Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γιατί να επιλέξουμε τη δυστυχία ;


Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη δυστυχία με το να σκέφτονται ως εξής:

«Είναι άσχημη μέρα σήμερα. Όλα πάνε στραβά»

«Δεν πρόκειται να τα καταφέρω»

«Είναι όλοι εναντίον μου»

«Οι δουλειές δεν πάνε καλά και όλο και χειροτερεύουν»

«Ποτέ δεν έχω τύχη»

«Αυτός μπορεί, εγώ δεν μπορώ»

Αν παίρνουμε αυτή τη θέση όταν ξεκινούμε τη μέρα μας τότε σίγουρα θα γίνουμε πόλος έλξης όλων των αρνητικών καταστάσεων και θα είμαστε δυστυχισμένοι.

.

.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε, καθορίζεται από αυτό που γίνεται στη σκέψη μας. Ο Μάρκος Αυρήλιος, ο μεγάλος Ρωμαίος στωικός φιλόσοφος είπε: Η ζωή ενός ανθρώπου είναι κατασκεύασμα των σκέψεων του. Ο Έμερσον, εξέχων Αμερικανός φιλόσοφος είπε: «Κάθε άνθρωπος είναι αυτό που ο ίδιος σκέφτεται όλη μέρα». Οι σκέψεις που συνήθως κυριαρχούν στο μυαλό μας τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.

Ας βεβαιωθούμε ότι δεν συνηθίζουμε να κάνουμε αρνητικές σκέψεις, σκέψεις ηττοπάθειας, μίσους ή σκέψεις που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα. Ας θυμίζουμε πάντα στον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμιά εμπειρία που να βρίσκεται έξω από την νοοτροπία μας.

Για σήμερα λοιπόν επιλέγω να είμαι ευτυχισμένος όλη την ημέρα. Για να δούμε…




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...


21 σχόλια:

Φώτης είπε...

Καλημέρα, άρχοντα της Ξάνθης!

Έρχομαι να ενώσω την χαρούμενη φωνή μου και την αισιοδοξία μου με σένα!
Δε μιλάω εκ του ασφαλούς, δεν πηγαίνουν όλα υπέροχα στη ζωή μου.
Νιώθω κι εγώ την ίδια πίεση, το ίδιο άγχος, την ανασφάλεια για το μέλλον και το γενικότερο αρνητικό κλίμα που μας περιβάλλει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όμως αρνούμαι να αφήσω τον εαυτό μου να παγιδευτεί στη μιζέρια και να συμμετάσχει στα αμέτρητα πάρτυ αυτολύπησης που διοργανώνονται σε κάθε γωνιά του κόσμου…
Ακόμα μπορώ και ξυπνάω το πρωί τραγουδώντας και το τραγούδι μου δε μπορεί να μου το κλέψει ΚΑΝΕΝΑΣ!
Και επιλέγω κάθε μέρα τα γιορτινά ενδύματα που θέλω να φοράει η ψυχή μου, την ώρα που αφήνει να ακουστούν οι υμνητικές μελωδίες που στριμώχνονται στην καρδιά και στα χείλη μου…

Ποιητικός οίστρος, θα πει κανείς και φλυαρίες ενός αμετανόητα ρομαντικού ονειροπόλου…

Όσο για την αβεβαιότητα στα επαγγελματικά, οικονομικά, προσωπικά, κοινωνικά ή άλλα θέματα, μου δίνουν δύναμη δυο φράσεις, που ταξιδεύουν αιώνες τώρα μέσα απ’ τις σήραγγες του χρόνου και φέρνουν στ’ αυτιά μου τη ζεστή και γλυκιά φωνή ενός ρεαλιστή, που τον νόμισαν κι αυτόν “αιθεροβάμονα” και “ονειροπαρμένο” και γι’ αυτό τον σταυρώσανε:…

« Δια τούτο λέγω υμίν, μη μεριμνάτε τη ψυχή υμών τι φάγητε και τι πίητε, μηδέ τω σώματι υμών τι ενδύσησθε…οίδε γαρ ο πατήρ υμών ο ουράνιος ότι χρήζητε τούτων απάντων. Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και τάυτα πάντα προστεθήσεται υμίν. Μη ουν μεριμνήσητε την αύριον. Η γαρ αύριον μεριμνήσει τα εαυτής…»
( Η επί του Όρους ομιλία, Ματθ. , στ’ 25, 32-34 )

Καλή σου μέρα, αδελφέ και φιλιά στην οικογένειά σου!

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Για πες Δελτα
πώς πήγε η Επιλογή?
καλησπέρα!

i am love είπε...

όντως, περιμένουμε αποτελέσματα! σίγουρα θα είναι πολύ θετικά ;)!!!

Margo είπε...

Καλά κάνεις και το υπενθυμίζεις Δημήτρη γιατί όλο ξεφεύγω..
Για να δούμε λοιπόν, ας ξεκινήσω με όμορφα όνειρα για απόψε:)

Καλό ξημέρωμα!!!

delta είπε...

@ Fotis, Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, i am love, Margo

Καλημέρα συνοδοιπόρε της Πάτρας και ευχαριστώ για τα υπέροχο, ποιητικό σου σχόλιο που σε όλους μας δίνει δύναμη. Ιδιαίτερα για το τόσο σοφό απόσπασμα του Ιησού από την επί του όρους ομιλία του.

Αν αναρωτιόμαστε τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει η επιλογή μας Πεταλούδα μου αυτό σημαίνει ότι υποσυνείδητα δεν πιστεύουμε ότι η ευτυχία είναι επιλογή μας. Ή τουλάχιστον αμφιβάλλουμε ακόμη γι’ αυτό. Κι όμως είναι ! Και από τη στιγμή που θα την επιλέξουμε τα αποτελέσματα σίγουρα θα είναι θετικά όπως είπε η «i am love». Βέβαια η αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και η επιλογή της ευτυχίας δεν είναι τόσο απλή. Προχθές, Margo μου (:-), κοιμήθηκα νωρίς, για να επιτρέψω στο σώμα και τον νου μου να ξεκουραστεί. Ξύπνησα πριν τις 6:00 το πρωί και έκανα πρωινό διαλογισμό. Οραματίστηκα μια τέλεια μέρα που τίποτε δεν θα μπορούσε να την καταστρέψει. Έκανα συγκεκριμένες σκέψεις. Είπα στον εαυτό μου : «Η θεία τάξη αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής μου σήμερα. Τα πάντα δουλεύουν συντονισμένα για το καλό μου σήμερα. Είναι μια καινούργια και υπέροχη μέρα για μένα. Δε θα υπάρξει άλλη μέρα σαν τη σημερινή. Βρίσκομαι κάτω από τη θεία καθοδήγηση σ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και οτιδήποτε κάνω πάει καλά. Η θεία αγάπη με περιβάλλει, με τυλίγει και προχωρώ γαλήνια και ειρηνικά. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΜΑΓΝΗΤΗΣ και έλκω προς εμένα όλα όσα μου εξασφαλίζουν την ευημερία και την ευτυχία. Θα έχω μεγάλη επιτυχία σε όσα επιχειρήσω να κάνω σήμερα. Σίγουρα θα είμαι ευτυχισμένος όλη την ημέρα.»

Κατά τη διάρκεια της ημέρας παρατηρούσα τις σκέψεις μου και κάθε φορά που η προσοχή μου απομακρυνόταν από το καλό και το εποικοδομητικό, μόλις το αντιλαμβανόμουν την επανέφερα και πάλι στις παραπάνω σκέψεις.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε κάθε μέρα σας με αυτό τον τρόπο και ίσως να νιώσετε κάποιες στιγμές της ημέρας σας να ακτινοβολείτε χωρίς λόγο από χαρά. Αξίζει πάντως μια δοκιμή.

Μια χαρούμενη, ευτυχισμένη μέρα να έχουμε όλοι μας!

delta είπε...

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω ακούστηκαν λίγο αυταρχικά ή δογματικά αλλά δεν υπήρχε τίποτε άλλο στο σχόλιο αυτό εκτός από αγάπη για τους συνοδοιπόρους. Το δάκρυ πολλές φορές είναι απαραίτητο γιατί απομακρύνει από το μάτι μας το ξένο αντικείμενο. Άλλες φορές πάλι απομακρύνει από την ψυχή μας αυτό που την πονάει, αυτό που την εμποδίζει να βιώσει την αληθινή της φύση. Είμαι πεπεισμένος ότι το «δράμα» της ζωής μας, εμείς το επιλέγουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι το «δράμα» της ζωής μας είναι τέλειο. Για την σημερινή μέρα λοιπόν επιλέγω το γέλιο…

το μολύβι είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

http://www.youtube.com/watch?v=1aFTuH1lwjM&feature=related

delta είπε...

@ το μολύβι

καλημέρα χαρούμενο μολυβάκι!!!

http://www.youtube.com/watch?v=SXhewMY-whE&feature=related

i am love είπε...

Χιλιάδες υπέροχες καλημέρες πλημμυρισμένες στα πολύχρωμα μελωδικά ουράνιο τόξα λοιπόν :)))!!!

delta είπε...

@ i am love

Πήρα μεγάλη δύναμη από τις ευχές όλων σας καλή μου και η μέρα μου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και γαλήνια. Εύχομαι το ίδιο να βιώνεις κι εσύ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Συνοδοιπόροι μου,
ευχαριστώ για το υλικό.
Δημήτρη μου, πολύτιμη η παρότρυνσή σου.
Ευχαριστώ πολύ.
Και το μολύβι για την πρότασή του.
Να πω με την ευκαιρία, πως η εκπομπή από αύριο αρχίζοντας και κάθε Πέμπτη 20.00 με 22.00.
Φιλιά πολλά.

Imizael είπε...

Toσο απλο κι ομως τοσο αληθινο. Δυστυχως οι ανθρωποι που δυστυχουν με αυτο τον τροπο, εχουν τετοια ψυχολογια, ωστε δεν μπορουν να το κατανοησουν...

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Καλημέρα Δημήτρη!Γιατί επιλέγουμε τη δυστυχία;
Γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας και οδηγούμε και επιλέγουμε εμείς τη ζωή μας,γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πάρουμε την ευθύνη και για τα λάθη μας.
Γιατί μας βολεύει για να μην κάνουμε αλλαγές και μας δημιουργεί μια ψεύτικη ασφάλεια.
Πολλές φορές το παλιό,το γνώριμο κι ας είναι νοσηρό μας δημιουργεί αυτή τη ψευδαίσθηση της ασφάλειας.
Έχουμε το ενδιαφέρον τον άλλων αλλά τον οίκτο και όχι την αγάπη,μέσα από την αδυναμία μας ζητιανευούμε για προσοχή,για συναισθήματα,για αγάπη.
Η δυστυχία είναι το άλλοθι για να μην κάνουμε πράγματα.
Ο φόβος για τη ζωή και την αγάπη,όλα αυτός τα κάνει!

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

Το "Ξάνθη φιλοσοφείν" συμβάλει στο ευτυχείν!..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Δημήτρη!!
Εμείς οι ίδιοι επιβαρύνουμε ή ελαφρυνουμε καταστάσεις,ανάλογα με την συναισθηματική φόρτιση που διοχετεύουμε μέσα μας ή εκπέμπουμε προς τα έξω..
Καλό ξημέρωμα!!!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

http://poetry-of-silena.blogspot.com/
Εδώ η συμμετοχή της υπέροχης ανάρτησής σου, καθώς και το πολύ επιτυχημένο σχόλιο της Ελπίδας.
Φιλιά πολλά.
Ευχαριστώ Δημήτρη μου.

delta είπε...

@ epikuros

Γειά σου Βαγγέλη μου. Χαίρομαι που κατάφερες και άλλαξες την μέρα της εκπομπής γιατί το Σάββατο ήταν δύσκολο να την ακούσουμε

delta είπε...

@ Nefeli

Πράγματι είναι απλό. Ένα κλικ χρειάζεται για να αντιληφθούμε πόσο μεγάλη ζημιά κάνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό με τις μίζερες και περιοριστικές επαναλαμβανόμενες σκέψεις μας.

delta είπε...

@ Με τα φτερά της ψυχής

Ειρήνη μου έχεις δίκιο σε όλα όσα λες. Προτιμούμε την ασφάλεια της δυστυχίας μας από την παραμικρή αλλαγή στον εαυτό μας ακόμα και στις σκέψεις μας. Όσο για την αγάπη, αυτή κι αν είναι επικίνδυνη. Θα καταλύσει ολοκληρωτικά τον εγωισμό μας. Ο άνθρωπος που αγαπάει αληθινά δεν έχει εγώ…

delta είπε...

@ Ιωάννα Λουλάκη

Μακάρι βρε Ιωάννα να ήταν αλήθεια αυτό και να μπορούσε να συμβάλει έστω και λίγο

delta είπε...

@ ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το σύμπαν απλώς μας επιστρέφει το σήμα που εκπέμπουμε Πέλα μου. Πάλι ξημερώθηκες εσύ καλή μου; Τι ξενυχτισμένο σήμα θα εκπέμπεις αύριο παιδί μου;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...