Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κάνε χώρο για το καινούργιο


Δημιούργησε χώρο για το καινούργιο. Καθάρισε το ψυγείο σου, πέταξε όλα εκείνα τα μικρά υπόλοιπα που είναι τυλιγμένα σε ασημόχαρτα. Καθάρισε τα ντουλάπια σου και ξεφορτώσου όλα εκείνα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει για έξι ολόκληρους μήνες. Αν δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και ένα χρόνο πέταξε τα αποφασιστικά έξω από το σπίτι ή πούλησέ τα, αντάλλαξέ τα, χάρισέ τα ή κάψε τα.




Τα παραγεμισμένα ντουλάπια σημαίνουν ακατάστατο μυαλό. Καθώς θα τα καθαρίζεις, πες στον εαυτό σου: “Καθαρίζω τώρα τα ντουλάπια του μυαλού μου”. Το Σύμπαν αγαπά τις συμβολικές πράξεις.




Αλλάζουμε αργά ή γρήγορα είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι και μαζί με μας αλλάζει κι ο κόσμος. Ας ξεφορτωθούμε μαζί με τα άχρηστα αντικείμενα και κάθε άχρηστη πεποίθηση που συσσωρεύσαμε στην πορεία του χρόνου και μας κρατάει πίσω. Ας διευρύνουμε τις αντιλήψεις μας. Ας κάνουμε χώρο για το καινούργιο για να επιταχύνουμε την αλλαγή.



Στάχτη γίνανε τα πάντα
Κάηκε το παρελθόν μου
Όλη μου η περιουσία
Στην καρδιά και στο μυαλό μου.

Τη ζωή μου μηδενίζω,
Πάει να πει πως ξαναρχίζω,
Τη ζωή μου μηδενίζω,
Πίσω δεν ξαναγυρίζω...


“Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο”

Μαχάτμα Γκάντι



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

3 σχόλια:

kelly alamanou είπε...

Ωραία ανάρτηση!
Οταν αποδεσμευτούμε από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, εκείνην που θέλουμε οι άλλοι να έχουν για εμάς,¨οταν αποδεσμευτούμε από την ανάγκη μας να ορίζουμε αυτό που είμαστε μέσα από τις κάθε λογής συναισθηματικές,κοινωνικές,επαγγεματικές κλπ.. εξαρτήσεις,τότε θαρρείς και φωτίζεται ο ορίζοντας....
και η ζωή συνανατά το καινούργιο.

Love and peace καλέ μου Δημήτρη.

Iptamenos Ollandos είπε...

Την καλησπέρα μου μ' ένα ποιηματάκι του Hafiz:

Μηδέν
Εκεί αρχίζει το γλέντι.

Έχει πολύ μέτρημα
Οπουδήποτε αλλού!

delta είπε...

@ kelly alamanou, Iptamenos Ollandos

Όταν αποδεσμευτούμε από την ανάγκη μας να ορίζουμε αυτό που είμαστε μέσα από τις κάθε λογής εξαρτήσεις μας, όπως λέει η Κέλλυ, όταν ξεφορτωθούμε από πάνω μας κάθε επίκτητο βάρος, τότε αγγίζουμε το μηδέν που αναφέρει ο φίλος Ιπτάμενος και αρχίζει το γλέντι που περιγράφει ο Χαφίζ. Αλλιώς θα μετράμε και δε θα τελειώνουμε.

Καλημέρα Κέλλυ
Αυτή η μαγεία του ποιητικού λόγου Ιπτάμενε. Πανέμορφο!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...