήσεις ώστε να ποτίζουμε τα φυτά μας και να πίνουμε και εμείς οι ίδιοι ?

Πάνω στην αρχή του συντονισμού, βασίζεται η ενεργοποίηση του νερού που θέλουμε να επιτύχουμε. Δεδομένου ότι τα πάντα στη φύση είναι δονήσεις, ο συντονισμός είναι παρών σε κάθε φυσική λειτουργία, είτε του ανθρώπου είτε του φυτικού ή ζωικού βασιλείου.

Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας  "ζωντανό νερό με μνήμη" αφήνοντας το για ένα χρονικό διάστημα κοντά στο αγαπημένο μας χρώμα, αφήνοντας το να ακούσει ευεργετική μουσική, προσφέροντας του όμορφα λόγια και συναισθήματα, αφηνοντας το διπλα σε νερο υψηλης ενεργοποιησης που προερχεται από καθαρη πηγη.

Ο πιο απλος τροπος καθαρισμου της ανθρωπινης αυρας από αρνητικες δονησεις είναι το μπανιο κατω από ένα καταρρακτη η στις πηγες ενός ποταμου στο βουνο. Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε.

Επισης οι κρυσταλλοι θαλασσινου η ορυκτου αλατιου στο νερο του μπανιου, δεσμευουν την αρνητικη ενεργεια που το νερο εχει καθαρισει από την αυρα.

Οι ενεργειακοι θεραπευτες προτεινουν σε ατομα που εχουν ανησυχο και διαταραγμενο υπνο, να τοποθετουν ένα ποτηρι νερο διπλα στο κρεβατι τους κατά την διαρκεια του υπνου. Το νερο θα απορροφησει ολους τους αρνητικους κραδασμους. Το πρωι το πεταμε στον νεροχυτη.

Αντιθετα, ατομα που εχουν γαληνιο και ευεργετικο υπνο, εχοντας την αισθηση ότι στον υπνο τους επισκεπτονται αγγελοι, το πρωι είναι καλο να πινουν το νερο στο ποτηρι που εμεινε διπλα τους σ’ολη την διαρκεια του υπνου τους.

Θυμαμαι την γιαγια μου που ελεγε ότι, αν την αξιωσει και φετος ο θεος και παει στο βουνο τους καλοκαιρινους μηνες και πιει το νερο της πηγης, θα τον ‘βγαλει’ και τον επομενο χειμωνα…

Είναι αγραφος νομος σε χωρους οπου ασκειται η κοινοβιακη ζωη (μοναστηρια, ασραμς, κτλ), η απαγορευση να μαγειρεψουν στην κουζινα ατομα που διακατεχονται απο αρνητικα συναισθηματα.

Τα καθημερινά μας εγκλήματα ενάντια στην φύση, μας εχουν φέρει αντιμετωπους με απρόσμενες αλλαγές. Η ανθρώπινη έρευνα και τεχνολογία έχει φέρει τον άνθρωπο στο σημείο να εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις της φύσης αντί να τις προστατέψει. Αδιάφοροι για την διατάραξη την φυσικής αρμονίας φτάνουμε σιγά σιγά σε δυσάρεστες κλιματολογικές αλλαγές. Ο ερευνητης Victor Schauberger (πανω στις μελετες του οποιου βασιστηκε ο Δρ. Μασάρου Εμοτο) έλεγε:

«πρώτα πρέπει να κατανοήσουμε την φύση και ύστερα να την αντιγράψουμε»

Έλεγε ότι η φύση είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος μας και σκοπός της τεχνολογίας δεν θα έπρεπε να είναι να διορθώνει τη φύση αλλά να την μιμηθεί…
Δειτε πιο κατω , μια αναρτηση που ειχα κανει παλιοτερα στο φαος σαμαντι σχετικα με τις αγνωστες θεραπευτικες ιδιοτητες του νερου και την «παραδοξη» ανακαλυψη του «Δρ.Β».
http://ianisdo-anando.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html

Στο youtube κυκλοφορουν πολλα βιντεακια με το πειραμα του ρυζιου στο οποιο εκανε αναφορα ο Περσεας στα σχολια της αναρτησης του Delta. Δειτε πιο κατω ένα απ’αυτά.
http://www.youtube.com/watch?v=KeTTCeqBwjc&feature=related

Ενδιαφεροντα links για την μυστικη δυναμη του νερου.
http://www.life-enthusiast.com/twilight/research_emoto.htm
http://www.masaru-emoto.net/english/e_ome_home.html


7 σχόλια:

delta είπε...

Εντυπωσιακές και πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας έδωσες εδώ και στο faos Samadhi φίλε Γιάννη.

Αν τελικά το να πεις σ’ ευχαριστώ σε ένα ποτήρι νερό πριν το πιεις, είναι πιο αποτελεσματικό από το τελειότερο φίλτρο, επιβάλλεται άμεσα να αλλάξουμε στάση ζωής.

Επίσης, το άρθρο σου εξηγεί γιατί ο αγιασμός της ορθόδοξης εκκλησίας θεωρείται ότι είναι προστατευτικός και θεραπευτικός. Οι καθολικοί επίσης έχουν στην είσοδο κάθε ναού αγιασμένο νερό μέσα και μπαίνοντας βουτούν τα δάχτυλά τους και κάνουν το σημείο του σταυρού. Μου θύμισε επίσης τον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των θεοφανείων με το πέταγμα του σταυρού, που η λαϊκή παράδοση λέει ότι εξαφανίζει τα κακά πνεύματα. Εξηγεί επίσης γιατί νοιώθουμε τόσο ανανεωμένοι μετά από δυο ποτήρια νερό από μια καθαρή βουνίσια πηγή.

Να είσαι καλά

Nath είπε...

Καλημέρα!

Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικάτ α άρθρα.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε αυτό με τις θεραπευτικές ιδιότητες (Δρ. Β)
Τελευταία "υποχρεώθηκα" να πίνω συνειδητά περισσότερο νερό. Γενικά ήταν κάτι που "ξεχνούσα" να κάνω. Και το "κάνει καλό" δεν ήταν αρκετά επεξηγηματικό. Τα άρθρα εξηγούν τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού, για όσους από εμάς "αγαπάμε" τις εξηγήσεις.
Ελπίζω να μην ξεχαστώ... πάλι..!

ANAZHTHΣH είπε...

Ενδιαφέροντα στοιχεία μας καταθέτεις φίλε μου.
Για μια φορά ακόμη αναρωτήθηκα πόσα άχρηστα πράγματα μας μαθαίνει το εκάστοτε εκπαιδευτικό σύστημα αγνοώντας την ουσιαστική γνώση...

LAMDA είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο φίλε Γιάννη!

Το νερό, ο άνθρωπος και η γη είναι αδιαχώριστα στοιχεία. Το νερό, το οποίο στην αρχαιότητα ονομάστηκε και πηγή ζωής χρησιμοποιήθηκε για τον εξαγνισμό του σώματος και της ψυχής (βάφτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό).

Στο Φενκ Σούι το τρεχούμενο νερό συμβολίζει πλούτο πνευματικό και υλικό.

Οι Πυθαγόρειοι χρησιμοποιούσαν ειδικά λουτρά, τα «βαλάνεια» τα οποία ήταν μόνο για Πυθαγόρειους και αυτό γιατί γνώριζαν ότι εντός του ύδατος διαλύονται όχι μόνο οι ρύποι του σώματος αλλά και της ψυχής.

Το νερό οργανώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, είναι δηλαδή ο σύνδεσμος όλων των πνευματικών και σωματικών λειτουργιών. Η αποτοξίνωση του οργανισμού γίνεται από νεφρά, πνεύμονες, δέρμα και έντερο με τη βοήθεια του νερού.

Για το νερό ο νόμος της Βαρύτητας είναι σχετικός αφού από βάθος πολλών μέτρων βγαίνει στην επιφάνεια της Γης.

Το νερό έχει όντως μνήμη και μεταφέρει πληροφορίες. Οι πληροφορίες πολλές φορές μεταφέρονται και μέσω κυματισμών. Επίσης αν λιώσουμε μια νιφάδα χιονιού και την ξαναπαγώσουμε θα παρατηρήσουμε ότι έχει το ίδιο γεωμετρικό σχήμα, μπορεί δηλαδή να θυμηθεί!

Έτσι ας προσέχουμε τι σκεφτόμαστε όταν πίνουμε νερό!

Δεν ξέρω αν σχετίζεται, πάντως μου αρέσει πολύ ο διαλογισμός που γίνεται σε μία ήσυχη παραλία!

Να είσαι καλά!

IANIS είπε...

@ Nath
...και μη ξεχνας...πινοντας ανοιγει η ορεξη! Δοκιμασμενο..
Καλημερα Nath

IANIS είπε...

@ ANAZHTHΣH
ετσι ειναι...μια διαχρονικα πονεμενη ιστορια για το Ελλαδισταν...
Καλημερα Αναζητηση!

IANIS είπε...

@ LAMDA
@ delta

Καλημερα Δημητρη!
Καλημερα Λαμπρο!

Ειναι ανεξαντλητο το θεμα των μυστικων και θεραπευτικων ιδιοτητων του νερου, οπως και η υπαρχουσα βιβλιογραφια πανω σ'αυτο.

Και νομιζω οτι με τα αρθρα και με τα σχολια μας στο καφενειο, καναμε μια καθολου ευκαταφρονητη προσεγγιση στο θεμα αυτο.

Σας ευχαριστω. Να ειστε καλα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...