Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Έναστρος ουρανός
Τίποτα δεν εμπνέει περισσότερο απ’ τον καθαρό και έναστρο ανοιξιάτικο ουρανό. Ας διαθέσουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε την ομορφιά του κι ας διαλογιστούμε πάνω στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος και στη θέση μας μέσα σ’ αυτό.

Η πολυάσχολη ζωή μας μπορεί να μας κρατά σε ένα συνεχές τρέξιμο από τη δουλειά στο σπίτι και αντίστροφα. Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα διάλειμμα και να νιώσουμε το δέος που προκαλεί η ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Κοιτώντας προς τα πάνω  θα νιώσουμε σίγουρα μηδαμινοί μπροστά στη μεγαλοπρέπεια και στο μέγεθος του Σύμπαντος.  Αντιμέτωποι με μια τέτοια ασύλληπτη απεραντοσύνη, ο απλήρωτος λογαριασμός του ρεύματος δε θα έχει τόση σημασία και η αγωνία μας για την πιθανή μείωση του μισθού μας θα μετριαστεί, ενώ το σώμα κι ο νους μας θα βρουν την πολυπόθητη ανακούφιση από την πίεση της καθημερινής ζωής.

Την  επόμενη φορά που ο κόσμος θα σας φανεί τόσο βαρύς, περιμένετε να βραδιάσει και κοιτάξτε ψηλά προς τον ουρανό. Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να συναγωνιστεί αυτό το θέαμα. Παραδοθείτε στη στιγμή και νιώστε ότι είστε μέρος του Σύμπαντος, καθώς και όλων όσων συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό.


Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...