Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Έρχεται το τέλος του κόσμου


Βροχή μετεωριτών, σύγκρουση με τον Nibiru, έκρηξη του ηλίου μόλις γίνει κόκκινος γίγαντας (σε κάτι εκατομμύρια χρόνια υπολογίζεται αυτό), αλλαγή του μαγνητικού πεδίου και της πολικότητας της Γης, παγκόσμια πανδημία , μαύρη τρύπα που θα δημιουργηθεί από το πείραμα που έχει ξεκινήσει στο ινστιτούτο CERN στη Γενεύη και θα μας ρουφήξει όλους, επίθεση από εξωγήινο πολιτισμό ή πυρηνικό ολοκαύτωμα. Δεν ξέρω αν ξέχασα τίποτα, πάντως κάτι από όλα αυτά ή όλα μαζί απειλούν να μας αφανίσουν. Μήπως να αρχίσουμε να τρέχουμε ; Μήπως να πάρουμε τα βουνά ; Μήπως να αγοράσουμε ηλιακό φουρνάκι για να μπορούμε να ψήσουμε καμιά γλυκοπατάτα πριν μας θερίσει η πείνα αν την γλυτώσουμε από όλα τα υπόλοιπα ;

Πριν αρχίσουμε να τρέχουμε σαν υστερικοί στους δρόμους, με όλα τα παραπάνω που μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ας διαβάσουμε και μια αντίθετη άποψη ενός πιο ψύχραιμου, πιο φιλοσοφημένου και πολύ περισσότερο ενορατικού ανθρώπου : του Όσσο !
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι μια ορισμένη εποχή, ένας ορισμένος χρόνος, μια ορισμένη κλιμάκωση, ένα κρεσέντο πλησιάζει, ότι κάτι πρόκειται να εκραγεί, λες και πλησιάζουμε σε ένα ορισμένο σημείο της ανθρώπινης εξέλιξης. Θα ήθελα όμως να σας πω ότι πρόκειται για το εγωιστικό παιχνίδι αυτής της εποχής.

Σε όλες τις εποχές νόμιζαν το ίδιο πράγμα. Κάτι κλιμακώνεται όταν εμείς βρισκόμαστε εδώ και κάτι ιδιαίτερο πρόκειται να συμβεί στη γη. Έτσι ήταν πάντα.

Όλες οι εποχές σκέφτηκαν ότι τα πράγματα φτάνουν σε ένα κρεσέντο, σε ένα τελικό σημείο, σε ένα σημείο ωμέγα, όπου θα γίνει μια έκρηξη και θα γεννηθεί ένα καινούργιο όν. Αλλά πρόκειται για ελπίδες, εγωισμούς, χωρίς καμιά σημασία. Θα είσαστε εδώ, ύστερα θα έρθουν άλλοι και θα σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.


Μπορείς να φτάσεις το κρεσέντο, όχι με την εποχή, αλλά με την ατομική ύπαρξη. Μπορείς να φτάσεις το αποκορύφωμα, αλλά το φτάνεις πάντα με τη συνειδητότητα, όχι με τη συλλογική ασυνειδησία.

Μπορείς να γίνεις ένας άνθρωπος της θρησκείας και ο καιρός είναι κατάλληλος, ο καιρός είναι πάντα κατάλληλος. Και μη σκέφτεσαι πολύ τους άλλους, επειδή μπορεί να γίνουν μονάχα ο τρόπος που δραπετεύεις από τον εαυτό σου. Μη σκέφτεσαι την εποχή και μη σκέφτεσαι την ανθρωπότητα, επειδή ο νους είναι τόσο πονηρός, ο ανθρώπινος νους είναι τόσο πονηρός, δεν ξέρεις πόσο …

Αυτά λοιπόν μας είπε ο Όσσο. Ακόμη όμως και στην απίθανη περίπτωση που το τέλος του κόσμου έλθει σε μερικά χρόνια, όπως μας λένε, ποιος μας εγγυάται ότι θα ζούμε μέχρι τότε ; Ποιος σου υπογράφει ότι την επόμενη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις αράδες, θα είσαι ζωντανός ; Γιατί να ανησυχείς τότε ;

Δεν έχουμε τίποτε άλλο δικό μας και σίγουρο παρά μονάχα αυτή εδώ την απειροελάχιστη στιγμή και αν την χαλάσουμε με οποιαδήποτε ανόητη ανησυχία για το μέλλον, δε θα μας έχει μείνει πια τίποτα.



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Δημήτρη,θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω ότι όλα αυτά γίνονται να υποτάξουν τους ανθρώπους με το φόβο.Η εσχατολογία υπήρχε και σε παλιότερα χρόνια.Τωρα από εκεί και πέρα, ξέρω πολλούς ανθρώπους που είναι εθισμένοι στο φόβο και καταστροφολογούν.
Έχεις δίκιο ανησυχώντας για το μέλλον χάνουμε το τώρα.
Όσο για σιγουριά:
"Η μοναδική σταθερή συνιστώσα στον χωροχρόνο είναι η μεταβολή."

Φώτης είπε...

Πω πω, καλά που με πρόλαβες, ρε φίλε!
Πάνω που ήμουν έτοιμος να πάρω τα βουνά, πάνω που έλεγα να σκάψω κανένα υπόγειο καταφύγιο, μπας και τη σκαπουλάρω από τον Αρμαγεδδώνα και τη συντέλεια!!!

Κι εγώ γελάω με όλους αυτούς που κινδυνολογούν και τρομάζουν τον κόσμο, με τους καταστροφολόγους, τις Κασσάνδρες και τους κάθε λογής προφήτες, που προκαλούν εντυπώσεις, είτε παραπλανώντας συνειδητά τις μάζες είτε πιστεύοντας κι οι ίδιοι τα ευφάνταστα χολυγουντιανά τους σενάρια!

Αχ, ως πότε θα μας δείχνει το πραγματικό νόημα ο μεγάλος Osho;...

Πες τα, ρε φίλε Μητσάρα! (πρώτη φορά σε αποκαλώ έτσι! Αν δε σ' αρέσει, πες το μου, φίλε!)
Βγες και φώναξέ τους, μπας και ξυπνήσουν από τη χειμερία νάρκη τους:
CARPE DIEM, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

LAMDA είπε...

"Μήπως να αρχίσουμε να τρέχουμε ; Μήπως να πάρουμε τα βουνά ; Μήπως να αγοράσουμε ηλιακό φουρνάκι για να μπορούμε να ψήσουμε καμιά γλυκοπατάτα πριν μας θερίσει η πείνα αν την γλυτώσουμε από όλα τα υπόλοιπα ;"

Εμένα μου άρεσε αυτό με το φουρνάκι το ηλιακό και λέω να πάρω και κανένα φορτιστή ηλιακό, τι καινούργια κινητό θα το πετάξω για ένα NIBIROU, για μια πλημμύρα ή για αντιστροφή της πολικότητας της γης; Καλά αυτή η κατοστροφολογία κοντεύει να μας κάνει να λαλήσουμε. Αλλα πως άλλωστε, εδώ ένα "ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ" και ένα "ΔΕΚΤΟ" κοντεύει να κάνει κάποιους να πάρουν τα βουνά επειδή πληγώνεται το ΕΓΩΩΩΩΩΩΩ τους, δεν θα φύγουν αν πιστέψουν ότι θα γίνει ΚΡΑΚΑΤΑΑΑΟΟΟ στον πλανήτη;

Να είσαι καλά!

Άνεμος είπε...

Ωραίο! Μεγάλο μικρόβιο η τρομολαγνεία αλλά και η άποψη του ΟΣΣΟ μια χαρά! Όπως σχεδόν πάντα!

Nath είπε...

Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο εύκολο, να φτιάχνουμε αρνητικά σενάρια, ενώ τόσο δύσκολο να δημιουργήσουμε θετικά...

Το μόνο καλό με όλη αυτή την καταστροφολογία είναι ότι καταλήξαμε να μην πιστεύουμε τίποτα από όλα αυτά ή να μην μας πολυνοιάζει αν θα αλλάξουν οι πόλοι,αν θα έρθουν οι εξωγήινοι,ή αν ο Νώε αποφασίσει να μην μας πάρει στην καινούργια του κιβωτό!

Παρόλαυτά οφείλω να σας ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ότι όταν στο όνειρό μου καταστράφηκε η πόλη μου άκουσα να μου λένε ότι το μόνο ασφαλές μέρος είναι το ΒΟΥΝΟ!!!!

όνειρα όμορφα!

Ευρύνοος είπε...

Λέτε να γίνει καταστροφή με ραντεβού και προειδοποιήσεις;
αυτά γίνονται στα έργα μόνο..

όποιος λέει θα γίνει καταστροφή την τάδε του μήνα χάνεται η μαγεία της ..καταστροφής :)

το θέμα είναι να είσαι πάντα έτοιμος για το τέλος..
πράγμα που σημαίνει οτι την κάθε σου στιγμή θα την έχεις πιεί στο ποτήρι..

καλό βράδυ φίλοι μου :)

delta είπε...

@ Με τα φτερά της ψυχής

Έχεις δίκιο Ειρήνη στο ότι όλα αυτά γίνονται να υποτάξουν τους ανθρώπους με το φόβο.

Η φιλοσοφία του φόβου που προσπαθούν κάποιοι να ενσπείρουν στις καρδιές των ανθρώπων μέσω της ιστορίας της καταστροφής του κόσμου, αποτελεί μια πανάρχαια μέθοδο υποταγής των ανθρώπινων συνειδήσεων. Ο φοβισμένος άνθρωπος είναι ένας υποταγμένος άνθρωπος, ένα πλάσμα έτοιμο να υπακούσει να ανεχθεί και να παραδοθεί χωρίς αντίσταση στη ροή των γεγονότων που οι άλλοι του επιβάλλουν.

Καλό σου βράδυ

delta είπε...

@ Fotis

Ώστε έτσι ρε φίλε ε ; Μπράβο σου.

Εγώ σε έσωσα από το να αρχίσεις να τρέχεις και να σκαρφαλώνεις στα βουνά κι εσύ με αποκαλείς Μητσάρα ; Είναι ξεκάθαρο πλέον το ενορχηστρωμένο σου σχέδιο να μου καταστρέψεις το προφίλ και το ίματζ ! Άρχισα ήδη να καλλιεργώ γυριστό μουστάκι και αγόρασα κομπολόι. Από αύριο θα αρχίσω να γράφω άλλου είδους άρθρα όπως : «η ιστορία του μπουζουκομπαγλαμά» και «στα άδυτα του γεντί κουλέ» !

Ο Μητσάρας μίλησε

…νύχτεεες

delta είπε...

@ Lamda

Το ηλιακό φουρνάκι ε ; Θα πρέπει να είναι φοβερό και για πικ νικ την Πρωτομαγιά.

Πάλι στο φαγητό το μυαλό σου εσύ ; Δηλαδή ρε κολλητάρι την γλύτωσες από όλα τα υπόλοιπα και άρχισες να σκέφτεσαι την πείνα ; Όχι τίποτα άλλο αλλά θα σε ζηλέψει κι ο φίλος Web Star και θα τρέξει να αγοράσει κι εκείνος. Με διπλό φωτοβολταικό πάνελ. Για ακόμη πιο καλοψημένα λουκάνικα. Σα δε ντρέπεστε. Εδώ ο κόσμος χάνεται …

Άντε καλές μάσες !

delta είπε...

@ www.anemos

Καλησπέρα άνεμε. Καλωσόρισες στην παρέα μας.

Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τις βαθύτερες επιπτώσεις που προκαλεί ο άκρατος φόβος στη ψυχική συγκρότηση των ανθρώπων. Υπολογίζουν μόνο στο κέρδος σκεπτόμενοι ότι μέχρι το 2012 όταν διαψευστούν οι προβλέψεις τους θα έχουν πλουτίσει αρκετά ώστε να εξαφανιστούν με τα κέρδη τους.

delta είπε...

@ Nath

Καλησπέρα Ναθ

Είναι τόσο εύκολο να φτιάχνουμε αρνητικά σενάρια γιατί πουλάνε ! Είμαστε τόσο μίζεροι που έλκουμε την μιζέρια. Και μαθαίνοντας ότι υπάρχει μεγαλύτερη μιζέρια από τη δική μας ανακουφιζόμαστε.

Όσο για την καταστροφή του κόσμου, αυτή την προφητεύουν εκδοτικοί κύκλοι με στόχο το κέρδος (σκέψου πόσες πολυτελείς εκδόσεις για το 2012 κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα), περιφερόμενοι στα ΜΜΕ καλόγεροι και παράδοξοι παπάδες αλλά και καλοπροαίρετοι πολίτες μεταφορείς αυτών των αντιλήψεων.

Αλήθεια σου βγαίνουν τα όνειρα τώρα τελευταία ;

delta είπε...

@ Ευρύνοος

Ε όχι και να μας στερήσουν τη μαγεία της καταστροφής ! (καλά, μόνο ένας τρελός θα το έλεγε αυτό…)

Ναι αυτό είναι ! Να κάνουμε κάθε στιγμή μας τόσο όμορφη ώστε να θέλουμε να την πιούμε στο ποτήρι. Άντε γειά μας ! Αλλά …

Αλλά δυστυχώς η εξάπλωση της μυθολογίας της καταστροφής του κόσμου παραλύει τη λογική των ανθρώπων, οδηγώντας τους μέσω του δέους και του φόβου του θανάτου σε μια εσωτερική παραίτηση από όλα όσα δικαιούνται να διεκδικήσουν

Καλή Τσικνοπέμπτη Ευρύνοε

Αντίνοας είπε...

Αγαπητοί μου συνέλληνες,συνοδοιποροι προτού πούμε κάτι θα πρέπει να βουτάμε την γλώσσα μέσα στο μυαλό μας.Δέν αρκεί να έχουμε μόνο κρίση αλλά και διάκριση.Δέν αρκεί μόνο να περιγράφουμε και να χαρακτηρίζουμε τις γνώμες των άλλων αλλά και να τις κατανοούμε,να τις διασταυρώνουμε και να τις προσθέτουμε στην επιχειρηματολογική μας φαρέτρα.
Κάθε άνθρωπος αποτελεί μια μοναδικότητα(ψυχική όχι σωματική) στο σύμπαν,μια μοναδικότητα έλλογου βιορυθμού ο οποίος προσμετράται στη συλλογική συμπαντική συνείδηση.Κανένας άνθρωπος δέν ήρθε χωρίς στόχο σ αυτόν τον πλανήτη(κανείς δεν είναι άχρηστος ή βάρος της γής).Όλοι έχουν ένα μερίδιο στο συμπαντικό γίγνεσθαι,όλοι διατηρούμε μια μυστική σχέση με το Θείον συμπαντικό όν και η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη.
Χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο ως κακό,δειλό,μίζερο,χωρίς να μπορούμε να κατανοήσουμε τούς πραγματικούς ρόλους αυτών των ανθρώπων.Άν δέν είχες ως μέτρον σύγκρισης τον κακό άνθρωπο πώς θα μπορούσες να καταλάβεις πόσο καλό κάνεις σ έναν άλλον.άν δέν είχες ως μέτρον σύγκρισης έναν δειλό,πώς θα καταλάβαινες πόσο ανδρείος είναι ο τάδε ή ο δείνα κ.ο.κ.
Μήν ξεχνάτε ότι είμαστε ατελή όντα και η γή(ή άλλοι πλανήτες)είναι ένα τεράστιο εκπαιδευτήριο ψυχών που ωθεί τις ψυχές πρός ανώτερα πνευματικά επίπεδα μέσα απο την ζωή και τις πράξεις τους.
Και για να δείτε πόσο ατελές όν είναι ο σημερινός άνθρωπος, διαβάστε:
Χλευάζει την ύπαρξη των εξωγήινων.Γιατί,μήπως έχει βγεί έξω απο το ηλιακό του σύστημα για να το διαπιστώσει?ΟΧΙ βέβαια.Ακούει και πιστεύει ότι του σερβίρουν τα ΜΜΕ.Δέν βάζει να δουλέψει έστω και αυτή η ρημάδα η λογική του.Πώς είναι δυνατόν ένα τόσο τεράστιο σύμπαν να φιλοξενεί ζωή μόνο στη γή?Άρα πιστεύει στην χριστιανική θρησκεία που του λέει πως μόνο η γή έχει ζωή και δημιουργήθηκε πρίν απο 5000χρόνια.Μά ούτε και χριστιανός είναι διότι χλευάζει τους προφήτες της ορθοδοξίας που έλεγαν για τα σημεία των καιρών.Μα και πάλι εθελοτυφλεί διότι ενώ τα βλέπει στην τηλεόραση(και δε΄ν μιλώ μόνο για φυσικές καταστροφές)δέν πιστεύει τα ΜΜΕ.Μιλά για φοβικά σύνδρομα και τρομολαγνεία.Μα πως αλλιώς,αφού ο φόβος και ο τρόμος είναι αρχέγονα εντυπώματα πάνω στο dna μας.
Εδώ και αρκετές δεκαετίες στόχος των σκοτεινών δυνάμεων(πιό περίπλοκο και πιό λειτουργικό dna)είναι η αλλοίωση της διακριτικής ικανότητας των ανθρώπων(όχι της κριτικής)μέσω των αποχαυνωτικών ΜΜΕ,μέσω ψεκασμών της ατμόσφαιρας,μέσω μικροκυμάτων(για τον θεό πετάξτε αυτές τις συσκευές απο τα σπίτια σας),μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος!!!!!κ.τ.λ.
Σας παρακαλώ πάρα πολύ,έστω και αυτούς τους δύσκολους καιρούς μελετήστε την αρχαιοελληνική γραμματεία,δέν ξέρετε πόσο πολύ θα βοηθήσετε τον εαυτό σας και πιο πολύ τα παιδιά σας.Σας παρακαλώ ξυπνήστε απο τον λήθαργο,αποτινάξτε απο πάνω σας οτιδήποτε υλικό,φθαρτό και μάταιο.Συνειδητοποιήστε οτι δέν υπάρχει σπίτι,δέν υπάρχει τηλεόραση,δέν υπάρχει το ψυγείο,το κουτάλι,το οικόπεδο κ.α.Οτιδήποτε μας περιτριγυρίζει σ αυτόν κόσμο ουσιαστικά δέν υπάρχει,ούτε κάν και τα σώματά μας.Το σώμα μας δέν μπορεί να κινηθεί(κίνηση=ζωή)αν προηγουμένως δέν αποκτήσει ένα είδος ψυχής.Δέν πρόκειται να πάρουμε τίποτα υλικό στα πνευματικά πεδία όταν θα φύγουμε απο εδώ,παρά μόνο τις εμπειρίες που αποκτήσαμε σ αυτόν τον μάταιο ψεύτικο κόσμο.Το σύμπαν αυτό δημιουργήθηκε απο τον δημιουργό κατ εντολή Θεού.Ο δημιουργός έχτισε αυτό το σύμπαν,το διακόσμησε,και έβαλε σώματα πάνω του ώστε αυτά να δεχθούν τις ψυχές.Τα σώματα ήταν απολύτως συμβατά με τον εκάστοτε πλανήτη που τοποθετήθηκαν και οι ψυχές που αισθάνθηκαν κάματο μέσα στο πνευματικό σώμα της θεότητας αποκόπηκαν(κόλαση=αποκοπή) και εισήλθαν μέσα στα έτοιμα σώματα για την εκπλήρωση του θεικού σχεδίου.Ο δημιουργός όταν έκτισε το σύμπαν έβαλε μέσα του και τον χρόνο ο οποίος ξεκίνησε ταυτόχρονα με τον κοσμικό λόγο(το πρώτο δευτερόλεπτο της δημιουργίας),συνεχίζει να τρέχει στις μέρες μας και κάποτε θα τελειώσει.Ο χρόνος δέν αποτελεί μέρος του πνευματικού πεδίου αλλά μόνο του κτιστού μέρους της δημιουργίας.Κτιστόν=φθαρτόν, άρα και ο χρόνος ουσιαστικά δεν υπάρχει.Ο Θεός είναι αμέτοχος και δέν μπορεί να παρεμβαίνει στο κτιστό και φθαρτόν .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...