Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι καιροί απαιτούν την προσωπική μας υπέρβαση




 

«Μα θα χάσουμε τη σύνταξή μας αγόρι μου» μου είπε η μητέρα μου.

Ακόμα κι έτσι να γίνει, δεν είναι δυνατόν να υποκύπτεις σε κανένα δίλλημα επιβραβεύοντας το σάπιο και το ανήθικο, της είπα. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε σήμερα κάτω από το κράτος του φόβου. Ο φοβισμένος άνθρωπος ποτέ δεν είναι ελεύθερος. Και κάθε υποχώρηση σφίγγει ακόμη περισσότερο τις αλυσίδες στο λαιμό του. Οι βιαστές των τελευταίων τριάντα χρόνων αυτής της χώρας πρέπει να μπουν στην άκρη με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν είναι δυνατόν ακόμη και την ύστατη στιγμή να σκεφτόμαστε με βάση το προσωπικό μας όφελος. Τι να πουν τα εκατομμύρια των ανέργων, αυτοί που τρώνε πλέον στα συσσίτια, οι άστεγοι, οι εκατοντάδες που αυτοκτονούν και δεν καταγράφονται πουθενά; Το κύμα της αγανάκτησης είναι μεγάλο και θα συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Θα πνίξει αργά ή γρήγορα το σάπιο για να αφήσει χώρο στο καινούργιο να αναδυθεί. Οι καιροί απαιτούν να αφήσουμε στην άκρη το προσωπικό μας συμφέρον και να στοχαστούμε πάνω στο συλλογικό συμφέρον. Όχι μόνο της δικής μας χώρας αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αν εμείς δεν αλλάξουμε δεν είναι δυνατόν ποτέ να αλλάξει αυτή η χώρα.

Σερφάροντας παραμονές εκλογών στο διαδίκτυο βρήκα σε δύο φιλικά blogs τις παρακάτω αναρτήσεις τις οποίες προσυπογράφω : 


Ποιόν να ψηφίσω ;

Τα κόμματα εξουσίας που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία έχουν το θράσος να μιλάνε για "ακυβερνησία" σε περίπτωση που δεν σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η "κυβερνησία" τους ισοδυναμεί με την παραγραφή όλων των αδικημάτων τους και την πλήρη εξουσιοδότηση να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα ,που μεθοδεύουν οι Ευρωπαίοι εταίροι τους και το Δ.Ν.Τ. Ο Ελληνικός λαός ξύπνησε και αυτή τη φορά δεν θα πέσει στην αυτοκτονική αμνησία, υποκύπτοντας σε καταστροφολογικά διλήμματα . Ας τους δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πέρασαν οι εποχές που τους παραχωρούσαμε εντολή άνευ όρων. Να μάθουν να συνεργάζονται και να υπηρετούν το γενικότερο καλό και όχι τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Τώρα σχετικά με την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές. Είναι πολλά και υποκειμενικά τα κριτήρια που μπορούν να οδηγήσουν κάθε πολίτη στην υπεύθυνη τελική επιλογή, όμως ίσως μπορούμε να συμφωνήσουμε ποιους δεν πρέπει να ψηφίσουμε!


1. Δεν αρκεί να διαλέξουμε έναν έντιμο πολίτη αν ανήκει σε ένα διεφθαρμένο ή μισαλλόδοξο κόμμα

2. Δεν αρκεί να διαλέξουμε έναν έντιμο πολίτη που ανήκει σε ένα μη φθαρμένο από την εξουσία κόμμα, αν αυτό το κόμμα δεν έχει καμία ελπίδα (λόγω του εκλογικού συστήματος) να μας αντιπροσωπεύσει στη Βουλή.

3. Δεν αρκεί να στηριχθούμε στις υποσχέσεις και τα προγράμματα που σπάνια εφαρμόζονται

4. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε επαγγελματίες παλαιοκομματικούς που απλά αλλάζουν αμφίεση και ονομασία.

5. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε άτομα που τα λόγια τους δεν συμβαδίζουν με τα έργα τους.

6. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε οπορτουνιστές που δεν έχουν να επιδείξουν κοινωνικό ανιδιοτελές έργο και δεν συμμετέχουν στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

7. Δεν ψηφίζουμε κόμματα που στηρίζουν τις ελπίδες τους στον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και την τρομοκρατία 


Ψηφίζουμε νηφάλια και συνειδητά όποιους δεν ανήκουν στις πάρα πάνω κατηγορίες!!!
Μαυρίζουμε όποιους ανήκουν! 



 Από





Δεξιά, Αριστερά και η Μέση Οδός





 Από

ΦAOS SATORI




Δύο επιλογές υπάρχουν λοιπόν :

να μείνουμε από φόβο κολλημένοι στο παλιό και το φθαρμένο, σ’ αυτό που απέτυχε παταγωδώς και μας οδήγησε στην καταστροφή

ή

να βρούμε την τόλμη να απαλλαγούμε από τη μολυσματική πνοή του αποσυντιθέμενου συστήματος και να δώσουμε την ευκαιρία στο καινούργιο να γεννηθεί.


ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ !







Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

2 σχόλια:

AnD είπε...

To κακό είναι οτι δεν είναι καν το προσωπικό όφελος που θα οδηγήσει κάποιους -τους περισσότερους απογοητευμένους εδώ που είμαστε- να ψηφίσουν τους ίδιους... Είναι ο εκφοβισμός. Η μαμά σου δεν ξέρει οτι αν ΔΕΝ ψηφίσει τους παλιούς θα της κοπεί η σύνταξη σίγουρα, όπως και δεν ξέρει πως αν τελικά βγουν και πάλι οι παλιοί η σύνταξή της δε θα κοπεί.
Μόνο φοβάται γιατί της σερβίρουν αυτό το ψευδές δίλημμα...

Προσωπικά δε θέλω να μπω στη λογική οτι η ψήφος μου πάει χαμένη αν ψηφίσω ένα κόμμα που δε θα βγει. Όντως το εκλογικό σύστημα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των δύο αλλά και αυτών που τόσα χρόνια συμμετέχουν με μικρά ποσοστά ή αυτών που λόγω των ακραίων θέσεων τους θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.
Και δε θέλω να μπω ούτε στη λογική των δημοσκοπήσεων και των ποσοστών.
Θέλω μόνο να ψηφίσω το κόμμα με το οποίο συμφωνώ χωρίς να με νοιάζει όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Να κρατήσω τα πράγματα απλά.
Καλό βόλι!

Θανάσης Ταλαγάνης είπε...

ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ !!!!ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΗ ,ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΕΙΣ !!ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ "ΑΥΤΟΙ"ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ" ΒΟΛΕΥΕΙ " ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" ΘΑ ¨ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΨΕΥΤΙΚΟ "ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ !! Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !!!!.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...