Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τι είναι η Aλήθεια τελικά ;


Είναι το υπόλοιπο της οράσεως που δικαιούμαστε αλλά μας το στερήσανε. Είναι το υπόλοιπο των δυνατοτήτων μας σε όλα τα επίπεδα που δε μπορούμε να προσεγγίσουμε. Είναι η κατάσταση ύπαρξης πέρα από τη θλίψη, τη μιζέρια, το άγχος, τον φόβο, την αγωνία, την ανασφάλεια. Είναι αυτή η βαθιά αίσθηση της θείας ευδαιμονίας που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι αυτή η δίψα του ανθρώπου να θυμηθεί, να υπερβεί την λήθη του και να φτάσει στον προορισμό του.




Αλήθεια είναι το χτυποκάρδι του σύμπαντος. Είναι η Αγάπη. Είναι η εσωτερική χαρά που κάνει κάθε στιγμή να μοιάζει καινούργια. Η ευδαιμονία που νιώθουμε όταν επιστρέφουμε στο πραγματικό μας σπίτι. Είναι το άναρχο γέλιο των αφυπνισμένων όλων των εποχών που αντηχεί μέσα σε κάθε διάσταση, μέσα σε κάθε σύμπαν. Είναι η μουσική που ηχεί στο είναι μας όταν εναρμονιζόμαστε με το θεϊκό κομμάτι μας.




Συντονίσου μ’ αυτό το γέλιο και άρχισε να γελάς κι εσύ. Κλείσε τα μάτια και άκουσε την μελωδία της αιωνιότητας μέσα σου. Άκουσε και θυμήσου ! Απλώς ησύχασε για λίγο κι αφουγκράσου αυτή την άχρονη φωνή που μάταια προσπαθεί να σου μιλήσει χρόνια τώρα. Άκουσε επιτέλους αυτή τη φωνή. Γίνε ένα μ’ αυτήν και χόρεψε μαζί της. Εξαφανίσου μέσα στο άπειρο και γλέντησε την ανυπαρξία σου. Κι όταν ανοίξεις τα μάτια, συνέχισε να γελάς ή κλάψε… Γιατί τώρα ξέρεις πια. Τώρα έχεις καταλάβει. Γύρισες για λίγο στο σπίτι και είδες… Η Αλήθεια είσαι εσύ. Εσύ είσαι η Αλήθεια.





Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα.

Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου.



Θέλω μια στιγμή, προτού με συντρίψουν, ν΄ ανοίξω τα μάτια μου και να τις δω.

Αλλο σκοπό δε δίνω στη ζωή μου.

Νίκος Καζαντζάκης



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

2 σχόλια:

kranioUtopia είπε...

Αχ, αυτή η αλήθεια...
που ενώ μας χαϊδεύει
εμείς διαλαλούμε πως μας πονά...

Ελένη Του είπε...

Φίλοι μου,
έχει λεχθεί ότι
η απόλυτη Αλήθεια,είναι αυτό που δεν αλλάζει,δεν αυξομοιώνεται που σημαίνει ότι είναι σταθερό, διαρκές
έτσι δεν είναι; Η απόλυτη Αλήθεια είναι το Απόλυτο Θείο.
Η σχετική αλήθεια στον σχετικό κόσμο,ως πράξη ,είναι ηθική,δικαιοσύνη,μοίρασμα.Είναι συνέπεια στις σκέψεις, στα λόγια και στις πράξεις.Οταν συντρέχουν αυτά τατρία,όταν αυτά είναι σε αντιστοιχία, τότε η αλήθεια είναι αρμονία αγάπη χαρά .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...