Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σεξουαλική Ενέργεια – Η κοσμική δύναμη που μας οδηγεί στη φώτιση


Οι άνθρωποι που πέτυχαν την συμπαντική συνειδητότητα εξακολουθούν να είναι σπάνιοι πάνω σ’ αυτή τη γη. Παρ’ όλα αυτά, ο μοναδικός στόχος της ζωής μας και των μετενσαρκώσεών μας είναι να επιτύχουμε αυτή την πλήρη συνειδητότητα και να γίνουμε ένα σε μια μονιστική κατάσταση ύπαρξης με τον Δημιουργό μας που αναπαύεται μέσα στα βάθη της ψυχής μας.

Πως μπορεί όμως ο ασυνείδητος άνθρωπος να αποκτήσει επίγνωση και να επιτύχει αυτό το στόχο, εάν τον αγνοεί; Όταν γεννιέται για πρώτη φορά σαν ανθρώπινο ον, βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο συνειδητότητας στη μεγάλη σκάλα του Ιακώβ που οδηγεί στη Χριστική συνειδητότητα. Πως μπορεί να την ανέβει σκαλοπάτι – σκαλοπάτι από αυτό το επίπεδο και να ανυψώσει τον εαυτό του στη θεία επίγνωση του εαυτού, στην τέλεια εκπλήρωση και ανάσταση, εάν δεν έχει επίγνωση της ύπαρξης αυτού του στόχου και της προσωπικής του ικανότητας να τον κατακτήσει; Τι τον βοηθά, τι τον σπρώχνει ξαφνικά να κατευθύνει τη συνείδηση, που κοιτά προς τα έξω εντός του για πρώτη φορά; Να μεταστοιχειωθεί και να ανέλθει από το πρώτο ξύπνημα, από το πρώτο αχνό φεγγοβόλημα της επίγνωσης του εαυτού στη συμπαντική συνειδητότητα, στο θείο και λαμπρό ουράνιο ον, που αποτελεί μέρος της εσωτερικής του φύσης και να επιτύχει την απελευθέρωση, την ελευθερία και την ανάσταση;




Αυτό που τον σπρώχνει να ενεργήσει και να ανυψώσει τον εαυτό του δεν είναι τίποτα άλλο από την ίδια την σεξουαλική ενέργεια!

Η γιγαντιαία αυτή ενέργεια βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Βοηθά καταρχήν την ανθρώπινη ύπαρξη μέσω των γονιών να γεννηθεί εντός της ύλης, μέσα σ’ ένα σώμα και όταν αποκτήσει τη σωματική ωριμότητα, του δίνει την ικανότητα να γεννήσει άλλα όντα με σώμα. Ο ασυνείδητος άνθρωπος, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να μη συνειδητοποιεί πως αυτή η ίδια ενέργεια όχι μόνο τον κάνει ικανό να αποκτά παιδιά, αλλά πως αποτελεί επίσης και τη μόνη δύναμη, την παρόρμηση που βοηθά, στην κυριολεξία μάλιστα τον σπρώχνει να ανυψώσει σταδιακά την συνειδητότητά του μέχρι να φτάσει την θεία κατάσταση της αυτογνωσίας. Η σεξουαλική ενέργεια εξαναγκάζει την ανθρώπινη συνείδηση να κατευθύνεται προς τα πάνω και την οδηγεί ακόμα ψηλότερα. Δεν χρειάζεται να πούμε πως μέχρι να φτάσει κανείς στο υψηλότερο επίπεδο αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης, το ανθρώπινο ον δεν μπορεί να γνωρίζει πως, μόνο αν φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο, μπορεί να εξοικειωθεί με αυτή την ενέργεια, που μόνη αποτελεί την αληθινή του ύπαρξη. Μπορεί όμως, και στο τέλος θα το επιτύχει, να κάνει την ενέργεια αυτή συνειδητή εντός του εαυτού, γιατί αυτή είναι η αληθινή του φύση, είναι αυτός ο ίδιος.




Η σεξουαλική ενέργεια βοηθά τον άνθρωπο να υψωθεί πάνω από την σεξουαλική ενέργεια.

Αν βιώσουμε την αλήθεια αυτή για τον εαυτό μας, μπορούμε τότε να κατανοήσουμε, γιατί οι μυημένοι χρησιμοποίησαν τον σκορπιό σαν σύμβολο της σεξουαλικής ενέργειας. Ο σκορπιός είναι ο ίδιος το μέσο της καταστροφής του και με τον ίδιο τρόπο που η σεξουαλική δύναμη καταστρέφει τον εαυτό της, διότι σπρώχνει τον ασυνείδητο άνθρωπο και βοηθά τον συνειδητό άνθρωπο να μετασχηματίσει την σεξουαλική ενέργεια σε υψηλότερες ενέργειες και να φτάσει στην αυτογνωσία μέσα σ’ αυτήν την ενέργεια – να γίνει αυτή η ίδια η ενέργεια ! Τότε, όμως, δεν πρόκειται για σεξουαλική ενέργεια. Έχει καταστρέψει τον εαυτό της σαν μια τέτοια ενέργεια.

Κάποιοι πλανημένοι «άγιοι» ή μύστες προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτήν την ενέργεια. Είναι γνωστός ο αυτοευνουχισμός του Ωριγένη. Όταν όμως το ποτάμι που τροφοδοτεί την ύπαρξή σου στερεύει τότε τα χωράφια σου μένουν απότιστα και απονεκρώνονται. Γιατί πέρα από αυτή την ενέργεια δεν υπάρχει άλλη για να χρησιμοποιήσεις. Το πρώτο κύτταρο που σε δημιούργησε όπως λέει ο Όσσο είναι σεξουαλικό κύτταρο. Ο σκοπός δεν είναι να σταματήσει η ροή της κοσμικής αυτής δύναμης αλλά η άνοδος της και η τροφοδότηση των ανώτερων ενεργειακών κέντρων του ανθρώπου έτσι ώστε να μετουσιωθεί, σε αγάπη, σε νοημοσύνη, σε ευδαιμονία, σε συμπαντική συνειδητότητα.




Ας δούμε όμως τι λέει για το συγκεκριμένο θέμα ο Aivanhov :

Κατ’ αρχήν φαίνεται δύσκολο να διαχωριστεί η σεξουαλική ενέργεια από την αγάπη. Όλα έρχονται από το Θεό και ό,τι εκδηλώνεται μέσα από τον άνθρωπο σαν ενέργεια είναι, από την προέλευσή του, μία θεία ενέργεια. Αλλά αυτή η ενέργεια προκαλεί διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον αγωγό μέσα από τον οποίο αυτή εκδηλώνεται. Μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τον ηλεκτρισμό. Ο ηλεκτρισμός είναι μια ενέργεια που αγνοούμε τη φύση της, όταν όμως περνά μέσα από μια λάμπα γίνεται φως, αν και αυτή η ίδια δεν είναι φως. Περνώντας από μια ηλεκτρική εστία γίνεται θερμότητα. Περνώντας μέσα από ένα μαγνήτη γίνεται μαγνητισμός, περνώντας μέσα από έναν ανεμιστήρα γίνεται κίνηση. Με τον ίδιο τρόπο υπάρχει μια έμφυτη κοσμική δύναμη που παίρνει αυτή ή εκείνη την όψη σύμφωνα με το όργανο του ανθρώπου μέσα από το οποίο εκδηλώνεται. Διαμέσου του εγκεφάλου γίνεται νοημοσύνη, λογική, διαμέσου του ηλιακού πλέγματος γίνεται αίσθηση και συναίσθημα, όταν περνά από το μυικό σύστημα γίνεται κίνηση, και όταν περνά από τα γεννητικά όργανα γίνεται έλξη για το άλλο φύλλο. Αλλά είναι πάντα η ίδια ενέργεια.

Η σεξουαλική ενέργεια έρχεται λοιπόν από πολύ ψηλά, αλλά, περνώντας από τα σεξουαλικά όργανα, προκαλεί αισθήσεις, έναν ερεθισμό, μια επιθυμία προσέγγισης και μπορεί, μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις να μην υπάρχει καμιά απολύτως αγάπη. Έτσι συμβαίνει στα ζώα. Σε ορισμένες περιόδους του χρόνου ζευγαρώνουν, αλλά το κάνουν από αγάπη; Συχνά αλληλοσπαράζονται και σε ορισμένα μάλιστα έντομα, όπως ένα είδος ακρίδας ή ορισμένες αράχνες, το θηλυκό τρώει το αρσενικό. Είναι από αγάπη; Όχι, είναι καθαρή σεξουαλικότητα. Η αγάπη αρχίζει όταν αυτή η ενέργεια αγγίζει συγχρόνως άλλα κέντρα στον άνθρωπο: την καρδιά, τον εγκέφαλο, την ψυχή και το πνεύμα. Τότε αυτή η έλξη, αυτή η επιθυμία που έχει να πλησιάσει κανείς κάποιον, φωτίζεται από σκέψεις, από συναισθήματα, από μια γεύση αισθητική. Δε ζητάει κανείς πια μια εγωιστική ικανοποίηση, όπου δε λογαριάζεται καθόλου ο σύντροφος.




Η αγάπη είναι σεξουαλικότητα, αν θέλετε, αλλά πλατιά, φωτισμένη, μεταμορφωμένη. Η αγάπη έχει τόσους βαθμούς και εκδηλώσεις, ώστε δεν μπορούμε ούτε να τους αριθμήσουμε, ούτε να τους ταξινομήσουμε. Συμβαίνει π.χ. ένας άνδρας ν’ αγαπά μια νέα και όμορφη γυναίκα χωρίς όμως να έλκεται και τόσο φυσικά από αυτή: θέλει προπαντός να την βλέπει ευτυχισμένη, υγιή, μορφωμένη, κτλ… Πώς να το εξηγήσουμε αυτό; Δεν είναι μόνο σεξουαλικότητα, αλλά αγάπη. Είναι, λοιπόν, ένας ανώτερος βαθμός. Αλλά πρέπει να υπάρχει τουλάχιστο λίγη σεξουαλικότητα σ’ αυτή την αγάπη, γιατί μπορεί να ρωτήσει κανείς: γιατί αυτός ο άνθρωπος δε συνδέθηκε με ένα άλλο πρόσωπο, μια γυναίκα γριά και άσχημη, ή με έναν άλλο άνδρα; Ναι, αν αναλύσουμε, θα ανακαλύψουμε τουλάχιστον έναν αδύναμο βαθμό σεξουαλικότητας.

Η σεξουαλικότητα…η αγάπη… δεν είναι λοιπόν παρά ένα θέμα βαθμού. Όταν δεν επιμένετε μόνο πάνω σε μερικές χυδαίες αισθήσεις, αλλά αισθάνεστε τους ανώτερους βαθμούς αυτής της κοσμικής δύναμης να σας κυριεύουν, αυτή είναι η αγάπη, και επικοινωνείτε με τις ουράνιες περιοχές. Αλλά πόσοι άνθρωποι, από την στιγμή που έσβησαν την επιθυμία, χώρισαν ή ακόμα ήρθαν στα χέρια! Αυτό που μετράει γι’ αυτούς, είναι μόνο να ξαλαφρώσουν, να απαλλαχτούν από μια ένταση, και αν ύστερα από λίγο καιρό, αυτή η ενέργεια, μαζευτεί και πάλι μέσα τους, ξαναγίνονται χαμογελαστοί και τρυφεροί, αλλά με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσουν και πάλι την κτηνωδία τους. Τι αγάπη μπορεί να υπάρχει σ’ αυτό;

Όσο έχετε κατώτερες τάσεις, τόσο είστε υποχρεωμένοι να τις ικανοποιείτε, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίζει να πιστεύεται ότι μια καλυτέρευση είναι δυνατή. Και την ημέρα που θα κατορθώσετε να αναπτύξετε άλλες τάσεις, ύψιστες, θείες, θα κολυμπάτε στον ωκεανό της Κοσμικής Αγάπης, ενώ πριν δεν τρεφόσαστε παρά με μερικές σκόρπιες σταγόνες από δω κι από κει (και ακόμη, για να τις βρείτε, τι ζωή απογοητεύσεων και δυστυχιών!). Τώρα, που είστε βυθισμένοι σ’ αυτόν τον Κοσμικό Ωκεανό, πίνετε, δεν έχετε πια ανάγκη να πάτε να κλέψετε λίγες σταγόνες αγάπης από τους άλλους.




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...


9 σχόλια:

ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

Μήπως με την ενεργοποίηση της σεξουαλικότητας έρχεται το τέλος της ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ και όχι της φώτισης; Έχεις σκαφθεί ποτέ τι σημαίνει ΑΘΩΟΤΗΤΑ; Ξέρεις τι σημαίνει ΦΩΤΗΣΗ;
Ο Νούς όταν είναι αγνός και καθαρός νοεί πολύ καλύτερα από όταν ελέγχετε από το κατώτερο ένστικτο του μορφικού χώρου.
Ο Πλάτωνας μίλησε για το ΑΓΑΘΟ, ένα επίθετο πού έδωσε στον Θεό. Το Αγαθό και η Αθωότητα εμπεριέχει την ΑΓΑΠΗ πού δεν έχει σχέση με την σεξουαλικότητα αλλά με την αληθινή αποβολή του Εγώ με την έννοια του Εγωισμού.
Όταν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον εγωισμό μας, τότε κατανοούμε την φύση πού μας μιλά κάθε στιγμή, κατανοούμε τον σκοπό της ύπαρξης μας στον κόσμο, νοούμε τον Θεό, και φωτιζόμαστε με την αλήθεια της ζωής. Νοιώθουμε Αγάπη για τα πάντα και για όλους.
Σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να έχουμε και αληθινή Δημοκρατία. Ένα πολίτευμα πού δεν έχει καμιά σχέση με την σημερινή «Δημοκρατία» πού χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του νού των ανθρώπων . {Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα.}
Νομίζω πώς αν διαβάζαμε περισσότερους Έλληνες αρχαίους συγγραφείς { πάνω στο θέμα πού πραγματεύεσαι υπάρχει το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα} παρά ανατολικές φιλοσοφίες θα είχαμε πιο ξεκάθαρη άποψη γενικά.
Φιλικά Σοφία

delta είπε...

Αγαπητή Σοφία

Επειδή με ρωτάς είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω ότι ναι, έχω σκεφτεί τι σημαίνει αθωότητα. Κι έχω την μεγάλη τιμή να γνωρίσω από κοντά ανθρώπους που έχουν προσεγγίσει αυτή την κατάσταση ύπαρξης σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και φυσικά όχι, δεν ξέρω βιωματικά τι είναι φώτιση. Αν εσύ γνωρίσεις καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να μας το περιγράψεις.

Νομίζω όμως ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά την ανάρτηση. Θεωρείς ότι υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις την σεξουαλικότητά σου; Η σεξουαλικότητα είναι η ίδια η φύση του ανθρώπου. Είμαστε σεξουαλικά όντα. Νεκρός θα ήταν ο άνθρωπος χωρίς αυτή τη δύναμη που τον ωθεί να εξελιχτεί. Στην αρχή έλκεται από το αντίθετο φύλλο στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τα πρωτόγονα ένστικτά του. Σιγά-σιγά αρχίζει να βιώνει αγάπη γι’ αυτόν. Νοιώθει την ανάγκη να ικανοποιήσει και τον σύντροφό του κι όχι μόνο τον εαυτό του κι έτσι αρχίζει να ξεπερνά τον εγωισμό του μέχρι η αγάπη αυτή να φτάσει σε υπέρτατο βαθμό και να εναρμονιστεί με τον παγκόσμιο ρυθμό. Αυτό που προτρέπει ξεκάθαρα αυτό το άρθρο είναι ο μετασχηματισμός κι όχι η καταπίεση αυτής της ενέργειας σε αγάπη, σε νοημοσύνη, ξεπερνώντας το εγώ μας και εξυψώνοντας τη σκέψη μας στο μέγιστο δυνατό. Είναι η ίδια η σεξουαλική ενέργεια επαναλαμβάνω που βοηθά τον άνθρωπο να υψωθεί πάνω από την σεξουαλική ενέργεια και να την ξεπεράσει. Είναι η αλχημιστική διαδικασία που απαλλάσσει τα ευτελή μέταλλα από ακαθαρσίες και τα μεταστοιχειώνει σε χρυσάφι. Αποτελούσε το επτασφράγιστο μυστικό των αλχημιστών του μεσαίωνα που δεν επιτρεπόταν να το πληροφορηθούν οι αμύητοι.

Σημασία έχει να μην αφηνόμαστε σαν έρμαια στις χαμηλές ενέργειες και συνθήκες της καθημερινότητας. Να ανυψώσουμε τον εαυτό μας με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό αφήνοντας το Είναι μας να πλημμυρίσει από αγάπη. Η εξέλιξή μας (και άρα το αίσθημα της πληρότητας) κρίνεται όχι απ' το πόσα βιβλία έχουμε διαβάσει και πόσες γνώσεις μπορεί να έχουμε, αλλά απ' το πόσο έχουμε καταφέρει την αυτοκυριαρχία αυτής της μοναδικής ενέργειας που κατέχουμε.

Καλή σου μέρα

neo είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την δεύτερη άποψη.Οι εσωτερικές ενέργειες που κρύβουμε μέσα μας δεν μπορούν να οριοθετηθούν μέσα από "νεκρά" βιβλία ακόμα και των μεγαλύτερων διανοητών.Το τι γράφει ο κάθε Πλάτωνας είναι μόνο η οπτική μέσα από την οποία το βλέπει ο ίδιος.Μόνο βιωματικά μπορεί ο καθένας να το δει πραγματικά.Δεν εξαφανίζεις ως δια μαγείας μια ενέργεια που εμφανίζεται αρχικά ως γενετήσια ορμή και μετά εξελίσσεται,μέσα από την συνειδητότητα,σε κάτι θεϊκό που βρίσκεται μέσα σου και περιμένει να το αφουγκραστείς.Άλλωστε είναι γνωστό ότι καμία ενέργεια δεν χάνεται αλλά μεταλλάσσεται.
Σας χαιρετώ με σεβασμό.

delta είπε...

@ neo

«Δεν εξαφανίζεις ως δια μαγείας μια ενέργεια που εμφανίζεται αρχικά ως γενετήσια ορμή και μετά εξελίσσεται, μέσα από την συνειδητότητα,σε κάτι θεϊκό που βρίσκεται μέσα σου και περιμένει να το αφουγκραστείς.»

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου καλέ μου φίλε. Επομένως, εάν ένα άτομο περάσει μέσα από τις δικές του εμπειρίες της σεξουαλικής ενέργειας, θα απελευθερώσει τελικά τον εαυτό του από τα δεσμά της, θα ασκήσει έλεγχο πάνω σ’ αυτή και θα τη χρησιμοποιήσει σαν δημιουργική δύναμη. Εάν, από την άλλη πλευρά, ο άνθρωπος που δε γνωρίζει τη σεξουαλική ενέργεια και δεν είναι ικανός να τη μετασχηματίσει, τη διατηρεί ζώντας μια ζωή εγκράτειας, τότε θα σπρώξει την πρωταρχική αυτή ενέργεια βαθύτερα μέσα στο ασυνείδητο, θα την καταπιέσει κι έτσι θα εκδηλώσει τον εαυτό του με ανώμαλο τρόπο. Με απίστευτη πονηριά η σεξουαλική ενέργεια προκαλεί συχνά στους ανθρώπους τις πιο σοβαρές διανοητικές και σωματικές διαταραχές, ασθένειες και προβλήματα. Δεν καταλαβαίνουμε, συνήθως, πως αυτές οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα των κατασταλμένων, συμπιεσμένων, σεξουαλικών ενεργειών.

Εάν κάποιος διατηρεί μια υγιή στάση απέναντι στη σεξουαλική ζωή, τότε αυτή δεν είναι ποτέ μειωτική ή ρυπαρή και προς θεού δε θα απολέσει μ’ αυτό τον τρόπο την αθωότητά του…

ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

Αγαπητοί φίλοι.
Με την άποψή μου δεν θέλω να μειώσω με τίποτα την ερωτική ελκτική δύναμη της φύσης πού ενεργεί μέσα από τά όντα. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της. Η διαιώνιση της μορφικής ζωής. Και σίγουρα δεν είμαι αυτή πού θα μπορούσα να πω πώς γνωρίζω τι είναι η ζωή. Δύσκολος ο δρόμος της και κρυφή η αποστολή μας εδώ κάτω. Αλλά …πιστεύω πώς μέσα στο σύμπαν υπάρχει ένας λαβύρινθος από κόσμους πού μας αποκαλύπτονται μόνο όταν μπαίνουμε σε αυτός μέσω της έκφρασής τους. Εδώ , η έκφραση του κόσμου πού βιώνουμε είναι η μορφική. Παίρνουμε μια μορφή και κατανοούμε τον κόσμο στον οποίο ήρθαμε. Αλλά η μορφή αυτή είναι ένα ατομικό εγώ πού μας περιορίζει και ξεχνάμε από πού ήρθαμε και που πάμε. Σέβομαι τον κόσμο στον οποίο ζώ. Σέβομαι το ατομικό μου εγώ και έχω πολλά ελαττώματα για να μπορέσω να αποβάλω τον εγωισμό μου. Κατανοώ την αδυναμία μου. Κάνω πολλές προσπάθειες για να αγαπώ τον πλησίον μου σαν τον εαυτό μου για να καταφέρω να απεγκλωβιστώ από το εδώ και τώρα και να νοήσω τά διαχρονικά του πέρα από τον χώρο και τον χρόνο. Αλλά κάποιος κάποτε μού είπε πώς για να αποβάλουμε όλα αυτά πού μας κυριαρχούν και μας ελέγχουν θα πρέπει να μάθουμε να ισχυροποιούμε την θέλησή μας. Και αυτό γίνετε με τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Αυτή είναι η δύναμη του ανθρώπου. Προσωπικά δεν έχω καταφέρει κάτι τέτοιο γιατί παρασύρομαι από τα συναισθήματά μου. Αυτό επιστημονικά μεταφράζετε ως κυριαρχία του νευρικού συστήματος επί της θελήσεως. Το νευρικό σύστημα όμως εξαρτάται από τον εγκέφαλο . Ο εγκέφαλος πάλι εξαρτάτε από τις σκέψεις μας. Οι εγωιστικές σκέψεις κάνουν τον άνθρωπο υπερευαίσθητο και νευρικό. Οι σκέψεις αγάπης δονούν μια θετική νότα ψυχικής ηρεμίας μέσα μας και μας καταλαγιάζουν . Την δύναμη αυτή την έχουν οι άνθρωποι πού έχουν φθάσει στην φώτιση και έχουν δεί τον κόσμο μας μέσα στον οποίο ανήκουν και οι ίδιοι , ενιαίο και ένα. Μέσα από τους άλλους βλέπουν τον εαυτό τους. Και μέσα στον εαυτό τους βλέπουν και τους άλλους. Αυτό συμβαίνει και στον έρωτα. Με τον έρωτα βιώνουμε την ενότητα αυτή. Την στιγμή εκείνη δεν υπάρχει εγώ και εσύ. Το μάθημα της φύσης πέρα από τον σκοπό της. Αυτός είναι ο κόσμο στον οποίο υπάρχουμε. Αλλά πόσοι μπορούν να περάσουν τά στενά όρια ανάμεσα στην ευχαρίστηση και την ηδονή του έρωτα, με την αίσθηση της ενότητας ; Ας μην κοροϊδευόμαστε, η ισορροπία είναι πολύ λεπτή. Αυτό πού δέχομαι όμως είναι πώς θα συμφωνήσω με τον Βίλχελμ Ράιχ πού λέει πώς η κοινωνία των ανθρώπων θα ήταν αληθινά όμορφη αν οι άνθρωποι μπορούσαν βιώσουν τον έρωτα ελεύθερα και πέρα από τις υποκριτικές θρησκευτικές προκαταλήψεις οι οποίες ήταν και είναι η αιτία τόσων δυστυχισμένων υπάρξεων.

i am love είπε...

Πραγμστικά τέλειο άρθρο! Συμφωνώ απόλυτα και εκδήλωσε τις σκέψεις μου των τελευταίων ημερών.
Καλησπέρα :)

kelly alamanou είπε...

Πριν κάποια χρόνια μέσα σε μία σχέση μου όπου η σεξουαλικότητα υπήρξε εξαιρετικά εντονη και ουσιαστική βίωσα τη σιωπή του νου ,μιά και οι μέχρι τότε βεβαιότητες του αποδεικνύονταν είτε αμφισβητήσιμες είτε ξεπερασμένες ,ούτως η αλλως πάντως άχρηστες.
Ο δρόμος για την αποταύτιση από το εγώ είχε μόλις ανοίξει.
καλή ημέρα σε όλους

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

@ Σοφία Βλάχου

Δύσκολα φαντάζομαι τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα να επιχειρούν να ξεμπερδέψουν με τη σκέψη της Ανατολής τοσο αβασανιστα.. Τα πνευματικά μεγέθη, δεν αρκεί να τα επικαλείσαι για να γίνεις μέτοχός τους-κατι που στις μερες μας συμβαινει κατά κορον. Χρειάζεται και κάποια τριβή με τα κείμενα και με το ήθος που αυτά κομίζουν.

Unknown είπε...

Αφού δεν γνωρίζετε τι σημαίνει φώτιση και αφού δεν έχετε καταφέρει να φτάσετε σε αυτή ακολουθώντας το δρόμο που λέτε (που δεν λέτε βασικά γιατί μάλλον για την Αλχημεία θέλετε να πείτε και αφήνετε το άρθρο μισό) πως γράφεται με τόση βεβαιότητα αυτό το άρθρο;
Αυτό που ρίχνει τον άνθρωπο είναι η περηφάνεια. Τα ψήγματα συνειδητότητας που του επιτρέπουν να αντιληφθεί μια διαφορετική κατάσταση με την επόμενη "πτώση". Παρόλα αυτά ο άνθρωπος με μεγάλη βεβαιότητα δηλώνει ότι "να, το βρήκα το μονοπάτι".
Αγαπητέ... η σεξουαλική ενέργεια είναι τεράστια και δεν μπορεί να μένει εγκλωβισμένη. Δημιουργεί δεκάδες ψυχολογικά προβλήματα η κατακράτησή της.
Για τις δε σχολές που διδάσκουν μετατροπές: Ποιος αποδεδειγμένα από εκείνους θεωρείται φωτισμένος και ότι οι πρακτικές τους πετυχαίνουν; Δείξτε τον αν θέλετε. Ονομάστε τον... Γιατί εγώ απλά βλέπω ανθρώπους με πάθη, άλλους λιγότερα και άλλους περισσότερα αλλά αυτό δεν σημαίνει φώτιση (ότι και αν μας έχουν πει ότι σημαίνει αυτό).
Να το πάρουμε πρακτικά; Ας πάρουμε τον Κρισναμούρτι: Σκέψου έλεγε και ξανάλεγε... Και μιλούσε πρακτικά και λογικά... Σκέψου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...