Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ζήτω η μούντζα !


Βαριές φαίνεται να ήταν οι κουβέντες που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος εκστόμισε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά το πρόσφατο αδειάσμά του για το θέμα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα». Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ο κ. Πάγκαλος σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό τόνισε πως η μη καταδίκη όσων «μουντζώνουν» την Βουλή άρα και τους θεσμούς τροφοδοτεί ακραία σενάρια όπως αυτό της γερμανικής Bild περί πραξικοπήματος».





Κύριε μου,

Επειδή ενοχλήθηκες από τους «αγανακτισμένους» και σε πήρε ο πόνος για το «μούντζωμα» και το θεώρησες σαν προσβολή των θεσμών θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα παρακάτω:

Όταν λες ψέματα και εξαπατάς το λαό προκειμένου να αποσπάσεις την ψήφο του λέγοντάς του ότι «λεφτά υπάρχουν» και αφού εκλεγείς κυβερνήτης τους οδηγείς στην εξαθλίωση διαγουμίζοντας το εισόδημά του με φοροεπιδρομή χωρίς προηγούμενο.


Όταν καταργείς δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα γενεών και γενεών,


Όταν στερείς από τις επόμενες γενιές τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, όνειρα που έκτισαν με θυσίες των γονιών τους και δικές τους χαρίζοντας τους ένα μέλλον γεμάτο αβεβαιότητα, άγχος, απογοήτευση και ανασφάλεια.


Όταν παραλαμβάνεις ένα κράτος από ένα λαό και σε ένα χρόνο το μετατρέπεις σε εξαθλιωμένη τριτοκοσμική υποτελή επαρχία.


Όταν οι εκλεγμένοι εθνοπατέρες ψηφίζουν νόμο που τους απαλλάσσει από ευθύνες και ανεξέλεγκτα να δρουν κατά του λαού και των θεσμών παραβιάζοντας τους Νόμους με δικό τους Νόμο γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πατέντα.


Όταν οι εθνοπατέρες λεηλατούν δημόσιο χρήμα λαμβάνοντας εφάπαξ και συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται διότι δεν έχουν καταβάλλει εισφορές,


Όταν το σύμβολο της πατρίδας τη σημαία τη θεωρείς κουρελόπανο,


Όταν τον Ναό της Δημοκρατίας τη Βουλή τη μετατρέπετε σε Πύργο της Μίζας,





Το όνειρο του Γιωργάκη


Τότε η μούντζα δεν είναι προσβολή προς τους θεσμούς, είναι μάλλον προειδοποίηση που σε ανησυχεί, είναι προάσπιση των θεσμών και είναι η ελαφρύτερη και παράλληλα η περισσότερο εξευτελιστική αποδοκιμασία προς αυτούς που έχουν υποχρέωση να διαφυλάττουν στους θεσμούς και αντ’ αυτού τους εκμεταλλεύονται σε όφελός τους τόσο των ιδίων όσο και των σφουγγοκωλαρίων τους.



Και κάτι που ποτέ δεν έχετε καταλάβει. Την ψήφο δεν σας την χαρίσανε. Απλά σας την δάνεισαν προσωρινά.


Ακούσατε;; Προσωρινά!!!



Πηγή


Τόσο φάσκελο είχε να πέσει από την εποχή του Μαυρογυαλούρου


Η κοινωνία αναζητά το καινούργιο γυρίζοντας την πλάτη στο παλιό. Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα είναι πολύ πιθανό να είναι η έναρξη της εγκυμοσύνης για το καινούργιο που θα γεννηθεί. Κι αυτό το καινούργιο είναι που τρέμει η εξουσία όπως έτρεμε ο Ηρώδης να νήπια. Γι’ αυτό και έχει ξαμολήσει τα σκυλιά της για να δαγκώνουν ότι γεννιέται και την αμφισβητεί. Η εξουσία θα κάνει τα πάντα , γιατί έχει να χάσει πολλά. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως, είναι ότι η δύναμη των αγανακτισμένων προέρχεται από το γεγονός ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πλέον.





Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

9 σχόλια:

palalos είπε...

ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ...

ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΤΕ Η ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ?

ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ, Η΄ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ, ΤΟΤΕ Η ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ?

ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ?

ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ...?

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑι χρονιΑ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΩΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ...


ΤΩΡΑ , ΝΑΙ, ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ , ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...

delta είπε...

Όχι ! δεν ψήφιζαν όλοι τα κόμματα αφού η αποχή πλησίαζε το 50% (κι αυτό κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος γιατί αν αντί για λευκό ή αποχή ψηφίζαμε μικρότερα κόμματα, κανένας δε θα είχε αυτοδυναμία ώστε να ξεπουλάει την χώρα όποτε θέλει)

Ναι ! όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, ίσως γιατί ψιλοβολευτήκαμε, ίσως γιατί κοιμόμασταν όρθιοι και περισσότερο από όλα γιατί αυτούς που καταστρέψαν την χώρα, εμείς τους επιλέξαμε

Για τον Μίκη θα πω μόνο μπράβο για την αγωνιστικότητα που έχει στα 86 του χρόνια. Όσα είπε χθες με βρίσκουν σύμφωνο. Τα υπόλοιπα ας τα κρίνει η ιστορία, εγώ δεν είμαι ικανός.

Επίσης δεν νομίζω ότι όλοι οι σημερινοί αγανακτισμένοι ήταν βολεμένοι του χθες. Και τέλος πάντων το να κοιτάμε συνέχεια το χθες και να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας χάνοντας το σήμερα σε τι τελικά θα βοηθήσει; Αυτή η διχόνοια και η φαγωμάρα μόνο ζημιά προκάλεσαν στους Έλληνες τόσα χρόνια. Θα την συνεχίσουμε; Δεν υπάρχουν παλιοί και καινούργιοι αγανακτισμένοι τώρα πια. Μόνον αγανακτισμένοι.

palalos είπε...

αυτο ακριβως λενε και οι κοινοβουλευτικοι...δεν εχει σημασια ποιος τα εφαγε και πως, σημασια εχει πως θα σωθουμε τωρα...καμια σοβαρη και λογικη προταση θα εχει ακουστει απο κανεναν..το να λεμε ολοι οχι σε αυτο και οχι σε εκεινο δεν αλλαζει την κατασταση..εχει κανεις να προτεινει κατι βασικο, ρεαλιστικο και λογικο?

εχει μεγαλη σημασια το παρελθον, πολυ μεγαλη, αν φιλτατε εισαι υπερ της εθνικης συμφιλιωσης τοτε αυτα που γινονται με αυτα που λες δεν συμβαδιζουν...

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Δημήτρη μου εχάθημεν φίλε!
Επί του θέματος των αγανακτισμένων, έχω κάποιους φόβους.
Ο μεγαλύτερος αυτών είναι αυτός που προκαλείτε από την αδυναμία μου να διακρίνω στα αιτήματα και τα ψηφίσματα όσων διαμαρτύρονται,την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία μας όχι μόνο σε θεσμούς αλλά και σε συμπεριφορές.
Δηλαδή δεν βλέπω καμία αυτοκριτική για τον τρόπο που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, Παρά μόνο την επίρριψη ευθυνών στους πολιτικούς.
Φοβάμαι πως ακόμη και αν καταφέρουμε να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό δεν θα πετύχουμε τίποτα αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορές και τρόπο ζωής.
Με λίγα λόγια πρέπει να δ ο υ λ έ ψ ο υ μ ε.
Την αγάπη μου φίλε και να ορίσουμε συνάντηση σιγά - σιγά.

Margo είπε...

Οι πολιτικοί έδωσαν το δικαίωμα του ρουσφετιού γιατί τους βόλευε και διατηρούσαν στο χάος όλο τον δημόσιο τομέα. Είναι υπεύθυνοι και θα έπρεπε ένας, έστω ένας, να παραδεχθεί το μερίδιο ευθύνης του. Κανείς γενναίος όμως, κανείς έστω την ύστατη ώρα ειλικρινής.
Πρέπει να πάμε μπροστά, όχι όμως με τον τρόπο που λειτουργούσαμε μέχρι τώρα.. μου είναι αδιανόητο να συνεχίσομε είτε οι πολίτες είτε οι πολιτικοί, με τον τρόπο που ξέραμε.
Αν μπορέσουμε στ΄αλήθεια να ενωθούμε, όσο διαφορετικά κι αν βλέπουμε τα πράγματα, τότε θα τα καταφέρουμε.

Καλό μήνα να έχουμε

delta είπε...

@ palalos

Σεβαστή η άποψη σας φίλε μου.

Συμφωνώ ότι το να λέμε όχι σε όλα και σε όλους δεν οδηγεί πουθενά.

Βλέπω στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων (τουλάχιστον στην πόλη μου) οικοδόμους που δούλευαν όλη τη μέρα στο γιαπί και τώρα είναι άνεργοι, βλέπω ηλικιωμένους συνταξιούχους που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους πια, βλέπω παιδιά και φοιτητές που τους έχουμε στερήσει το μέλλον τους. Δεν μπορώ να τους καταλογίσω καμιά ευθύνη για ότι έγινε μέχρι τώρα. Και θα είμαι μαζί τους όπως μπορώ.

delta είπε...

@ epikuros

Συμφωνώ σε όλα όσα λες Βαγγέλη μου. Πρώτα και πάνω από όλα Αυτοκριτική χρειάζεται. Δικό μου είναι το λάθος. Όλοι μας λίγο πολύ την ξέραμε την κατάσταση και βλέπαμε που οδηγούσε. Οι περισσότεροι από μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καταδεικνύαμε τα λάθη των συμπεριφορών μας μέσα από τα blog μας. Πρέπει να καταλάβει καλά ότι το κύριο λάθος της κοινωνίας στην οποία ζω είναι η δική μου συμπεριφορά. Η κίνηση των αγανακτισμένων (που ξεκίνησε από το διαδίκτυο) είναι το πρώτο βήμα. Περάσαμε από τον ύπνο και την αδράνεια στην κινητοποίηση. Πρέπει να ακολουθήσουν πολλά βήματα ακόμη.

(Άντε να κινητοποιηθούμε κι εμείς σιγά σιγά… για Μακρυνίτσα Νο2)

delta είπε...

@ Margo

Καλό μήνα Μαρία μου

Να ενωθούμε, όσο διαφορετικά κι αν βλέπουμε τα πράγματα, έστω και την ύστατη ώρα, είναι το μήνυμα. Να συνειδητοποιήσουμε τα σφάλματά μας. Λίγο να αλλάξουμε εμείς την συμπεριφορά μας συλλογικά, πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Καλά να είσαι

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑΔΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΙΓΚΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥς ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...