Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Απεριόριστη Αγάπη - Διαλογισμός


Αυτός ο διαλογισμός είναι ένα καλό ταίρι για το διαλογισμό «Αγάπη άνευ όρων».


Εκτός από άνευ όρων, η αγάπη μπορεί, επίσης, να είναι απεριόριστη και να αγκαλιάζει τους πάντες, όχι μόνο ξεχωριστά πρόσωπα στη ζωή σας.


Μπορεί να νομίζετε ότι διαθέτετε συγκεκριμένο απόθεμα αγάπης, το οποίο μπορείτε να μοιράσετε και ότι, όταν εξαντληθούν οι προμήθειές σας, πάει και τελείωσε. Γι’ αυτόν το λόγο θα διαπιστώσετε ότι χωρίζετε την αγάπη σας σε «μερίδες», φροντίζοντας να τη χαρίζετε μόνο στα πιο σημαντικά σας πρόσωπα –στο σύντροφό σας, στην οικογένειά σας και στους καλύτερους φίλους σας. Αυτό είναι λάθος, γιατί η αγάπη είναι από τη φύση της απεριόριστη και χωρίς σύνορα. Η αγάπη ως κατάσταση ύπαρξης, μοιάζει με το νερό του πηγαδιού. Όσο περισσότερο αντλούμε και προσφέρουμε, τόσο περισσότερο έρχεται στην επιφάνεια.






Άσκηση


Καθίστε σε ένα μαξιλάρι ή σε μια καρέκλα, στο χώρο διαλογισμού σας. Πάνω στο βωμό σας βάλτε την εικόνα ενός όντος, που στο μυαλό σας ενσαρκώνει την απεριόριστη αγάπη. Μπορεί να είναι ο Χριστός, ο Βούδας, η Παναγία, ο δάσκαλός σας ή όποιος άλλος επιλέξετε. Για μερικά λεπτά κοιτάξτε την εικόνα και αναλογιστείτε πως αντιλαμβάνεστε την αγάπη αυτής της θεότητας ή του δασκάλου.


Φανταστείτε ότι επεκτείνετε την απεριόριστη αυτή αγάπη στον καθένα με τον οποίο έρχεστε σε επαφή. Οραματιστείτε ότι η καρδιά σας δεν έχει σύνορα, νιώστε την αγάπη σας ως μια αστείρευτη πηγή που θα ρέει για πάντα. Οραματιστείτε ότι η αγάπη σας καλύπτει τους πάντες, σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Νιώστε την να ακτινοβολεί από την καρδιά σας, αναβλύζοντας σαν ασταμάτητος χείμαρρος. Είστε ατρόμητοι, συμπονετικοί και ακούραστοι στην ικανότητά σας να προσφέρετε αγάπη.


Τώρα επεκτείνετε την απεριόριστη αγάπη σας στον εαυτό σας, σχηματίζοντας έναν πλήρη κύκλο. Τελειώστε το διαλογισμό σας βάζοντας τα δυο χέρια πάνω στην καρδιά σας και ευχαριστώντας τη θεότητα στο βωμό σας για την αγάπη και την έμπνευσή της.






Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...