Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Τρόπος Ύπαρξης


Πολλά άγχη και καταθλίψεις δημιουργούνται εξαιτίας μιας προκαθορισμένης ιδέας που έχουμε για το που θέλουμε να φτάσουμε στη ζωή μας και δεν αφήνουμε την ζωή να κυλήσει και να μας οδηγήσει εκείνη. Όταν λοιπόν ο στόχος μας δεν εκπληρώνεται, απογοητευόμαστε. Η ζωή είναι περισσότερο βιώσιμη αν υιοθετήσουμε τη συμπεριφορά του σέρφερ : τα κύματα είναι που δείχνουν τον δρόμο, κι όχι η ιδέα μου για το που πρέπει να φτάσω. Είναι καλύτερα να ανοίγουμε το δρόμο ανάλογα με τις πέτρες που θα συναντάμε στο διάβα μας.

Μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή σαν οδηγοί του μετρό, γνωρίζοντας ακριβώς που πάμε, πως είναι η διαδρομή και που είναι η επόμενη στάση. Μπορούμε όμως να τη ζήσουμε και σαν σέρφερ, ακολουθώντας το κύμα και περιμένοντας με έκπληξη να δούμε που θα μας προσγειώσει. Προτείνω να ακολουθήσουμε τα κύματα. Θα διασκεδάσουμε πολύ περισσότερο και θα αποφύγουμε την κατάθλιψη.

Η ζωή ρέει όταν ανοίγεσαι με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι οι δυσκολίες που συναντάμε στο δρόμο μας το πρόβλημα αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Είναι υπέροχα όσα συμβαίνουν όταν ριχνόμαστε στην περιπέτεια της ζωής, στο δρόμο του ήρωα. Είναι λύτρωση να αφήσουμε το κύμα να μας παρασύρει. Οι όποιες δυσκολίες τότε μετατρέπονται σε κάτι ενδιαφέρον : Σε μια περιπέτεια προς την αυτογνωσία.



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

8 σχόλια:

ANAZHTHΣH είπε...

"Η ζωή είναι περισσότερο βιώσιμη αν υιοθετήσουμε τη συμπεριφορά του σέρφερ "
Εύστοχο φίλε, μπράβο!

kelly alamanou είπε...

Θέλει ένα πολύ χαμηλών τόνων και ταπεινό εγώ το να αφεθείς στη ροή της ζωής επίσης χρειάζεται να μη φοβάται κανείς το περίφημο ¨αύριο΅΅.

Αξίζει αυτός ο δρόμος.

LAMDA είπε...

Έχω αρκετές μέρες να επισκεφτώ το blog λόγω μεγάλων αναλειμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πολύ ωραίο το lifting.

Εγώ θα το έλεγα λίγο διαφορετικά. Είναι σαν μια παρτίδα σκάκι, όπου θα έχεις μία βασική στρατηγική (στη συγκεκριμένη περίπτωση τις βασικές αρχές για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να γνωρίσεις τον εαυτό σου προπάντως) αλλά χρειάζεται η ικανότητα αυτοσχεδιασμού στις προκλήσεις της παρτίδας (τα διάφορα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε και τις τροπές που μας δίνει η ίδια η ζωή), αλλά πάντα υπάρχει και ένας στόχος όπως το να κερδίσεις την παρτίδα (για εμάς η εύρεση του φωτός ίσως κ.α.). Βέβαια το σημαντικότερο είναι να σε υποκινεί και να σε χαροποιεί η ίδια η Παρτίδα φίλε μου, η ίδια η ΖΩΗ, αλλιώς μιζέρια καταραμένη... γιατί πάντα θα υπάρχουν χαρές και λύπες, νικηφόρες και χαμένες παρτίδες, σκοπός είναι να μαθαίνεις! ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ!

Nath είπε...

Καλησπέρα!

Οντας κάπως περίεργα αυτές τις ημέρες, με όχι και πάρα πολύ ευχάριστη διάθεση, διαβάζω την ανάρτηση ξανά και ξανά και αναθαρρώ..!

Μου υπενθυμίζει κάποιες εκπλήξεις μικρές αλλά πολύ ευχάριστες που συνέβησαν στη ζωή μου τελευταία, όταν σταμάτησα να κάνω σενάρια(αρνητικά φυσικά... για να μην ξεχνιόμαστε) για το πως θα εξελιχθεί μια κατάσταση.
Οι εκπλήξεις δεν είχαν όλες σχέση με αυτά που με απασχολούσαν και αυτό είναι πολύ ωραίο!!!
Ετσι καταλαβα και βιωματικά πια ότι αν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου μπορώ να χορέψω μαζί με τα κύματα..... αντί να υποθέτω ότι θα με καταπιούν τα μαύρα τα νερά !!!!!(....να ξαναδιαβάσω αυτό το τελευταίο που γράφω για να το εμπεδώσω καλύτερα....!!!)

Συν-σέρφερ φίλοι, όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο λιγότεροι πνίγονται....!!!!!

Φιλιά σε όλους!!!!

(ουφ! επιτέλους νιώθω καλύτερα!
Ευχαριστώ Δέλτα!!!)

delta είπε...

@ ANAZHTHΣH

Καλησπέρα Αναζήτηση. Σ’ ευχαριστώ πολύ

delta είπε...

@ kelly alamanou

Πράγματι χρειάζεται να περιορίσεις το Εγώ σου για να πειστείς ότι Ύπαρξη γνωρίζει καλύτερα από σένα και να αφεθείς σ’ αυτή.

Καλό βράδυ Κέλλυ

delta είπε...

@ LAMDA

… να σε χαροποιεί η ίδια η Παρτίδα φίλε μου, η ίδια η ΖΩΗ …

Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος φίλε μου. Και για να τον πετύχεις πρέπει να παραδοθείς στο κύμα της ζωής και να μην φέρνεις αντιστάσεις. Όλοι οι υπόλοιποι είναι θεατρικοί ρόλοι που αν το κατανοήσουμε βαθιά, θα τους παίζουμε απροσκόλλητα.

delta είπε...

@ Nath

Ναθ ακόμη γελάω με το σχόλιο σου. :-)) Να είσαι καλά.

Αν δεν αφεθείς στα κύματα να σε προσγειώσουν κατά βούληση, αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στην Ύπαρξη να σε οδηγήσει αυτή όπως ξέρει πως να συμβούν οι ευχάριστες εκπλήξεις στη ζωή σου; Στο κάτω κάτω όταν επαναλαμβάνουμε τις ίδιες συνήθειες πως περιμένουμε να δούμε διαφορετικό αποτέλεσμα ;

Τελικά τα νερά δεν είναι ποτέ μαύρα αλλά μαύρος είναι ο τρόπος που τα βλέπουμε.

Συνσέρφερ είμαστε με τον ίδιο προορισμό. Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί ας αφήσουμε τα κύματα να μας δείρουν αλύπητα !

Καλές βουτιές

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...