Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Θετικές και Αρνητικές Σκέψεις

Οι σκέψεις μας δεν επηρεάζουν μόνο το μέλλον μας, αλλά και τους ανθρώπους που σκεπτόμαστε. Είναι σαν ένας τεράστιος μαγνήτης ο οποίος έλκει κοντά μας οτιδήποτε σκεφτούμε, είτε είναι άνθρωπος είτε κατάσταση. Η σκέψη είναι ενέργεια και μεταδίδεται με δονήσεις. Όταν είμαστε δίπλα σε κάποιο άτομο που μας αγαπά, τότε αισθανόμαστε όμορφα, διότι η σκέψη του είναι ενέργεια που πάλλεται – δονείται και μεταδίδεται σ’ εμάς. Εφόσον το άτομο αυτό μας αγαπά, μας μεταδίδει θετικές σκέψεις και μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία για τον εαυτό μας.

Οι σκέψεις λοιπόν είναι ενέργεια που πάλλεται και δημιουργεί δονήσεις στο Σύμπαν.
Μόνοι μας δημιουργούμε την πραγματικότητα μας. Κάθε κύτταρο του σώματος ακούει τις σκέψεις και δημιουργεί την πραγματικότητα του. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος δημιουργεί συνεχώς μόνος του, το ποιος είναι και βιώνει συνεχώς αυτή τη δημιουργία. Όταν σκεπτόμαστε ή φοβόμαστε τις αρρώστιες, τα κύτταρα μας υλοποιούν αυτές τις σκέψεις και αρρωσταίνουμε.

Ο άνθρωπος πάντα έλκει αυτό στο οποίο συγκεντρώνει την προσοχή του. Ο Νόμος του Μέρφυ : «Αν σκεπτόμαστε ότι κάτι θα πάει στραβά, θα πάει χειρότερα από ότι σκεπτόμαστε», ισχύει πάντα. Ο φόβος και η αγάπη είναι πολύ δυνατά συναισθήματα και όταν μπαίνουν στις σκέψεις μας, έλκουν με μεγάλη δύναμη και κάνουν πραγματικότητα ό,τι σκεπτόμαστε.

Όταν χτίζουμε ένα σπίτι, η ποιότητά του εξαρτάται απ’ τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Το ίδιο ισχύει και με τις σκέψεις, όπου χτίζουμε το οικοδόμημα της ζωής μας. Οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν σιγά σιγά ένα αρνητικό οικοδόμημα στη ζωή μας. Σιγά σιγά οι σκέψεις μίσους ή φόβου που κάνουμε, δημιουργούν αρχικά πόνο στο σώμα μας, στη συνέχεια ασθένειες, προβλήματα στην εργασία μας και το χειρότερο, με την αρνητικότητα που είμαστε γεμάτοι, έχουμε προβλήματα στη σχέση μας με όλους τους ανθρώπους. Την κατάσταση αυτή θα την έχετε βιώσει όλοι σας. Το αντίθετο αποτέλεσμα δημιουργούν οι θετικές σκέψεις, δηλαδή δημιουργούν υγεία, ευτυχία και όμορφες σχέσεις.

Πως μπορούμε όμως να ελέγχουμε συνεχώς τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές σκέψεις να εκφραστούν ; Εδώ είναι τα σημαντικότερο μυστικό της ζωής, διότι εφόσον οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, αν βρούμε ένα πρακτικό τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι.

Ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματα μας. Αν αισθανόμαστε ωραία και είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν. Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα, νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες είναι σίγουρο ότι ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα αρνητικές σκέψεις. Το μεγάλο κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα, σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας, στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να συμβεί !

Όπως είπε ο Απόστολος Παύλος προς τους Γαλάτες : «Εκείνο που θα σπείρετε, αυτό θα θερίσετε»
Οι σκέψεις μας είναι η πιο σημαντική σπορά. Ο άνθρωπος με τη σκέψη μπορεί να κάνει θαύματα …
Ξεκινάει μια πανέμορφη εβδομάδα για όλους μας …

1 σχόλιο:

LAMDA είπε...

Διαλογισμός ή Προσευχή;

Με αφορμή το πολύ ωραίο άρθρο του φίλου DELTA για τις αρνητικές και θετικές σκέψεις θα ήθελα να εισάγω κάποιους προβληματισμούς για το πως μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι και κατ’ επέκταση να λειτουργούμε σε υψηλότερες συχνότερες όπως λέει ο DELTA και να εκπέμπουμε αγάπη και ευγενή αισθήματα στο κοινωνικό μας περιβάλλον κάνοντας την ζωή μας και τον περίγυρο μας καλύτερους.

Κατά την ταπεινή μου άποψη (βέβαια σε αυτές τις υποκειμενικές φιλοσοφικές τοποθετήσεις η πιθανότητα λανθασμένης αντίληψης είναι αρκετά μεγάλη), ο διαλογισμός ή/και η προσευχή μπορούν να συμβάλλουν προς την ανωτέρω κατεύθυνση. Τώρα τίθεται το θέμα τι είναι προσευχή και τι διαλογισμός και ποια η διαφορά τους. Προσωπικά θεωρώ την προσευχή σαν την προσπάθεια επικοινωνίας μου με τον Θεό στον οποίο πιστεύω, το Δημιουργό και την Αρχή των Πάντων, το Ενα των αρχαίων φιλοσόφων ή όπως αλλίως θέλετε να το πείτε. Ο διαλογισμός από την άλλη μεριά για μένα είναι η προσπάθεια μας να μιλήσουμε με τον εσώτερο εαυτό μας, να οραματισμούμε, να απαλλαγούμε από την επιδράσεις τις καθημερινότητας και να ενδοσκοπήσουμε σε αυτόν γαλήνιοι και απαλλαγμένοι από διάφορες σκέψεις κυρίως αρνητικές.

Σύμφωνα με την οικουμενική φιλοσοφία κάθε ανθρώπινη σκέψη καί λόγος εμπεριέχει κάποια πνευματική δύναμη. Οταν τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσευχηθεί μέ τά ίδια λόγια, στον ίδιο θεό γιά χιλιάδες χρόνια, δημιουργείται μιάτεράστια συγκέντρωση πνευματικής δύναμης. Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο τών λόγων, αλλά η "φόρτισή" τους μέ "πνευματική δύναμη", εξαιτίας τής χρησιμοποίησής τους από "δισεκατομμύρια ανθρώπους". Θυμηθείτε τις λιτανείες για βροχή στην περίπτωση ανομβρίας ή τον χορό της βροχής των Ινδιάνων. Η οικουμενική φιλοσοφία βλέπει τον διαλογισμό σαν μια διαδικασία αφομοίωσης της πνευματική ενέργειας και εσωτερικής ηρεμίας καί διοχέτευσής της στούς άλλους γύρω μας μέ τή μορφή αγάπης, συμπόνιας, κατανόησης καί εξυπηρέτησης, κι αυτό θά μάς δώσει ευτυχία καί εσωτερική αγαλλίαση.

Πάντως όπως λέει και ο Δαλάι Λάμα: "η αλλαγή έρχεται μέσα από την πράξη, όχι μέσα από τον διαλογισμό και την προσευχή". Ο διαλογισμός και η προσευχή θα μας βοηθήσουν να έχουμε θετικές σκέψεις, αλλά θα πρέπει και οι πράξεις μας να διέπονται εν συνεχεία από καλοσύνη και αγάπη.

Καλή εβδομάδα λοιπόν!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...