Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΚΟΙΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ



Σήμερα ας ασχοληθούμε με κάτι πρακτικό. Πήγαινε να κοιτάξεις στον καθρέφτη.


Η αντανάκλασή σου είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που θα πρέπει να σε νοιάζει. Η αντανάκλασή σου είναι το ΜΟΝΟ που έχει σημασία. Το τι κάνουν οι άλλοι δεν σε απασχολεί καθόλου.


Ο πολεμιστής ασχολείται με τον εαυτό του, μόνο. Με την κυριαρχία του πάνω στο νου του.


Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι. Υπάρχεις μόνο εσύ και ο Θεός.


Όταν επικεντρώνεις την προσοχή σου στους άλλους ανθρώπους είναι σπατάλη χρόνου, ενέργειας και της δύναμης του Θεού.


Απλά κοίταξε τον εαυτό σου

Ρώτησε τον εαυτό σου που βρίσκεσαι ΕΣΥ στο ταξίδι, να είσαι ακέραιος, και να μην ανησυχείς για τους άλλους. Μόλις αναλάβεις τις ευθύνες των δικών σου πράξεων ( αφήνοντας τις κρίσεις, τα παράπονα, τις συγκρούσεις), οι “άλλοι άνθρωποι” αυτόματα θα μεταμορφωθούν.


Απλά, κοίτα τον εαυτό σου.


Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξεφύγεις από την λύπη και αυτός είναι να αλλάξεις το νου σου. Να ΜΕΤΑ-ΝΟΗΣΕΙΣ. Μην περιμένεις να αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες, γιατί αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Θα περιμένεις χίλια χρόνια για κάποιον ή κάτι έξω από εσένα να σε κάνει χαρούμενο ενώ αυτός που κρατά τον κόσμο αλυσοδεμένο δεν είναι άλλος από σένα.


Σε παρακαλώ, ξύπνα!


Η αλλαγή συμβαίνει ΠΡΩΤΑ στο μυαλό σου – ακριβώς εδώ, ακριβώς αυτή την στιγμή- και ΜΕΤΑ αλλάζουν οι εξωτερικές συνθήκες. Έτσι γίνεται και ό,τι άλλο νομίζεις δεν άλλο από πλάνη.


ΕΣΥ είσαι υπεύθυνος για ό,τι βλέπεις. Κανένας δεν σου κάνει τίποτα. Ο Θεός δεν σε τιμωρεί.


Εσύ είσαι μόνο, που αποφασίζεις ανάμεσα στην ευτυχία ή την λύπη.


Γι αυτό, ΚΟΙΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.
ΠΗΓΕΣ: http://www.gorgeousforgod.com/
http://www.acim.org/

8 σχόλια:

delta είπε...

Αγαπητή Χριστίνα
Αυτό που ζητάμε, αυτό που θέλουμε, ό,τι κι αν είναι αυτό, αν το θέλουμε αληθινά το έλκουμε με τέτοια δύναμη που το σύμπαν δεν είναι δυνατόν να μας το στερήσει. Αυτή είναι η πεποίθησή μου και ο λόγος που στήθηκε αυτό το blog είναι ακριβώς αυτός που λες ότι πάντα ζητούσες : να γνωρίσουμε ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια και να μοιραζόμαστε μαζί τους το φως και τις σκέψεις μας.
Είναι λοιπόν καλή μας φίλη διπλή και αμφίδρομη η χαρά μας να σε έχουμε συνεργάτιδα στο όμορφο αυτό έργο …

delta είπε...

Όσο αφορά το άρθρο αυτό είναι μια πολύ καλή συνέχεια του άρθρου «ο καθρέπτης των σχέσεων» και μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσουμε από την θεωρία, η οποία συνήθως κουράζει, κατευθείαν στην πράξη.

Λες : «Η αλλαγή συμβαίνει ΠΡΩΤΑ στο μυαλό σου – ακριβώς εδώ, ακριβώς αυτή την στιγμή- και ΜΕΤΑ αλλάζουν οι εξωτερικές συνθήκες» και ακριβώς εκεί είναι όλη η ουσία. Όλες οι τεχνικές, όλες οι μέθοδοι, όλα τα μονοπάτια της Γιόγκα ασχολούνται στην πραγματικότητα με ένα και μόνο πρόβλημα: πώς να χρησιμοποιείς το νου.

Ο νους μπορεί να γίνει είτε πηγή σκλαβιάς είτε πηγή ελευθερίας. Ο νους γίνεται πύλη για τούτο τον κόσμο, είσοδος - μπορεί να γίνει κι έξοδος. Ο νους οδηγεί στην κόλαση, μπορεί να οδηγήσει και στον παράδεισο. Εξαρτάται πώς τον χρησιμοποιείς.

Η σωστή χρήση του νου οδηγεί στο διαλογισμό - η λανθασμένη χρήση στην τρέλα. Ο νους υπάρχει σε όλους μας. Έχει μέσα του τη δυνατότητα τόσο για το σκοτάδι, όσο και για το φως. Ο ίδιος ο νους δεν είναι ούτε εχθρός ούτε φίλος. Μπορείς να τον κάνεις φίλο σου, μπορείς να τον κάνεις εχθρό σου - εξαρτάται από σένα, από εκείνον που κρύβεται πίσω από το νου. Αν μπορέσεις να κάνεις το νου όργανο σου, υπηρέτη σου, ο νους γίνεται το πέρασμα που σε οδηγεί στο απόλυτο. Αν γίνεις εσύ υπηρέτης και επιτρέψεις στο νου να γίνει ο αφέντης, τότε ο νους θα σε οδηγήσει στην απόλυτη απόγνωση και στο σκοτάδι.

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

πραγματικα πολυ αξιολογο το blog που εχετε φτιαξει και συγχαρητηρια σε ολους τους δημιουργους!
εχω πολυ διαβασμα εδω!
ευχαριστω για την προσκληση!

ενα νεραιδενιο περασμα!

platonas είπε...

Νιώθω κι εγώ πολύ τυχερός που σας βρήκα. Χριστίνα την άσκηση που μας έδωσες θα την κάνω κάθε μέρα. Σήμερα κοιτάχτηκα στον καθρέπτη, ρώτησα τον εαυτό μου τι θέλω και προσπάθησα να μετα-νοήσω όπως λες. Νιώθω λίγο περισσότερο ξυπνητός. Ευχαριστώ

LAMDA είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σου Χριστίνα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το ότι "Όταν επικεντρώνεις την προσοχή σου στους άλλους ανθρώπους είναι σπατάλη χρόνου, ενέργειας και της δύναμης του Θεού. Απλά κοίταξε τον εαυτό σου." Για τις αντιδράσεις των άλλων φταίμε κυρίως εμείς. Αν κάποιος είναι για παράδειγμα οργισμένος απέναντί μας τότε φταίμε εμείς γιατί κάναμε κάτι εκούσια ή ακούσια που τον έφερε σε αυτήν την κατάσταση. Επίσης συμφωνά απόλυτα με σένα και τον ΔΈΛΤΑ για το ότι πρέπει να αλάξουμε πρώτα τον τρόπο σκέψης μας και τον τρόπο χρήσης του Νού μας. Όντως είναι ένα πολύ συμαντικό "όπλο" που μας έδωσε ο Θεός αλλά εξαρτάται από την ελεύθερη βούλησή μας (που και αυτή μας την έδωσε ο Θεός) για τον πως θα το χρησιμοποιήσουμε. Και βέβαια αν κάτι το θέλουμε πραγματικά τότε το Σύμπαν "συνωμοτεί" και μας το δίνει. Και βέβαια θα ήθελα να καλωσορίσω με την σειρά μου την Νεράιδα.

mar9659 είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!Πλάτωνα, θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί νιώθω και εγώ το ίδιο τυχερή που σας βρήκα.Και αυτό το ωφείλω σ'εσένα!Σ'ευχαριστώ απο καρδιάς για αυτό σου το κάλεσμα ,στον τόσο αξιόλογο ιστότοπο και χαίρομαι που σ'αυτήν την παρεούλα ούτε λίγο ούτε πολύ όλοι είμαστε στα ίδια μήκη ενδιαφέροντος!και πάλι "σ'έυχαριστώ" Όσο για την άσκηση στον καθρέφτη της Χριστίνας,είναι όντως ευεργετική.Γιατί είναι άσκηση ψυχής.Μόνο που την κάνω χρόνια τώρα, μου την είχε μάθει ο πατερας μου που δεν έχω πιά...αλλα υπάρχει στην ψυχή μου!μούχε πεί λοιπόν:"Κόρη μου κάθε πρωΪ πρίν ξεκινήσει η μέρα σου κοιτάξου στον καθρέφτη σου,άν μ' αυτό πού αντικρίσεις νιώσεις όμορφα,τότε "όλα βαίνουν καλώς"αν όμως νιώσεις κάποια μέρα άσχημα μ'ότι αντικρίσεις τότε πρέπει να ανησυχίσεις σοβαρά.Σου εύχομαι ποτέ να μην αλλάξει η όμορφη εικόνα σου στον καθρέφτη να μείνει αναλλοίωτη ως τα βαθιά σου γεράματα"Ευτυχώς μέχρι και σήμερα η αντανάκλαση της εικόνας που αντικρίζω μέσα στον καθρέφτη μου,παραμένει η ίδια όμορφη.Και βέβαια την ίδια άσκηση έμαθα να κάνουν και οι δυό μου κόρες και πιστεύω ότι και αυτές μέσα στον καθρέφτη τους αυτό που αντικρίζουν, είναι κάτι πολύ όμορφο.... Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι αυτήν την άσκηση της Χριστίνας.Να είστε όλοι πάντα καλά!

delta είπε...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την mar9659 για την παραπάνω προσωπική εμπειρία και άσκηση ψυχής που μοιράστηκε μαζί μας.
Από το κείμενο που διάβασα, είμαι σίγουρος φίλη μου, ότι η εικόνα που αντικρίζεις καθημερινά στον καθρέπτη σου, είναι μια πραγματικά όμορφη εικόνα.

Σ' ευχαριστώ

mar9659 είπε...

Καλέ μου delta σ'ευχαριστώ,για τα καλά σου λόγια!απλά είναι μια καλή ιδέα ν'ασχοληθούμε με τον τρόπο που το πρόσωπό μας αντανακλά αυτά που λέμε και αυτά που σκεφτόμαστε.Και κλείνω με τα λόγια του WILLIAM THACKERAY:"Ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης και αντανακλά το πρόσωπο κάθε ανθρώπου χωριστά."Την καλημέρα μου σε όλους!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...