Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η πνευματικότητα ως "χόμπυ"



Η Εσωτερική, Αυτογνωστική Εργασία, δεν είναι για τους λιπόψυχους, τους ερασιτέχνες αναζητητές, τους συλλέκτες γνώσεων κι εμπειριών. Δεν είναι γι' αυτούς που επιζητούν ακροατήριο για να μοιραστούν τις όποιες "υπερβατικές" τους εμπειρίες, τις επικοινωνίες τους με αγγέλους και ανώτερα επίπεδα συνείδησης ή να δείξουν στους άλλους το πόσο "προχωρημένοι" είναι στη χώρα του Παράξενου. Δεν είναι γι' αυτούς που πασκίζουν να γίνουν "καλύτεροι άνθρωποι", ούτε γι' αυτούς που ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια την ηθική κάποιου δόγματος. Επίσης δεν είναι γι' αυτούς που δεν θέλουν να ξεβολευτούν και να κοιτάξουν κατάματα τα σκουπίδια που κρύβουν ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. Είναι γι' αυτούς που ανελέητα και διακαώς επιζητούν να δουν ποιοι αληθινά είναι με κάθε κόστος! Είναι γι' αυτούς που δεν θέλουν πια να κρύβονται πίσω από το ένδυμα της ανωριμότητας, της γελοιότητας και του εγωπαθούς, ναρκισσιστικού εαυτού τους. Αυτούς τους ανταμείβει με Φως, με Καθαρότητα και Διαύγεια Συνείδησης, και με την Αγάπη που δεν έχει αντίθετο της το μίσος γιατί είναι πέρα από τα αντίθετα. Μια Αγάπη παντελώς άγνωστη στον περισσότερο κόσμο και μια Ταπεινότητα ψιλόβροχου σε καλοκαιρινό δειλινό!


Αν δεν φθάσω σε σημείο αγανάκτησης για την μηχανική καθημερινότητα μου, αν εξακολουθώ να αποζητώ το βόλεμα μου και μόνο, με κάποιες ψευτοαναλαμπές πνευματικότητας, έτσι για να πασπαλίζω τη μιζέρια μου, δεν θα έχω πρόσβαση στο Εσωτερικό μου Χρυσάφι. Αν η Εσωτερική μου Αναζήτηση είναι ένα "πνευματικό χόμπυ" θα παραμείνω δια παντός σε ύπνο, βυθισμένος στη Λήθη, με τις δυνάμεις του Θανάτου να με σέρνουν πέρα-δώθε γλυκαίνοντας με σποραδικά με καραμέλες ηδονής. Αν δεν εδραιωθεί μέσα μου η βαθιά επιθυμία κι ανάγκη να βρω ποιός Είμαι, να Θυμηθώ ποιος Είμαι, κανένα Σύστημα, καμιά τεχνική, κανένα βιβλίο, καμιά γνώση και κανένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να με βοηθήσει να εκπληρώσω αυτό για το οποίο βρίσκομαι σ' αυτόν τον πλανήτη. Το Εξαίσιο Μυστικό θα αποτραβιέται διαρκώς από εμένα κι ανελέητα θα οδηγούμαι στην ανυπαρξία..........


…από τον Ντέμη Κυριάκου



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

3 σχόλια:

elita είπε...

Είναι πολύ σαφής ο Ντέμης Κυριάκου !!!Η επιδημία της εποχής μας, ο εσωτερισμός, πολλοί νομίζουν ότι το μονοπάτι αυτό είναι εύκολο, αφού υπάρχουν πολλά βιβλία τα οποία όταν διαβάζουν αισθάνονται ότι είναι η μεγάλη αλήθεια που ανακάλυψαν, είναι τα μεγάλα μυστικά της Θείας γνώσης, όμως είναι μια πλάνη που αναπτύσσεται μόνο στο φλοιηκό μέρος του εγκεφάλου.. η Θεία γνώση είναι μέσα μας και αν δεν γκρεμίσουμε όλα τα βολέματα της καθημερινότητα στη ζωή μας δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί.

vlaxos είπε...

Πάλεψα με τα θηρία που ξέσχιζαν την σάρκα μου . Με ρωτούσαν επίμονα ποιος είμαι και απαντούσα ΕΓΩ. Αλλά δεν καταλάβαινα δεν ένιωθα δεν γευόμουν δεν δάκρυζα…. « Η βαθειά επιθυμία μου όμως να βρω ποιος είμαι» με πήγε στα Τάρταρα , χάθηκα , ντράπηκα ταπεινώθηκα με αυτό που έβλεπα το πάλεψα πολύ ένα κλικ πριν την τρέλα…. «σιχάθηκα» αυτό που έβλεπα. Και μετά θυμήθηκα !!!και χαμογέλασα .Ένα σημείο φωτός να εκπέμπει χίλια χρώματα .Είμαι ένα σημείο στο αιώνιο. Αγάπη σε ολάκερο το Σύμπαν. Και μετά κατάλαβα την ψυχή πως λειτουργεί και μετά το σώμα μου και ευχαριστώ ακόμα το Θεό γιατί μέσα από αυτά τα δυο μπορώ να βλέπω με τα καινούργια μου μάτια και να γεύομαι καινούργιες γεύσεις και να νιώθω πραγματικά και κάπου εκεί κατάλαβα ότι ο χρόνος δεν έχει σημασία μια ψευδαίσθηση είναι μέσα στο άχρονο της αιωνιότητας.

delta είπε...

Πώς να προχωρήσω όταν με το παραμικρό ξεβόλεμα χιλιάδες δυνάμεις προσπαθούν να με επαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση;

Πώς να φτάσω στην Αλήθεια με ένα τόσο προγραμματισμένο νου γεμάτο παγιωμένες πεποιθήσεις;

Διάβασα πως ο Βούδας είπε πως δεν πρέπει να έχουμε επιθυμίες για να φτάσουμε στη φώτιση. Και τώρα πώς να ξεπεράσω την επιθυμία να μην έχω επιθυμίες; Ακόμα και η βαθιά επιθυμία και η ανάγκη να βρω ποιος είμαι δεν είναι επιθυμία;

Πως μπορώ να δω ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ όταν θέλω κάτι συγκεκριμένο να βρίσκεται εκεί;

Αυτογνωσία τελικά δε σημαίνει να διαβάζω όμορφα γραμμένα βιβλία που να ικανοποιούν την ανάγκη διαιώνισής μου (τι θέλω άραγε να διαιωνίσω από αυτή την αθλιότητά μου;), να κάθομαι σιωπηρά και να επαναλαμβάνω φράσεις όπως: «είμαι μια αιώνια ψυχή», και ύστερα να μοιράζομαι τις «υπερβατικές» εμπειρίες μου με τους αγαθούς που με κοιτάζουν με γουρλωμένα μάτια και με χειροκροτούν.

Το «γνώθι σαυτόν» του Σωκράτη απαιτεί βαθιά διείσδυση σε όσο περισσότερα στρώματα συνείδησης είναι δυνατόν. Τα εκθέτεις στην κατανόησή σου χωρίς κριτική, χωρίς επιλογή. Φτάνεις σε βάθος, στη ρίζα τους, χωρίς φόβο και πάθος. Παρατηρείς με αυξημένη προσοχή Ξεφλουδίζεις το κρεμμύδι μέχρι την ημέρα που τελικά δε θα έχει μείνει κανένα στρώμα…

Αυτή η διαδικασία δεν είναι για ερασιτέχνες αναζητητές όπως λέει ο Ντέμης. Απαιτεί πλήρη αφοσίωση στο στόχο. Μόνο όταν γίνει η κύρια προτεραιότητα στη ζωή μας αρχίζει να αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...