Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Κατ' εικόνα και ομοίωση...


Εσύ είσαι Εγώ και Εγώ είμαι Εσύ είπε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος. Είμαστε παιδιά του Θεού, τέκνα του Φωτός, μορφές του Θεού στην Γη, φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωση Του. Ίσως βέβαια αυτό να έρχετε σε αντίθεση με την Δαρβίνεια Θεωρία ή την Θεωρία περί γονιμοποιήσεως από εξωγίηνες θεότητες μέσω γενετικών πειραμάτων. Είναι όμως δυνατόν ο Δημιουργός του Σύμπαντος, ο Συμπαντικός αυτός Θεός, που φτιάχνει από το Φωτεινό του Σύμπαν κάθε φωτεινό ον, κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του, να μην δημιούργησε ο Ίδιος τον τρισυπόστατο Άνθρωπο, με σώμα, ψυχή και πνεύμα, ολοκληρωμένο, αποκλειστικό και προικισμένο με τις δικές Του ανώτερες ιδιότητες αλλά να άφησε κάποιους άλλους να δημιουργήσουν τον Άνθρωπο κατ΄ εντολή Του; Μήπως όμως είμαστε Υιοί του Ενός και Αληθινού Θεού, προικισμένοι με ανώτερες συμπαντικές ιδιότητες ώστε να μπορούμε να υπερασπισθούμε το φυσικό συμπαντικό δίκαιο στον πλανήτη μας;

1 σχόλιο:

delta είπε...

"Η βασιλεία των ουρανών εντός ημών εστίν"

Νομίζω πως εκείνο που έχει σημασία να καταλάβουμε όταν λέμε πως ο Θεός είναι μέσα μας, είναι πως δεν μιλάμε για τους εαυτούς μας σαν κοντέινερ μέσα στα οποία είναι εγκλωβισμένος ο Θεός. Πάντα σκέφτομαιεκείνη την παλιά εικόνα των ταινιών "Άλιεν", με το πλάσμα που ξεπετάγεται μέσα από το στέρνο.
Ο Θεός δεν έχει καμιά σχέση ΄μ' αυτό. Δεν είναι εγκιβωτισμένος μέσα μας. Έτσι όταν λέμε πως το βασίλειο του Θεού είναι μέσα μας τότε μιλάμε για μια πλήρη ταύτιση της ύπαρξης μας με τη θεία πηγή, η οποία αποτελεί την πηγή των πάντων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...