Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Powerful Global Warning Message

Όπως λέει και ο Ιπτάμενος Ολλανδός

http://sobaresapopseis.blogspot.com/2007/09/blog-post_10.html

εμείς οι άνθρωποι είμαστε το καρκίνωμα αυτού του πλανήτη ...

5 σχόλια:

LAMDA είπε...

Συγκλονιστικό το βιντεο φίλε web star και πολύ σημαντικό το θέμα που άνοιξες.

Συμπληρωματικά παραθέτω κάποια στοιχεία του WWF:

"Στο παρελθόν, το κλίμα της γης έχει πολλές φορές μεταβληθεί ως αποτέλεσμα φυσικών αιτίων. Όμως, οι αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και αυτές που προβλέπονται στο μέλλον, οφείλονται κυρίως στην ανθρώπινη συμπεριφορά: μέσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες απελευθερώνονται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα- 29 δισεκατομμύρια τόνοι το 2004 - και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θερμαίνεται ο πλανήτης.

Η αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα οδηγεί στον εγκλωβισμό υπερβολικής ποσότητας θερμότητας με συνέπεια την αύξηση του πάχους της 'κουβέρτας του θερμοκηπίου'. Αυτό προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας της γης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην αλλαγή του κλίματος.

Δεδομένα από το World Resources Institute δείχνουν ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προσθέσει στην ατμόσφαιρα 2.3 τρισεκατομμύρια τόνους CO2 τα τελευταία 200 χρόνια. Η μεγαλύτερη απόλυτη αύξηση στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα παρουσιάστηκε το 2004, όταν μόνο από την κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων προστέθηκαν στην ατμόσφαιρα πάνω από 28 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.(Πηγή: WRI, Navigating the numbers, based on data from IEA, EIA, Marland et al, and BP.)
Συνολικά, η συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί κατά 31% από το 1750, δηλαδή από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα είναι πλέον περίπου 12 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 1900, καθώς οι ανθρώπινες κοινωνίες ανά την υφήλιο καίνε αυξημένες ποσότητες γαιάνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου για την παραγωγή ενέργειας.
Σήμερα, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι η υψηλότερη που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 420.000 χρόνια.
Το 2005 μαζί με το 1998, ήταν οι πιο θερμές χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ. Ίσως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα 10 θερμότερα χρόνια που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως από το 1856 παρατηρήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια. Στοιχεία από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό δείχνουν ότι τα 11 θερμότερα χρόνια με φθίνουσα σειρά ήταν: 1998 & 2005 (μαζί), 2002 και 2003 (μαζί), 2001, 1997, 1995, 1990 και 1999 (μαζί), 1991 & 2000 (μαζί).

Το καλύτερο σενάριο ως προς την αύξηση των εκπομπών CO2 προβλέπει διπλάσιες συγκεντρώσεις αυτού του αερίου στην ατμόσφαιρα το 2100 σε σχέση με τις συγκεντρώσεις που παρατηρούνταν πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αυτός ο διπλασιασμός αναμένεται νωρίτερα, περίπου το 2045. Η τρίτη αναφορά αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την αλλαγή του κλίματος (IPCC) προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας μεταξύ 1,4°C και 5,8°C, έως το τέλος του αιώνα"

platonas είπε...

Πράγματι συγκλονιστικό το video, ιδιέταιρα σε όσους έχουν ευαισθησία στα ζώα. Καιρός είναι να αρχίζει μια πιο δυναμική εκστρατεία για το περιβάλλον.

Ευρύνοος είπε...

Ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι, οτι το κακό που γίνεται, δέν βλάπτει τον πλανήτη..
Εκείνος είναι σχεδόν "αθάνατος"..
πάντα σε σχέση με την ηλικία των ανθρώπων..

απλώς, καταστρέφουμε την δυνατότητα της Ζωής ΜΑΣ πάνω στον πλανήτη..
με λίγα λόγια αυτοκτονούμε..
εμάς και τις επόμενες γενιές..

η Γαία, θα συνεχίσει να ζεί και χωρίς εμάς..
θα κλείσει τις πληγές της, και θα μας θυμάται σαν ένα κακό και ανόητο παιδί της, που έχασε την ζωή του απο δική του απερισκεψία..

το βίντεο άκρως συγκινητικό..

καλημέρα σας..

delta είπε...

Η ιστορία έχει δείξει ότι η φύση αποκαθιστά την ισορροπία που έχει διαταραχθεί. Κι αν ο νόμος του αντιπεπονθότος ισχυεί, ο άνθρωπος πολύ σύντομα θα κληθεί να ξεπληρώσει το συλλογικό του κάρμα.

Καλημέρα σε όλη την παρέα

WEB-STAR είπε...

Δε πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος ζει ένα πάρα πολύ μικρό διάστημα στη γη και αν όλη η ύπαρξη της γης αντιστοιχούσε σε μια ώρα της ημέρας τότε η ανθρώπινη παρουσία θα ήταν 10 δεύτερα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μια ομάδα ζώων και σε τόσο σύντομο διάστημα έχει καταστρέψει τη γη. Το τραγικό είναι ότι εκτός από το να ζούμε ο ένας σε βάρος του άλλου ζούμε και καταδυναστευτικά σε όλα τα υπόλοιπα είδη του πλανήτη ακόμα και τον ίδιο τον πλανήτη γη. Γιατί.

Αυτά....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...