Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εσύ είσαι η λύση


Πανέμορφο!


Να το χαίρεσαι!


Επειδή όμως το μέλλον του το σακάτεψες, φρόντισε τουλάχιστον να του μάθεις καλά δυο τρεις ξένες γλώσσες μήπως όταν μεγαλώσει βρει δουλειά σε κάποια άλλη χώρα.

Θα θυμάσαι το παλιό πιο σύντομο ανέκδοτο που λέγαμε ειρωνικά και γελούσαμε: Αλβανός Τουρίστας.

Ε σήμερα μπορούμε να το αλλάξουμε σε : Έλληνας εργαζόμενος. Και δεν είναι καθόλου για γέλια. Ακόμη και δωρεάν να θέλεις να δουλέψεις σε λίγο, δε θα υπάρχει αντικείμενο εργασίας για να σε προσλάβουνε.

Εκτός αν…

Εκτός αν την κατάσταση ανατρέψει ο από μηχανής Θεός της αρχαίας τραγωδίας. Ξέρετε για τι μιλάω. Όταν το δράμα έφτανε σ' ένα σημείο αδιεξόδου, με αποτέλεσμα η εξεύρεση μιας λύσης να είναι πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη,τότε, προκειμένου το θεατρικό έργο να φτάσει σε ένα τέλος, συνέβαινε το εξής: εισαγόταν στο μύθο ένα θεϊκό πρόσωπο, που με την παρέμβασή του έδινε μια λύση στο αδιέξοδο και το έργο μπορούσε πλέον να ολοκληρωθεί ομαλά.

Το μυστικό όμως το έχουμε ήδη πει αλλά θα το επαναλάβουμε. Όσο και να κάθεσαι να περιμένεις, δεν υπάρχει από μηχανής Θεός άλλος, από αυτόν που έχεις μέσα σου. ΕΣΥ είσαι ο από μηχανής Θεός. Εσύ μόνο μπορείς να δώσεις λύση και τέλος στην τραγωδία της ζωής σου. Τι περιμένεις λοιπόν; Αν μη τι άλλο κάνε αυτό που σου αναλογεί.


Η σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή και η απάθεια διευκολύνει την συνέχιση.



Διάβασε έναν υπέροχο αφρικανικό μύθο στο

Φάος Σατόρι




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...