Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Άχρονη Ζωή




Να ζεις απόλυτα, δυναμικά, μεθυσμένα, χωρίς κανένα κράτημα. Να ζεις κάθε εμπειρία τόσο εξαντλητικά, ώστε να μη μένει τίποτα, έτσι που όλο σου το είναι να πεθαίνει από εξάντληση. Να ζεις με τόση υπερένταση ώστε όλο σου το είναι να πεθαίνει από υπερένταση έπειτα από κάθε εμπειρία. Αυτή είναι η πλήρης ζωή.


Να αγαπάς συντριπτικά, με πάθος, με τρυφερότητα, χωρίς φόβο, χωρίς ενδοιασμούς κι επιφυλάξεις. Να χύνεις το αίμα σου, να θυσιάζεις τα πάντα, όχι με κάποιο κίνητρο, όχι για να κερδίσεις κάτι, αλλά επειδή δε θα μπορούσες ποτέ να προσφέρεις κάτι λιγότερο.


Να ζεις φέρνοντας την ύπαρξή σου ολοκληρωτικά στο τώρα. Η στιγμή γίνεται αιωνιότητα, όταν η συνειδητότητα συγκεντρωθεί στο παρόν, περιλαμβάνοντας το χώρο, τη γη, τον ουρανό, τα αστέρια, το Άπειρο. Αυτή η συμμετοχή του σύμπαντος, του Άπειρου, σε κάθε στιγμή φέρνει μια αίσθηση ευδαιμονίας. Αυτή είναι η άχρονη ζωή. Ζεις τα πάντα, το σύνολο, μέσα στην κάθε στιγμή, απόλυτα. Είναι η αιωνιότητα, η ενότητα, η αθανασία.



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

2 σχόλια:

elita είπε...

Όταν όλα είναι τόσα δυνατά η δύναμη της ζωογόνας ενέργειας ξεχειλίζει ,σαν της μάνας τα γεμάτα γάλα στήθια, και αισθάνεσαι την ανάγκη να την μοιραστείς με συνοδοιπόρους.. τότε ανοίγουν τα φτερά για το ταξίδι στο άχρονο

Luminous είπε...

Κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να αγαπούν και αυτό είναι όπως η φλόγα ενός κεριού που δεν χάνει κάτι εάν ανάψει ακόμη ένα ή ακόμη 100 εκατομμύρια κεριά.
Η ενέργεια που κοινωνούμε έρχεται από ψηλά, είναι ευλογία.

Την καλημέρα μου από ένα Ξανθιώτη στας Ολλανδίας-μόλις σας βρήκα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...