Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια εποχή του χρόνου, αλλά μια κατάσταση συνειδητοτητας του νου. Η δική μας Χριστοποίηση είναι ο τελικός προορισμός μας πάνω στην γη.





Το άστρο στην ανατολή, το οποίο ακολούθησαν οι 3 μάγοι,  είναι ο Σείριος. Το φωτεινότερο άστρο στον νυκτερινό ουρανό το οποίο στις 24 Δεκέμβρη ευθυγραμμίζεται με τα 3 φωτεινότερα αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα. Οι 3 μάγοι και το φωτεινό άστρο Σείριος δείχνουν την ανατολή της 25ης Δεκέμβρη. Γι αυτό οι 3 μάγοι ακολουθούν το αστέρι στα ανατολικά, με σκοπό να εντοπίσουν την ανατολή, την γέννηση του ήλιου. Η παρθένος Μαρία είναι ο αστερισμός της παρθένου, γνωστός σαν «Virgo», η παρθένος. «Virgo» στα λατινικά σημαίνει παρθένος. 

Γύρω στις 25 Δεκέμβρη λαμβάνει χώρα το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Από το Θερινό στο χειμερινό Ηλιοστάσιο, οι μέρες μικραίνουν και γίνονται πιο κρύες και από την πλευρά του βόρειου ημισφαιρίου ο ήλιος φαίνεται να κινείται νότια και να γίνεται μικρότερος και αδύναμος. Οι μέρες μικραίνουν και το τέλος της σοδειάς έρχεται όσο πλησιάζουμε το χειμερινό Ηλιοστάσιο, συμβολίζοντας τον θάνατο για τους αρχαίους. Ήταν ο θάνατος του ήλιου. Και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου ο θάνατος του ήλιου είναι πλήρως ορατός. Ο ήλιος που ταξίδευε νότια για 6 μήνες φτάνει στο χαμηλότερο σημείο του στον ουρανό.
  
Εδώ συμβαίνει κάτι παράξενο, ο ήλιος σταματάει να κινείται νότια, έτσι φαίνεται για τρεις μέρες και σε αυτή την τριήμερη παύση, ο ήλιος βρίσκεται πλησιέστερα στον σταυρό του νότου, στον αστερισμό «crux». Και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, στις 25 Δεκεμβρίου, ο ήλιος κινείται μία μοίρα, αυτή την φορά βόρεια, προμηνύοντας μεγαλύτερες μέρες, ζεστασιά και ζωντάνια. Και γι αυτό ειπώθηκε : Ο ήλιος πέθανε στον σταυρό, ήταν νεκρός για 3 μέρες για να αναστηθεί ξανά. Ο Ιησούς είναι ο ήλιος. Ο υιός του Θεού, το φως του κόσμου, ο ανατέλλων σωτήρας που θα έλθει ξανά όπως κάνει κάθε πρωί με την δόξα του θεού που πολεμά ενάντια στα έργα του σκότους.

Το παλαιότερον όνομα της Βηθλεέμ, προ της γεννήσεως του Κυρίου, ήτο Εφραθά, που στα εβραϊκά σημαίνει ‘‘γόνιμος’’. Αργότερα ονομάστηκε Βηθλεέμ, που στα εβραϊκά επίσης σημαίνει ‘‘Οίκος του άρτου’’.

‘‘Εγώ ειμί ο Άρτος της Ζωής’’, λέγει ο Κύριος (Ιωάν. στ΄ 35,48). ‘‘Εγώ ειμί ο Άρτος ο ζων, ο εκ του Ουρανού καταβάς’’ (Ιωάν. στ΄ 51).

Η Βηθλεέμ λοιπόν συμβολίζει το τόπο γεννησης της Ουσίας. Δείχνει το νευρικό κέντρο στο λάκκο του στομάχου, δια μέσου του οποίου η Παγκόσμια ουσία ενώνει τα εκλεπτυσμένα ή πνευματοποιημένα χημικά προϊόντα της σωματικής ουσίας. Δια μέσου αυτού του κέντρου βαθμιαία γεννιώνται τα στοιχεία εκείνα που τείνουν να κατασκευάσουν το Πνευματικόν σώμα του Χριστού-ανθρώπου. Στη Βηθλεέμ, το κέντρο Ουσίας στον άνθρωπο, μια ένωση Αγάπης και Σοφίας λαμβάνει χώρα και ο Χριστός εκδηλώνεται κατ’ Ουσίαν, εντός του ανθρώπου.

Ο Χριστός και ο Ιησούς δεν είναι συνώνυμα. Ο Χριστός δεν είναι ένα πρόσωπο, ο Χριστός είναι κατάσταση της συνείδησης. Ο Χριστός  είναι κατι πολύ περισσοτερο από το ονομα του Ιησου. Μια μέρα ο Ιησούς εξαφανίστηκε και ο Χριστός-συνείδηση κατέβηκε σ 'αυτόν. Οσοι είναι  σε αναμονή της  Δευτέρας Παρουσίας του Ιησού, μαλλον περιμενουν ματαια. Οσοι όμως μιλανε για ερχομο του Χριστου, ξερουν ότι η Χριστικη Συνειδητοτητα είναι εδώ, εχει γειωθει , όπως και πολλες φορες στο παρελθον. Είναι αφελεια να περιμενει κανεις τον Ιησου - τον ίδιο φορέα, την ίδια μορφή. Ο Ιησους δεν μπορεί να επαναληφθεί.

 Όταν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής βάφτισε τον Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό, η ιστορία λέει ότι ένα λευκο Φως  ήρθε από τον ουρανό, από το πουθενά - κανείς δεν είχε δει τέτοια λευκότητα και καθαρότητα - και Εκείνος κατέβηκε στον Ιησού.  Και από εκείνη τη στιγμή, ο Ιησούς δεν είναι πια ο Ιησούς - αυτός είναι ο Χριστός.  Χιλιαδες Δάσκαλοι έχουν υπαρξει από τοτε στην ίδια Χριστικη Συνειδηση. Το ίδιο συνέβη και με τον Βούδα κάτω από το δέντρο Bodhi: κάτι κατέβηκε σ 'αυτόν. Και μετά  δεν ήταν ο Γκαουτάμα Σιντάρτα - ήταν ο Βούδας. Αυτη είναι στην πραγματικότητα η  έννοια του Χριστού.

Ο Χριστός γεννιέται κάθε άγια στιγμή που ο νους σου αναγνωρίζει  ότι είσαι πνεύμα αθάνατο, απεριόριστο σε δύναμη και  αφθονια. Έτσι συνειδητοποιείς ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μια εποχή του χρόνου,  αλλά μια κατάσταση του νου σου.  Και μπορεις να εχεις προσβαση σ’ αυτη τη κατασταση συνειδητοτητας ανα πασα στιγμη.




Φωτεινά Χαρουμενα Χριστούγεννα με Αφθονια σε όλους, και σε όλα τα μηκη και πλατη του πλανήτη ! 

Ειρηνη οπου υπαρχει πολεμος, εντος η εκτος.

Χρόνια ευλογημενα με έναν φρέσκο και συνειδητο νου και με αγάπη για όλα τα πλάσματα!







.

3 σχόλια:

Leviathan είπε...

Xronia polla! kala Xristougenna! igeia kai xara euxomai!! :)

delta είπε...

O Χριστός είναι κατάσταση της συνείδησης. O Χριστός εκδηλώνεται κατ’ Ουσίαν, εντός του ανθρώπου. Καλά Χριστούγεννα αδελφέ Γιάννη. Είθε η Χριστική Συνείδηση να γεννηθεί εντός μας σύντομα.

eApenanti είπε...

Αντί ευχών και έστω καθυστερημένα μεταφέρω αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=Rd0yctce_GU

(Μάγοι Περσών-Δοξαστικό της Λιτής στον εσπερινό των Χριστουγέννων)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...