Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

The G spot

Κάθε άνθρωπος έχει το πνεύμα του Θεού μέσα του και μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του. Μπορεί να βρει απάντηση σε όλα του τα ζητήματα και λύση σε όλα τα προβλήματά του. Η φωνή αυτή έρχεται με την προσευχή, τον διαλογισμό, την απόλυτη σιωπή.

Η φωνή αυτή έρχεται σε ορισμένη συχνότητα, κατά παρόμοιο τρόπο που βρίσκουμε τις συχνότητες στο ραδιόφωνο. Για να συντονιστεί ο νους του ανθρώπου σε αυτές τις συχνότητες και να λάβει τα μηνύματα που φέρνουν πρέπει να ανεβάσει τις δονήσεις της ψυχής του, έτσι ώστε να συντονιστεί με τις δονήσεις του θείου που υπάρχει μέσα του.

Νευρολόγοι από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 1997 ανακάλυψαν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που μας «καλωδιώνει», μας συνδέει να ακούμε τη φωνή του Θεού είναι ο δεξιός κροταφικός λοβός. Ο Dr Melvin Morse μας εξηγεί ότι με την προσευχή και τον διαλογισμό μπορούμε να αναπτύξουμε το δεξί κροταφικό μας λοβό και να ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με την Πηγή μας, από όπου θα παίρνουμε καθοδήγηση. Η διαίσθηση μας είναι η απευθείας σύνδεσή μας με τη Συμπαντική διάνοια και γίνεται διαμέσου του δεξιού κροταφικού λοβού.

Ο Dr Melvin Morse γράφει : «Η ουσία της διαίσθησης είναι ότι υπάρχει μια απευθείας σύνδεση μεταξύ του ανθρώπινου νου και του συμπαντικού νου, μια απευθείας σύνδεση μεταξύ των οργανωμένων πρότυπων ενέργειας που αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους και των ολικών προτύπων, μέσα στα οποία είμαστε εμπεδομένοι». Μαθαίνοντας για τη διαίσθηση μαθαίνουμε νε επαν-ενωνόμαστε με το Θεό και ξανα-ανακαλύπτουμε το νόημα της ζωής. Αυτή είναι η σημαντικότερη λειτουργία του δεξιού κροταφικού λοβού» .
«Έχω αναγνωρίσει ότι ο δεξιός κροταφικός λοβός είναι η περιοχή όπου οι άνθρωποι διασυνδέονται, επικοινωνούν με τον Θεό. Είναι μια περιοχή την οποία αποκαλώ ‘God Spot’, η οποία είναι μια περιοχή με ανεκμετάλλευτες και απεριόριστες δυνατότητες, όπου ο Θεός ζει στον καθένα από μας. Το πεδίο αυτό είναι υπεύθυνο ώστε να διευκολύνει την θεραπεία σώματος και πνεύματος. Είναι υπεύθυνο για τα οράματα, για τις ψυχικές μας δυνάμεις και για τις ζωντανές πνευματικές μας εμπειρίες, την τηλεπάθεια, την ικανότητα επικοινωνίας με τον Θεό. Με λίγα λόγια, ο δεξιός κροταφικός λοβός, μας επιτρέπει να επικοινωνούμε ενεργά με το Σύμπαν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μάθουμε να ενεργοποιούμε το δεξί κροταφικό λοβό, το μέρος που ζει ο Θεός

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου,συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις.Κάνω κι εγώ διαλογισμό.Για να ανεβάσουμε τις δονήσεις της ψυχής μας και να έρθουμε σε επικοινωνία με τον ανώτερο μας εαυτό, πρέπει όμως να αφήσουμε το φόβο κι αυτό το εγώ που δεν είναι ο πραγματικός μας εαυτός.
Όλες οι απαντήσεις είναι μέσα μας, είμαστε κι εμείς θεοί, μέσα στην αρμονία και την τελειότητα του σύμπαντος.

delta είπε...

Σ’ ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου καλή μου φίλη.

Τα πρωταρχικά συναισθήματα είναι η αγάπη και ο φόβος. Όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από αυτά τα δύο. Όταν υπερισχύει η τέλεια, η θεϊκή, η άχρονη φύση μας, τότε βιώνουμε την απόλυτη αγάπη. Όταν υπερισχύει το «εγώ» τότε το θεϊκό περιορίζεται στον χρόνο και στο χώρο με αποτέλεσμα να αισθάνεται προσωρινό και ευάλωτο και έτσι αρχίζει να φοβάται. Εγώ και φόβος είναι αλληλένδετα. Ο άνθρωπος που μέσα από το διαλογισμό ή την προσευχή καταφέρει να βιώσει αυτό που ονομάζουμε «θείο», το οποίο είναι μέσα μας θαμμένο, αρχίζει να περιορίζει το εγώ του και κατά συνέπεια να ξεπερνάει τον φόβο του.

Sissi Soko είπε...

Στον εγκέφαλο εδρεύει η αγάπη, όχι στη καρδιά;

delta είπε...

Αγαπητή Σήσση ...

Φυσικά και εδρεύει στην καρδιά η αγάπη και οπωσδήποτε όχι στον εγκέφαλο. (Αν και κάποιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι από τον εγκέφαλο και όχι από την καρδιά πηγάζει τελικά το μυστήριο του έρωτα). Όλοι όμως οι μύστες και κυρίως οι προερχόμενοι από την Ανατολή μας μιλήσαν για το τσάκρα της καρδιάς (το Ανάχατα) το οποίο είναιη έδρα της αγάπης.

Που διάβασες κάτι αντίθετο ;

Το άρθρο φιλοξενεί μια άποψη του Melvin Morse ότι ο δεξιός κροταφικός λοβός είναι η περιοχή όπου οι άνθρωποι διασυνδέονται, επικοινωνούν με τον Θεό.

Δημητρης είπε...

Καλημέρα, ο περίπατος του Ερημίτη
http://herimitis.blogspot.com
έφτασε μέχρι εδώ. Τα θέματα σου είναι και εκείνου ανησυχίες. Τελικά συνοδοιπόροι!!!!

delta είπε...

Καλωσόρισες συνοδοιπόρε και συνονόματε.

Εξαιρετικός ο ιστότοπος σου, έχει ήδη τοποθετηθεί στους φίλους μας. Με χαρά μας να σε εντάξουμε στην παρέα μας ώστε να αυξηθεί η δύναμη της φωνής μας.

Σου έχει ήδη σταλεί μια πρόσκληση

LAMDA είπε...

Εξαιρετική άποψη φίλε Δέλτα που ομολογώ δεν την γνώριζα! Σε ευχαριστώ!

Γιάννης Αυγουστάτος είπε...

Αγαπητέ Delta,
θέλω να σ'ευχαριστήσω για την πολύ ευγενική και τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω, ως συνεργάτης, στο εξαιρετικού ενδιαφέροντος blog "Ξάνθη Φιλοσοφείν". Την πρόσκληση την έλαβα ως Spam και εντελώς τυχαία (;) ή καλύτερα συγχρονιστικά την ανακάλυψα!...Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Δυστυχώς φεύγω σήμερα για διακοπές και γι'αυτό υπόσχομαι το πρώτο άρθρο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Να είστε όλοι καλά και να συνεχίζετε το έργο σας με τον ίδιο ενθουσιασμό και χαμόγελο.
Γιάννης

delta είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια φίλε Γιάννη και καλωσόρισες και ως συνεργάτης πλέον στο blog μας.

Όπου κι αν πας για διακοπές, είμαι σίγουρος ότι θα περάσεις υπέροχα ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...