Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Η Λυδία πολεμά με τον καρκίνο


Πόλεμος είναι. Από τη μια μεριά το παιδί, από την άλλη η ασθένεια. Δεν είναι η έκβαση το θέμα. Είναι το παιδί, η μάχη, η ασθένεια. Και μια αγκαλιά να τα χωράει όλα αυτά.

http://lydia-tigria.blogspot.com/

Είναι αδύνατον να μη συγκλονιστείς, είναι αδύνατον να μη δακρύσεις διαβάζοντας στο blog του πατέρα της Λυδίας, τις προσπάθειες του μικρού κοριτσιού και της οικογένειας του, να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο.

Και μας κάνει να αναρωτιόμαστε …

Γίνονται θαύματα τελικά; Μπορεί ένας άνθρωπος που πάσχει από κάποια ανίατη ασθένεια, να θεραπευθεί; Ενας ασθενής π.χ. που πάσχει από μεταστατικό καρκίνο μπορεί να θεραπευθεί και επομένως να αλλάξει πορεία και να εξαφανισθεί ο καρκίνος από το σώμα του; Ενας άνθρωπος ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να θεραπευθεί και επομένως να κινείται φυσιολογικά και να εξαλειφθούν όλες οι ανατομικές καταστροφές που το νευρικό του σύστημα παρουσιάζει;

Δεν αναφέρομαι σε θαύματα, τα οποία μπορούν να πλαστογραφηθούν από ανθρώπινες ταχυδακτυλουργίες και να είναι σύμπτωση εξωτερικών και υλικών παραγόντων. Εξετάζουμε τις θεραπείες των ασθενειών, οι οποίες αναφέρονται στην Αγία Γραφή και ιδιαίτερα στο Ευαγγέλιο, την Καινή Διαθήκη, που αναφέρονται ως μια ενέργεια συνυφασμένη με τη ζωή των πιστών χριστιανών. Στο Ευαγγέλιο αναφέρεται: "Και ήλθον προς αυτόν όχλοι πολλοί, έχοντες μεθ' εαυτών χωλούς, τυφλούς, κωφούς, κουλλούς και άλλους πολλούς και έρριψαν αυτούς εις τους πόδας του Ιησού και εθεράπευσεν αυτούς". Ματθαίος ιε:30

Αργότερα και οι απόστολοι έκαναν τα ίδια θαύματα: "Συνήρχετο δε και το πλήθος των πέριξ πόλεων εις Ιερουσαλήμ, φέροντες ασθενείς και ενοχλουμένους υπό πνευμάτων ακαθάρτων, οίτινες εθεραπεύοντο άπαντες". Πράξεις ε:16

Οι θεραπείες αυτές συνεχίσθηκαν μέσα στη χριστιανική εκκλησία, όπως γράφει η εκκλησιαστική ιστορία και τα συγγράμματα διαφόρων εκκλησιαστικών συγγραφέων.

Σήμερα στην εποχή μας βλέπουμε πάλι να γίνονται θεραπείες ασθενών και πολλά αναμφισβήτητα θαύματα. Έχουμε δει ασθενείς να θεραπεύονται από καρκίνο μεταστατικό, στον οποίο η επιστήμη με όλα τα θετικά μέσα διαπίστωσε ότι Δε γίνεται τίποτε γι' αυτή τη θεραπεία του ασθενούς και ο ασθενής είχε φθάσει πλέον σε κατάσταση απελπιστική και είναι καταδικασμένος.

H επιστήμη πρόσεξε αυτά τα γεγονότα και ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις των ασθενών που πιστεύουν στο Θεό και προσεύχονται. Έκανε μελέτες και έβγαλε στατιστικές από χιλιάδες περιπτώσεις και ανακοίνωσε δύο σημαντικές αλήθειες τις οποίες ανακοίνωσε σε όλο τον κόσμο:

1) Η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο για όλες τις ασθένειες.

2) Η προσευχή πραγματικά έχει θεραπευτικές ιδιότητες και οι ασθενείς, οι οποίοι πιστεύουν και προσεύχονται, ή προσεύχονται άλλοι για λογαριασμό τους θεραπεύονται πολύ πιο εύκολα .

Η αγάπη μας είναι δεδομένη για τη μικρή Λυδία. Η προσευχή μας θα την συμπεριλαμβάνει καθημερινά.



Περαστικά ...

7 σχόλια:

Φώτης είπε...

Ενώνω την προσευχή μου μαζί σου, φίλε Δημήτρη, και τη στέλνω πάνω απ' το προσκεφάλι της μικρής νεράιδας, φιλί ευλογίας και φυλαχτό αγάπης...Ας γίνουν οι προσευχές όλων μας ασπίδα προστασίας για την ίδια και πηγή κουράγιου και δύναμης για τους αξιοθαύμαστους γονείς της. Δεν πιστεύω ότι στο σύμπαν τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα. Κάθε στιγμή είναι ανοιχτή στο πεδίο του καθαρού δυναμικού και όλοι γινόμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας. Επομένως, ίσως μπορούμε πολλά περισσότερα από ό,τι νομίζουμε ή υποψιαζόμαστε...Ας ενώσουμε τις ψυχές μας συνειδητά με το Άγιο Πνεύμα και το Φως του Χριστού, με τη Μεγάλη και Θαυματουργό Ψυχή του Παντός κι ας αγκαλιάσουμε με τη σκέψη μας την πεντάχρονη αγωνίστρια, που πολεμά στα μαρμαρένια αλώνια μ' ένα κορμάκι αδύναμο μα με μια τεράστια καρδούλα...Ίσως μαζί μπορέσουμε και κάνουμε το θαύμα, έτσι για να φανεί η δύναμη της ζωής και της αγάπης...Κλείνω με μια ευχή: σε 20-25 χρόνια να μάθουμε ότι η Λυδία παντρεύεται ή ότι έγινε μαμά!!!

delta είπε...

Είθε …αγαπητέ φίλε Φώτη.

Πάντως η μικρή και οι γονείς της είναι φωτεινό παράδειγμα και το καλύτερο μάθημα για μας τους δυστυχείς που μας καταβάλουν τα απλά καθημερινά προβλήματα.

Ίσως πρέπει πρώτα να προσευχηθούμε για τον εαυτό μας ώστε να λάβουμε από την Πηγή δύναμη, κουράγιο, έμπνευση, φώτιση, θεραπεία, ακόμη και θαύματα για μας και τους συνανθρώπους μας.

delta είπε...

Αντιγράφω από το blog της Λυδίας ...


Γράφει η Μαμά Της...

-Και Λυδία, θα χρειαστεί να βγάλουμε φωτογραφίες. Σε φωτογράφο!

-... [παγωμάρα και τεράστια μάτια ]

- Τις χρειάζομαι, ξέρεις, για να βγει το βιβλιάριο και το διαβατήριο.

-... [ένταση και μάτια έτοιμα να εκραγούν από την αγωνία]

-Λυδία;

-Φωτογραφίες;!;!

-Φωτογραφίες, ναι... Αχ, Λυδία μου [εδώ την παίρνω μια τεράστια, σφιχτή αγκαλιά]... Αχ, φωτογραφίες! Φωτογραφίες κα-νο-νι-κές!!!

-Κανονικές ["Φωτογραφίες" λέγαμε τις ακτινοβολίες για να μπορέσουμε κάπως να τις της εξευμενίσουμε];

-Σαν αυτές που σε βγάζουμε με τον μπαμπά! Χωρίς φλέβες και γιατρούς.

-Όχι φλέβα και τσιμπήματα; [τεράστιο χαμόγελο ανακούφισης]

-[Τι χαζή, τι χαζή που είμαι!] Όχι βρε από εκείνες τις φωτογραφίες...

-Όχι, βέβαια!

-Φυσικά και όχι βέβαια. Και για να δεις θα πάει πρώτα ο Γιώργος και μετά εσύ με τη Λένια.

platonas είπε...

Η θετική σκέψη μας και η προσευχή μας είναι μαζί με τη μικρή Λυδία. Όλα θα πάνε καλά

penelope είπε...

Ότι καλύτερο υπάρχει στην ψυχή μου, ας γίνει ευχή που θα συνοδεύει την μικρή Λυδία

Elena είπε...

Όλα μπορούν να θεραπευτούν, αρκεί να αφαιρεθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την ασθένεια. Οι ασθένειες δεν έρχονται από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένων λαθών, συσσωρευμένων τοξινών.

Εμένα με ενοχλεί όλος αυτός ο (υποκριτικός κάποιες φορές) συναισθηματισμός και η έλλειψη μιας σωστής κατεύθυνσης ως προς τη θεραπεία. Ταλαιπωρούν το κοριτσάκι με τα νοσοκομεία και τα δηλητήρια, και αμφιβάλλω αν έχουν δοκιμάσει κάτι εναλλακτικό. Δεν θεραπεύεις κάτι με το να δηλητηριάζεις περισσότερο τον οργανισμό... Αλλά δυστυχώς ο κόσμος πέφτει θύμα του ιατρικού κατεστημένου.

LAMDA είπε...

Η αγάπη, το χαμόγελο μας και η προσευχή μας να συντροφεύουν την μικρή Λυδία καθημερινά! Περαστικά και όλα θα πάνε καλά!

Πραγματικά συγκλονιστικά τα λόγια της μαμάς της για τις φωτογραφίες!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...