Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Η κόρη του Μάνου Λοϊζου ζητά από το ΠΑΣΟΚ να μην χρησιμοποιεί το «Καλημέρα ήλιε»


Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚΚυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ


Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το “Καλημέρα Ήλιε” στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις.Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.


Το κείμενο έστειλε η Ελένη ΜορφοπούλουΣυνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

1 σχόλιο:

Margo είπε...

Δεν ξέρω αν θα εισακουστεί το αίτημά της, δεν ξέρω καν αν έχει μείνει έστω και λίγη τσίπα επάνω τους ώστε την ύστατη ώρα να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους, γιατί δεν μπορεί, κάπου μέσα στα κατάβαθα της ψυχής τους θα υπάρχει και κάτι ανθρώπινο... σίγουρα όμως ο λόγος της μπορεί να γίνει το νέο τραγούδι για τον "σύγχρονο" αγώνα του Έλληνα πολίτη. "Ο ήλιος είναι δικός μας και δεν θα μας τον πάρει κανείς!"

υ.γ. μέσα από τις ραγδαίες αλλαγές των ζωών μας αυτό που μου λείπει περισσότερο, είναι ο τρόπος που μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε τόσοι άνθρωποι μέσα από αυτή τη ζεστή γωνιά. Εύχομαι να βγούμε σώοι από όλο αυτό και να έρθει πάλι η στιγμή που θα αναζητήσουμε την αληθινή ανθρώπινη επαφή.

Να σαι καλά Δημήτρη..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...