Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Άν δεν πεθάνετε δεν θα ζήσετε - Ιησούς


Σε όλους τους ναούς της Μύησης του παρελθόντος, και πολύ πριν από τον Ιησού, οι Ιεροφάντες αποκάλυπταν στους μαθητές τους πώς να αναστηθούν για να μπουν στην τάξη των αθανάτων. Την Ανάσταση οι Μύστες τη μελέτησαν πρώτα στη φύση που πάντα υπήρξε ο οδηγός τους.

Παρατηρούσαν τη φύση και, μέσα από τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα π.χ. ή του σπόρου που πρέπει να πεθάνει για να καρποφορήσει, καταλάβαιναν τα μαθήματά της.

Ο Ιησούς είπε: ''Άν δεν πεθάνετε δεν θα ζήσετε''. Η ιδέα της Ανάστασης είναι υποχρεωτικά ενωμένη με αυτή του θανάτου, της αποσύνθεσης. Όσο ο σπόρος δεν πεθαίνει, αντιστέκεται στην εκδήλωση αυτής της δύναμης της Ζωής που είναι χωμένη μέσα του.

Στον άνθρωπο είναι η κατώτερη φύση που πρέπει να πεθάνει για να αφήσει τη θέση στο πνεύμα, σ΄αυτή τη θεϊκή αρχή που βρίσκει τότε τη δυνατότητα να ελευθερωθεί για να δράσει και να αλλάξει τα πάντα.

Το μυστικό της Ανάστασης είναι εδώ μπροστά μας, μέσα στη φύση, και περιμένει να το καταλάβουμε, να αποφασίσουμε να πεθάνουμε συνειδητά για να βγει από μέσα μας ένας καινούργιος άνθρωπος. Πολύ λίγοι, ακόμα και ανάμεσα στους Μύστες, πέτυχαν να αναστηθούν για να γίνουν αθάνατοι, γιατί δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να θανατώσεις την κατώτερη φύση που είναι εξαιρετικά επιδέξια, πονηρή, και που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να μας βάλει στο δικό της δρόμο. Για να γλυτώσετε από αυτή, χρειάζεται μεγάλη ικανότητα διάκρισης, μια αμετάβλητη αγάπη και μια δυνατή θέληση.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Πηγή




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

6 σχόλια:

Margo είπε...

Σπουδαία τα μηνύματα αυτών των ημερών με αποκορύφωση τον θάνατο και την ανάσταση. Ο συμβολισμός αλλά και ο παραλληλισμός με τη φύση όπου συμβαίνει έτσι κι αλλιώς η αναγέννηση μετά από το θάνατο μας κάνει να δούμε αλλιώς τη ζωή. Πόσα θαύματα συμβαίνουν γύρω μας και μας διαφεύγουν, όπως και όσα θα μπορούσαν να συμβούν μέσα μας.

Ευχές για καλή Ανάσταση Δημήτρη μου σε σένα και σε όλους τους φίλους αυτής της αγαπημένης γωνιάς.
Να στε όλοι καλά!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Δημήτρη! και σε όλα τα παιδιά εύχομαι,υγεία και Ανάσταση από καρδιάς!!
ΦΙΛΙΑ σε όλους!!

Γιάννης Αυγουστάτος είπε...

Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Γολγοθά, λέει ο Καζαντζάκης. Η Ανάσταση είναι ο στόχος κι ο Γολγοθάς το μέσον, η διαδρομή, η διαδικασία.
Εμείς όμως που βρισκόμαστε; Τι σκεφτόμαστε και ποιος είναι ο στόχος και ο σκοπός μας; Έχουμε σαν στόχο και απώτερο σκοπό την Ανάσταση ή βλέπουμε μόνο τον καθημερινό Γολγοθά μας και μένουμε προσκολλημένοι στη βιοτική μέριμνα; Τα εξωτερικά εμπόδια τις περισσότερες φορές γίνονται η εμμονή και ο στόχος της ζωής μας και ξεχνάμε το Φως στο βάθος της διαδρομής. Ξεχνάμε το τι μας περιμένει στο τέρμα του δρόμου και εστιαζόμαστε στην μάχη με τις δυσκολίες που συναντάμε στον δρόμο μας. Το βέβαιο είναι ότι της πνευματικής μας Ανάστασης προηγείται πάντα η σταύρωση και η θανάτωση του πεπερασμένου εαυτού. Δυστυχώς χάσαμε την πραγματικότητα και δημιουργήσαμε ένα νέο κόσμο, μια νέα «πραγματικότητα», η οποία στέκει πολλή μακριά από την αλήθεια.
Ο εσωτερικευμένος κοινωνικό-βιολογικός νους είναι γεμάτος βία, απληστία, θυμό, πάθη, σύγκρουση. Όσο περισσότερο πολεμάμε κι όσο περισσότερο πετυχαίνουμε, τόσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από τον ίδιο τον Εαυτό μας, επειδή έχουμε ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, ολοένα και περισσότερη ανησυχία. Ο θάνατος του εγωικού νου, με τις φιλοδοξίες, τις μικροπρέπειες , τα άγχη και τις φοβίες του, θα είναι η δική μας αναγέννηση, η αρχή της αληθινής ζωής.
Πρέπει να καλοδεχόμαστε και να γιορτάζουμε το θάνατο του ψευδαισθησιακού νου, επειδή τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και ευδαιμονία!
Χρειάζεται λοιπόν να επαναπροσδιορίσουμε την δική μας Ανάσταση, τον δικό μας απώτερο στόχο και φυσικά την δική μας πορεία στη ζωή και τον λόγο ύπαρξής της. Η ευκαιρία είναι μπροστά μας κάθε χρόνο μέσα στη συμβολική επανάληψη των Παθών, αλλά εμείς έχουμε αλλού στραμμένη την προσοχή μας, για να πάρουμε το μήνυμα…..

delta είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους! Εύχομαι υγεία, χαρά κι αγάπη να πλημμυρίζουν τις οικογένειές μας. Εύχομαι να ανακαλύψουμε το χαμένο νόημα της ύπαρξής μας και να ξαναερωτευτούμε τη ζωή μας που τόσο πολύ τη μαυρίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Να είστε καλά

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Το να πεθάνει κανείς σημαίνει να συγχωνευτεί μέσα στο άπειρο για να παραχωρήσει τη θέση στο Θεό ώστε να είναι Αυτός που θα έρθει να βασιλέψει μέσα του.

Όσο δεν θα θέλετε να παραχωρήσετε τη θέση μέσα σας σ΄ένα ανώτερο ον, ούτε καν στον Κύριο, θα μένετε τρωτός, τεμπέλης, φοβιτσιάρης, δυστυχισμένος.

Δεν υπάρχει θρησκεία πιο υψηλή από τη Θυσία:

δηλαδή να δεχθείτε να πεθάνετε για να ζήσετε, για να είστε ζωντανός από μιά άλλη ζωή, όχι από τη δική σας, για να είστε ζωντανός από τη ζωή του Θεού.

Θέλατε να εξαφανιστείτε και όχι μόνο δεν εξαφανίζεστε, αλλά γίνεστε πιο μεγάλος και από πριν.

Αυτό είναι ο πραγματικός ηρωϊσμός.

Οι πραγματικοί ήρωες είναι αυτοί που δεν φοβούνται να εξαφανιστούν για να αντικατασταθούν από τη Θεότητα.

Πρέπει να πεθάνει κανείς για να αποκτήσει την αληθινή Ζωή, κι εκείνος που θέλει να ζήσει αρχίζει ήδη να πεθαίνει.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Ο καθένας έχει μέσα του ένα Θεό, νεκρό, ν' αναστήσει.

Είναι δυσκολο να το δεχτει αυτό καποιος, που δεν δέχεται καν την ύπαρξη Αυτού.

Είναι θεμα επιγνωσης, κατανοησης, αποδοχης, είναι θεμα συνειδητοτητας εν τέλει.

Οταν στέκεσαι όρθιος, χωρίς να γνωρίζεις τι σε στηρίζει όρθιο, είναι ζήτημα χρόνου να λυγίσουν τα γόνατα για να το καταλάβεις…

Χριστος Ανεστη! Χρονια πολλα γαληνια και χαρουμενα σε ολους τους συνοδοιπορους του Ξανθη Φιλοσοφειν!

Η Ευλογία της Χριστικης Ενεργειας και το Φως διάχυτα παντού. Όλες οι ευλογίες μαζί μας. Προθεση για μια διαρκή Αναστάσιμη Χαρά!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...