Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το αντιστάθμισμα


Θυμάμαι τότε που προσπαθούσα με αγωνία να κάνω επίδειξη στους φίλους μου· αγωνιζόμουν να βρω ένα τρόπο να ξεχωρίσω από τους υπόλοιπους. Επίδειξη ικανοτήτων, θάρρους, γνώσεων, χιούμορ, εξυπνάδας, ήθελα να δείξω ποιος είμαι τέλος πάντων. Ύστερα κατάλαβα τη ματαιότητα. Έτσι κι αλλιώς κανένας δεν ενδιαφερόταν πραγματικά. Όλοι προσπαθούσαν να επιδείξουν τον δικό τους εαυτό… Ησύχασα. Αποσύρθηκα στην εξοχή. Περιόρισα τις πολλές παρέες. Άρχισα να απολαμβάνω τη μοναχικότητα.


Στο μικρό μας εαυτό αρέσει πολύ να ξεχωρίζει. Του αρέσει να δείχνει μοναδικός. Γιατί άραγε; Όταν ο φίλος σου καυχιέται υπερβολικά ή “κάνει επίδειξη” καλό θα ήταν να τον ρωτήσεις:


“Τι δεν πάει καλά με σένα; Τι είναι αυτό που δεν σ' αρέσει στον εαυτό σου, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να νιώθεις ότι πρέπει να αρέσεις στους άλλους για αντιστάθμισμα;”




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

5 σχόλια:

Πέτρος είπε...

Η ελεύθερη έκφραση της ετερότητάς του είναι η μία από τις δυο βασικές ανθρωπολογικές ανάγκες.
Εκφράζοντας τη μοναδικότητά του ο άνθρωπος καλεί σε σχέση τους συνανθρώπους του. Επειδή αυτή είναι η φύση του.
Στις μέρες μας, δυστυχώς, οι προσωπικές σχέσεις έχουν αντικατασταθεί από την πρόσβαση στα δίκτυα ισχύος. Έτσι, η επικοινωνία, από δίαυλος εξυπηρέτησης ανθρώπινων σχέσεων έχει ξεπέσει σε μέσο ικανοποίησης των, όχι πάντοτε θεμιτών, συμβολικών επιδιώξεων του δικτύου εκείνου που μας δίνει το ψωμάκι που τρώμε και το οποίο, τελικά, αποδεικνύεται πολύ λιγότερο γλυκό από όσο νομίζαμε.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Ωραίο αυτό που λες

i am love είπε...

Πολύ ωραίο :)

stivio είπε...

Το παιδι που υπαρχει μεσα μας πολλες φορες θελει να δειξει την παρουσια του γι αυτο τρυπωνει στις επικοινωνιες μας.Αυτο πρεπει να
το λαμβανουμε υπ οψιν και να μη
του κλεινουμε το στομα θελοντας
να σοβαρολογουμε..

delta είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας και τα ενθαρρυντικά σας σχόλια.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Είθε ο νέος χρόνος να μας φέρει το πιο πολύτιμο δώρο.

Το Δώρο της Πνευματικής Μας Μεταμόρφωσης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...