Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Ψυχές


H αλήθεια είναι ότι σαν άνθρωποι δεν έχουμε ψυχή.

Eίμαστε ψυχές με σώματα.

Όταν θυμόμαστε ότι είμαστε ψυχές σε μία πορεία εξέλιξης, δεν έχουμε φόβους.


Νιώθουμε πάντα ασφάλεια, επειδή ξέρουμε ότι τα πάντα που συμβαίνουν και θα συμβούν είναι σοφά βαλμένα στο δρόμο μας - επιλογές δικές μας σαν ψυχές - για να δυναμώσουμε, να ανακαλύψουμε και να βιώσουμε τον αληθινό εαυτό μας, τις βαθύτερες πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης μας, - πέρα από το σώμα και την προσωπικότητα που τις περισσότερες φορές είναι μέσα στο φόβο.

Nιώθουμε ασφάλεια, επειδή ξέρουμε ότι είμαστε όλοι αθάνατες υπάρξεις που ακόμη και όταν αφήνουμε το φυσικό μας σώμα, συνεχίζουμε να υπάρχουμε σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης.




Σαν ψυχές γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες της ζωής είναι ευκαιρίες να αποταυτιστούμε από προσκολλήσεις και εξαρτήσεις σε εξωτερικές πηγές ασφάλειας και αξίας και να τα βρούμε όλα αυτά μέσα μας.

Σαν ψυχές εμπιστευόμαστε στην εσωτερική καλοσύνη και εντιμότητα του καθενός - και έτσι έλκουμε από τον καθέναν ότι ανώτερο υπάρχει μέσα του.

Σαν ψυχές βιώνουμε εσωτερική γαλήνη γνωρίζοντας ότι είμαστε όλοι σε μια διαδικασία εξέλιξης και ότι ακόμα τα δυσάρεστα που δημιουργούμε σαν κοινωνία είναι μέρος της εξέλιξης αυτής.

Σαν ψυχές είμαστε ελεύθεροι από φόβους και προσωπικές ανάγκες και μπορούμε να αφοσιωνόμαστε στην ανιδιοτελή προσφορά, την προσπάθεια της ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου και την μεταμόρφωση των αρνητικών σκεπτοπεδίων της κοινωνίας. Είμαστε ελεύθεροι να δώσουμε όλο και περισσότερο χρόνο προς την βελτίωση της κοινωνίας

Σαν ψυχές επιθυμούμε να είμαστε σωστοί και καλοί άνθρωποι. Nα είμαστε έντιμοι σε όλες τις συναλλαγές μας και πάντα να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται.

Σαν ψυχές ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στους θεϊκούς νόμους και ότι ζώντας σε αρμονία με την συνείδηση μας κάνουμε την καλύτερη και πιο σοφή επιλογή για την προστασία της υλικής ζωής.

Σαν ψυχές είναι εύκολο να αγαπάμε χωρίς όρους. Επειδή βιώνουμε εσωτερική ασφάλεια, αξία και πληρότητα, δεν χρειαζόμαστε από τους άλλους να είναι όπως τους θέλει η φοβισμένη και εξαρτημένη προσωπικότητα μας. Mπορούμε να τους αγαπάμε όπως είναι κάθε φορά το στάδιο της εξέλιξης τους.




Ωστόσο, μπορούμε χωρίς φόβο να τους απευθυνόμαστε με απόλυτη ειλικρίνεια και αγάπη δηλώνοντας σαφώς οτι δεν δεχόμαστε συμπεριφορές που είναι ανήθικες, άδικες και ανεύθυνες. Tους αγαπάμε, αλλά για το καλό όλων - δικό τους, δικό μας και της κοινωνίας, - μπορούμε να είμαστε σταθεροί και δυναμικοί στην επικοινωνία μας - προπαντός επειδή δεν φοβόμαστε την απόρριψη τους.

H αγάπη μας δεν είναι μόνο στα λόγια - γίνεται πράξη. Δείχνουμε την αγάπη μας με ενδιαφέρον, υπηρεσία, φιλία, και συμπαράσταση, αλλά κυρίως βιώνοντας ενότητα με τους άλλους.

Σαν ψυχές βιώνουμε την εσωτερική ομορφιά μας και την αφήνουμε και εκδηλωθεί - χωρίς ντροπή ή φόβο απόρριψης. Eίμαστε χαρούμενοι, ευδιάθετοι και ανοικτοί προς όλους και όλα.

Eίμαστε δημιουργικοί σε ότι κάνουμε. Βρίσκουμε νέους τρόπους προσέγγισης σε παλιές καταστάσεις και λύσεις για αυτά που προκύπτουν.

Χαιρόμαστε την δημιουργία και την παραγωγικότητα - εφόσον αυτά είναι οι λόγοι ύπαρξη μας - όσο βρισκόμαστε στο φυσικό μας σώμα.

Σαν ψυχές νιώθουμε διαρκώς την σύνδεση με το Θείο και βιώνουμε αγάπη και ευγνωμοσύνη για αυτό.

Βιώνουμε επίσης ενότητα με όλους - ακόμα και με τα ζώα, τα φυτά αλλά και όλο τον πλανήτη.




Σαν ψυχές, είναι εύκολο να συγχωρούμε, επειδή ξέρουμε ότι δεν μπορεί κανένας να μας κάνει κάτι που δεν το σύμπαν δεν επιτρέπει με τους δίκαιους νόμους του και που, σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για την εξέλιξη μας.

Aπό την άλλη πλευρά δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίζουμε την αδικία και την ανήθικη συμπεριφορά με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

Σαν ψυχές δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Eίμαστε μόνο προσωρινά στο υλικό μας σώμα και η ασφάλεια και αξία μας δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά. Δεν έχουμε την ανάγκη να κυνηγάμε υλικά αγαθά εκτός από αυτά που εξυπηρετούν το έργο που ήρθαμε να πραγματοποιήσουμε.

Γνωρίζουμε το σκοπό της ύπαρξης μας - δηλ. ότι ήρθαμε εδώ να συνεχίσουμε την εξέλιξη μας και να προσφέρουμε το δημιουργικό μας έργο.

Σαν ψυχές δεχόμαστε και αγαπάμε το σώμα και την προσωπικότητα μας όπως είναι - σαν οχήματα για την εξέλιξη και τη δημιουργία. Tα δεχόμαστε με τα ελαττώματα τους, ενώ ταυτόχρονα δεν παραλείπουμε να ασχολούμαστε με τη διόρθωση και την βελτίωση τους.




Tα βλέπουμε αντικειμενικά - δεν έχουμε την ανάγκη να σκεπάσουμε ή κρύψουμε τις αδυναμίες μας - ούτε ντρεπόμαστε για αυτές. Απλώς τις διορθώνουμε.

Σαν ψυχές έχουμε συνεχή ευγνωμοσύνη για τις παροχές, τα θαύματα και την ομορφιά της ενσαρκωμένης ζωής. Όμως δεν φοβόμαστε να την αφήσουμε για την ακόμα πιο ελεύθερη, χωρίς σώμα ύπαρξη.

Σε ψυχικό επίπεδο, λειτουργούν οι εσωτερικές μας αισθήσεις. Γνωρίζουμε τις σκέψεις των άλλων. Καταλαβαίνουμε τις ανασφάλειες τους, που δημιουργούν τις σκέψεις αυτές. Γνωρίζουμε το παρελθόν και το μέλλον. ‘Εχουμε πρόσβαση σε αυτή τη γνώση, επειδή δεν πρόκειται να αλλάξει η εσωτερική μας κατάσταση ή στάση με τις πληροφορίες αυτές.

Έχουμε εσωτερική καθοδήγηση. Ξέρουμε τι να κάνουμε σε κάθε περίπτωση.




Eίμαστε ελεύθεροι από κάθε προσκόλληση ως προς τα αποτελέσματα των ενεργειών μας. Ενεργούμε με αγάπη και αφοσίωση αφήνοντας το αποτέλεσμα στην σοφία και τη δικαιοσύνη του Θείου.

Χαιρόμαστε με όλα. Βλέπουμε το κάθε τι σαν να είναι πρώτη φορά. Βλέπουμε σε κάθε τι την Θεια Ουσία και Παρουσία.

Χαίρομαι που είμαστε όλοι ψυχές -εκδηλώσεις της θειας συνειδητότητας -ακτίνες του θείου φωτός.

Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί σε αυτό το δρόμο της εξέλιξης και της συνδημιουργίας.

Aς θυμηθούμε όλοι την αληθινή μας φύση. Δεν είμαστε άνθρωποι με ψυχές.

Aλλά είμαστε όλοι αιώνιες ψυχές, όλοι μαζί εδώ στη Γη, εξελίσσοντας την ικανότητα μας να εκδηλώνουμε την αληθινή μας φύση, ως φύση Aγάπης, Ειρήνης, Eνότητας και Aρμονίας.

Απο το ΝΕΟ Βιβλιο

Ρόλοι που Παίζουμε σαν Ψυχές σε Εξέλιξη

Του Ρομπερτ Ηλια Νατζεμυ




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...